8 mndr. etter terrorangrepene har endelig politiet funnet ut at det er på plass med en beklagelse. Politidirektør Øystein Mæland  går mye lengre enn noen i politiet tidligere har gjort med å beklage at Anders Behring Breivik ikke ble på grepet tidligere.  

– Med tanke på hvor mange av ungdommene som ble skutt fra kloss hold den siste halvtimen så er det svært beklagelig at Norge har et politi som ikke fungerer. Hvor mange liv hadde vært spart om politiet hadde hatt mindre problemer, gjort flere graverende personlige feil, eller hatt politi-helikopter disponibelt, blir bare spekulasjoner.

– Men hvilke tanker gjør foreldrene til feks 15 år gamle Karin Elena Holst som var en av de siste som ble drept på Utøya 22. juli? Det må være en utålelig smerte at politiet ikke klarte å berge datteren deres. Samtidig må det ha vært en belastning at politiet brukte så lang tid på å beklage at de brukte for lang tid å pågripe terroristen.

Politiets beklagelse kommer med en kraftig bismak, og burde kommet i juni i fjor. For mange feilvurderinger kostet mange unge livet.

PST går ut endelig ut med en generell beklagelse på at beredskapen var for dårlig, og at politiet ikke hadde ressurser nok til å stoppe massedrapene tidligere. Denne beklagelsen kommer lovlig sent, og burde selvsagt vært utført av avgått PST sjef Janne Kristiansen.

Det er beklagelig og skremmende at det fortsatt er bare et politi-helikopter i Norges hovedstad.

Da terrorbomben rammet Regjeringskvartalet 22. juli i fjor sto politiets helikopter på bakken og mannskapet beordret ut i ferie, noe som ble sterkt kritisert fra flere hold.

Det er beregnet at det skal være på plass et politi-helikopter til, men ikke før 1. juni. Hvordan er det mulig? Hvorfor blir ikke hovedgrunnen til at så mange ble drept på Utøya satt som høyeste prioritet?

– Hadde et helikopter vært i luften når meldingene om skyting kom, ville mange liv vært spart. Det er det liten tvil om. Allikevel skal det gå nesten et helt år før det gjøres noe konkret med dette.

Det er svært vanskelig å forstå, og må oppleves som et hån mot de skadde, etterlatte og deres familier.

Det betyr også at man kan i verste fall oppleve 22. juli på nytt, hvis det eneste politihelikoptret i Oslo regionene står på verksted for vedlikehold neste gang terroren rammer oss. Ihvertfall inne 1. juni.

Det er totalt uakseptabelt!

Oslo tingrett har bestemt at åpningen av hovedforhandlingen med opplesning av tiltalebeslutningen kan sendes direkte på TV. Den siktedes forklaring derimot blir ikke vist.

Rettssaken som starter 16. april har enorm interesse både i Norge og i utlandet, både norsk og utenlandsk presse og rundt 500 journalister har søkt akkreditering til å følge hovedforhandlingen.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skilles? Å bryte et forhold kan være vanskelig

Å bryte ut av et forhold er lett om det har vart i noen uker. Har det gått flere år,...

Sexleketøy salget når nye høyder- har du funnet din favoritt?

For å finne frem til det perfekte sexleketøyet lønner det seg å tenke gjennom hva som tenner deg og hva...

Lukk