Politikerforakt? Er det kanskje ikke rart at det største «partiet» er «hjemmesitterne» under kommunevalget? Når vi vet med sikkerhet at de fleste partiprogram er sydd sammen av glorifiserte lovnader det er umulig å gjøre om til virkelighet?

Norske politikere er mer opptatt av å si det de tror folk vil høre, mer opptatt av å rakke ned på politiske motstandere, og mer opptatt av å vri på sannheten for egen vinnings del. At budskapet til velgerne faktisk ikke har noe med sannheten å gjøre, spiller stadig mindre rolle, for politikerne.

Lest? Skolestart – ser lærerne de utsatte barna?

Både politikerne på Stortinget, i regjeringen, i opposisjonen og de lokale kreftene, som er mest opptatt av ett eneste tema, nemlig bompenger. For folk flest er det viktig å slippe å betale for mye i bompenger, men det er faktisk mange andre temaer, som skole, sykehus, barnehager, eldreomsorg og nok politi tilgjengelig, saker som ikke omtales – disse sakene drukner i den evige bompenge-debatten.

Har du tillit til norske politikere?
  • Add your answer

Politikerforakt rammer hele landet, hver øy, hvert tettsted, hver rundkjøring, hver by, det rammer lokalsamfunn, hver eneste dag av året, fordi folk har mistet tilliten til de folkevalgte, de gjør ikke en god nok jobb og de farer for ofte med løgner.

Når politikere endelig bestemmer seg for å ta i et tak, er det nesten alltid politiker-broilere, som aldri har gjort et arbeidsslag, politikere som kommer rett fra skolebenken å forteller hardt arbeidende veteraner i grisgrendte strøk, om å legge ned bedriften, veiene skal legges om – dere har fire uker på å finne nytt arbeide, takk for oppmerksomheten. Satt på spissen, er det slik politikerne oppfører seg.

Politikerforakt?

Politikerforakt?

Politikere går mer enn gjerne over lik for å få det som de selv vil og som de selv har bestemt. Politikere er folkevalgte, som skal gjøre den jobben de er satt til å gjøre for det norske folk. Særlig i kommunevalg, som vi nå går mot i september 2019, er det lokale politikere som skal sanke stemmer til sitt parti. Her er det viktigere enn noen gang at politikerne lytter til folket, men i alt for stor grad, gjør de det motsatte.

Rikspolitikerne på Løvebakken deltar etter beste evne, men flere av disse lager ris til egen rumpe. Bare se på Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet. Han vet at oppslutningen ligger til å bli rekordlav, Støre vet at han ikke har hele partiet i ryggen, allikevel velger han å ikke gå av som leder for partiet. Det er ikke bare arrogant, det er egoistisk, han setter seg selv foran partiets beste og dummer seg loddrett ut.

Hadde Jonas vært en bedriftsleder, og levert så dårlig resultater hadde han vært sparket ut for flere år siden, hadde Støre vært manager i en fotballklubb, ja, han hadde fått sparken, selvsagt. Støre er selve beviset på politikerforakten, fordi han prioriterer egne interesser framfor partiet han er satt til å lede.

Om Støre hadde gode rådgivere, burde de ha sagt: «Det er nok nå, Jonas. Du bør gå av, du har dessverre mistet all tillit til velgerne, men også innad i partiet.» Arbeiderpartiet ligger an til å få det dårligste valgresultatet for partiet noen gang. Hvem tror at det er Jonas Gahr Støre som skal snu den trenden for det partiet? Ikke engang Støre selv kan tror det.

Politikere er ikke noe mer enn folk de heller, de er vel av kjøtt og blod skulle man tru, men, er de skolert og oppdratt til å lære å lyve? Politikere har vel et større ansvar enn folk flest, til å forholde seg lover og regler? I følge #Metoo-kampanjen, skulle man tro at politikere også i Norge altså, ikke er som alle andre. Nei, de bryter loven, driver hor, de lyver, drikker seg dritings klår på kvinner og menn som ikke har sagt ja takk – til å bli klådd på.

At flere politikere de siste årene må ha trukket seg fra alle verv, for misbruk av narkotika, for underslag, for misbruk av mindreårige og for å tatt med seg mobiltelefonen til fiendtlige nasjoner, føyer seg inn i rekken av patetiske hendelser, som kommer på trykk i riksmedia. Politikerne burde ha visst bedre skjønn, dessverre gir det heller større grobunn for mer politikerforakt.

Siv Jensen er kanskje den største kamel-slukeren og løgneren av dem alle.

Siv Jensen skrek ut sine lovnader om at når FRP kom til makta, skulle ingen måtte betale bompenger, bare Fremskrittspartiet kom til makta, skulle alle bomstasjoner fjernes. Nå sitter Siv Jensen som finansminister, FRP sitter med makta, sammen med Høyre i regjeringen – du skal betale mer enn noen gang i bompenger i årene som kommer.

Er det rart vi får politikerforakt i Norge?

Per Sandberg (59) (FRP?), kanskje den minst troverdige politikeren vi har sett i moderne tid i Norge, både som stortingsrepresentant og som minister, skal etter utsagn, være på vei tilbake til politikken. Gud, hjelp oss. Som om det ikke holder med de klovnene vi allerede har på Stortinget, så skal sjefsklovnen tilbake i manesjen. Er det rart andre nasjoner ler av Norge?

Per Sandberg, kanskje mest kjent for å stå dritings på Stortingets talerstol å skjelle ut politiske motstandere han ikke var enig med. Før han valgte å ta med seg sin tjenestetelefon til Iran, sammen med kjæresten, Bahareh Letnes (29), noe som skapte store overskrifter, og som førte til at han måtte gå av som fiskeriminister.

Erna Solberg er fortsatt en populær politiker, men det handler like mye om dårlig motstand fra alle andre partier, når man skal velge mellom Pest og Kolera, kan vi like godt sitte med den Syfilisen vi allerede har. Det utgjør ikke så stor forskjell for folk flest. Høyre fortsetter den dårlige trenden med å gjøre de rike rikere og de fattige, enda litt fattigere.

Statsministeren vil sitte trygt i Inkognitogaten 18 i Oslo, også etter stortingsvalget, høsten 2021. I all hovedsak fordi Arbeiderpartiet ikke evner å kaste en ikke-samlende leder, som hever seg selv opp og fram, i stedet for å ta ansvar å gå av.

Du som velger å sitte hjemme under valget, uten å stemme, gjør det sannsynligvis fordi du ikke har tillit til politikerne. Det er alvorlig nok.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik blir du klar for høsten

Slik blir du klar for høsten, etter en lang og solrik sommer, særlig om du bor nord for Trondheim, har...

Blitt overvektig i ferien?

Blitt overvektig i ferien? Den eneste trøsten vi har, du er ikke alene. Mange sliter med å komme i arbeidsantrekket...

Lukk