Politikerforakten øker – 5 år etter er lite gjort etter 22. juli. Den blåblå regjeringen har sviktet ofrene og de etterlatte etter 22. juli 2011. Statsminister Erna Solberg har fomlet og ikke holdt ord, men svelget så mange kameler i denne saken at hun bør skamme seg.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg har heller ikke maktet å gjøre Norge et tryggere sted for innbyggerne, enn før terroren for fem år siden. Politikerforakten øker i takt med manglende handlekraft. Et folkekrav er ikke hørt, rose-toget, blomsterhavet utenfor Oslo domkirke og alle de vakre talene etter kuleregnet, er forgjeves. Politikerforakten øker – 5 år etter er lite gjort etter 22. juli, dessverre.

Ingen tar ansvar

Ingen politikere har tatt ansvar etter 22. juli. Alt er som før. Skulle en ny terrorist velge samme framgangsmåte som ble brukt for fem år siden, ville utfallet blitt det samme. Norges innbyggere er fortsatt overlatt til seg selv ved et nytt terror-angrep.

Politikerforakten øker - 5 år etter er lite gjort etter 22. juli

Erna Solberg skammer seg slett ikke, hun gjør det politikere helst gjør når de presses til å svare på ubehagelig spørsmål rundt vanskelige tema. Hun skylder på andre. Hun viker fra sitt ansvar og hun velger å si at “noen” andre burde ha gjort ting bedre. “NOEN” bør tenke på de drepte og deres etterlatte, som sitter igjen og ser at alle lovnader om alt som skulle bli så mye bedre etter 22. juli 2011 – fortsatt er ugjort.

Norske politikere har sommerferie nå og har hatt det en god stund. De samles ikke på stortinget før langt ute i september. Politikerforakten øker – 5 år etter er lite gjort etter 22. juli, uten at noen tar ansvar.

Gjørv-kommisjonen

Gjørv-kommisjonen slo fast at mye burde ha vært gjort annerledes i forkant av, under, og ikke minst etter terrorangrepet, som sjokkerte en hel verden, en midt-sommerdag for fem år siden. To regjeringer har siden fasiten ble lagt fram, gjort lite eller ingenting for at Norge skulle bli tryggere. 22. juli-kommisjonen slo fast at et beredskapssenter burde komme på plass snarest.

Dette for å senke beredskapstiden for politiet, ved skarpe oppdrag. Flere politihelikoptre burde ha vært på plass, fortsatt har Norges hovedstad kun ett. Dette har fortsatt ikke plass til skarpskyttere. Kommisjonen hevdet nok et viktig punkt, og som fortsatt mangler, nok spesialtrent politi.

Politikerforakten øker - 5 år etter er lite gjort etter 22. juli

Terroren rammet oss alle

Terroren 22. juli 2011 rammet oss alle, ikke rent fysisk, som bomben som ødela regjeringskvartalet, drepte åtte og kvestet mange fler. Eller som kulene som slaktet ned sammfunsengasjerte politikerspirer på Utøya, men som et blødende sår som ikke vil gro. For mange er det nettopp den manglende handlekraften fra de folkevalgte som smerter mest.

Politikerne har sviktet, de gjør ikke jobben sin. I sum av dette skaper de spire til de som ønsker å ramme samfunnet på ny, nettopp slik terroristen lykkes med for fem år siden. De tydelige signalene som kommer fram, er at politikerne med regjeringens kvalmende handlingslammelse i spissen, gir grobunn til nye angrep.

Angrep som kanskje rammer fler enn de uskyldige 77 som mistet livet 22. juli 2011. Politikerforakten øker – 5 år etter er lite gjort etter 22. juli, og når vil vi rammes igjen?

Politikerne gjorde ikke jobben sin

De som ble drept den gang, døde fordi politikerne ikke hadde gjort jobben sin. Norske borgere var ikke trygge i sin egen bakgård, og er det fortsatt ikke. Gjørv-kommisjonen slo fast en rekke graverende feil og mangler som burde ha vært rettet opp. Rike Norge har ressurser nok til få på plass alle disse punktene. Regjeringen har bare ikke funnet denne “noen” til å utrede situasjonen ennå.

I et intervju i VG, klager statsminister Erna Solberg på regjeringen Stoltenberg.

Beredskapssentret som skulle bygges på Alna i Oslo, fikk ikke nok plass. Her ble det for få kvadratmeter til politiets base. Justisminister Anders Anundsen kan derfor betrygge Norges innbyggere, at utredningen for et nytt beredskapssenter, som er selve bærebjelken i et smidigere og langt mer effektivt politi  – kan påbegynne tidligst høsten 2017.

Gråt med kongen

Politikere er foreldre, besteforeldre og ektefeller. Mennesker med følelser og empati for de som ble rammet av terroren, som rammet oss alle. Nettopp derfor er det overraskende at en så viktig agenda, som å gjøre Norge tryggere, blir totalt oversett. Fortsatt. Politikerforakten øker – 5 år etter er lite gjort etter 22. juli – er vi forberedt på nye angrep?

De fleste nordmenn gråt underveis når nyhetsbilde kunne fortelle oss om grusomhetene som rammet uskyldige 22. juli 2011. De fleste gråt med folkekongen da han forsøkte å trøste oss under minnesermonien. Mange gråter fortsatt for å ha blitt totalt oversett av famlende politikere, uten respekt for ofrene som måtte bøte med livet.

Norge vil bli rammet av terror igjen. Helt sikkert. Da vil hodene rulle på ny. I den sittende regjeringen som rammes.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Kjønnshår til besvær

Bikinilinjen må for lengst være trimmet, sommeren blir ikke den samme med en diger busk som presser seg ut på...

Lukk