Alle politiske partier ønsker så mange stemmer som mulig. Derfor går de fleste stadig lengre for å kapre stemmer. Stemmer kan gi makt. Nok stemmer gir makt. Arbeiderpartiet mistet til slutt så mange velgere til andre partier at de måtte slå seg sammen med to andre » konkurrenter» for å få makt-

Høyre og FRP prøver på et samarbeid, litt som Tuppen og Lillemor, men får det liksom ikke helt til. Og Høyre har en sånn markant framgang at de trenger kanskje ikke hjelp fra noen heller, for å få makt-

Tybring-Gjedde går egne veier uten å konfrontere med ledelsen først, det er sjeldent smart. Siv sier diplomatisk at hun ikke ville brukt slike ord. Det betyr i realiteten at hun ville holdt kjeft om hele saken!

Ifølge statsråd Audun Lysbakken sender Frp-kroniken et tydelig signal til «de deler av befolkningen som trenger å minnes om at det er viktig å være mot innvandrere».

– Dette er et bevisst spill fra Frp, og følger det samme skjemaet partiet har brukt i årevis. Når det blir litt stille rundt dem, som nå når Høyre stormer fra Frp på meningsmålingene, kommer en av partiets backbenchere med et ekstra ufint utspill med tilhørende ekstra kontroversiell ordbruk, skriver Lysbakken på sin blogg.

Leder av Oslo Frp Christian Tybring-Gjedde og partikollega Kent Andersen skapte store bølger med sin kronikk i Aftenposten torsdag, der de går kraftig ut mot rødgrønn integreringspolitikk.

Det er fortsatt lenge til neste stortingsvalg (2013) men vi kommer til å se en markant endring i måten politikere vil samle stemmer på i form av mer kynisme og sterkere kritikk mot konkurerende politiske partier- Hjemmesitterne utgjør nesten 30% av velgermassen- det er mange stemmer, som alle partiene gjør alt de kan for å få tak i-

Tybring- Gjedde tror Frp kan tjene på å rette oppmerksomheten mot innvandring dersom de klarer å få temaet på dagsorden.

– Det siste halvåret har Frp blitt mindre og mindre synlige. Dette utspillet kommer nok fordi partiet føler de må gjøre noe med situasjonen, sier Todal Jenssen.

Fremmedhatet er voksende i det norske folk, det er det ingen tvil om. Muslimer og andre innvandrere har en svært lav stjerne hos Ola og Kari, mest pga så mye negativt fokus i media mht terrorvirksomhet, og annen kriminalitet. Og at norske fengsler er smekkfulle av utlendinger gjør ikke noe for fremmedhatet her i landet. Men når det er sagt, så er jeg ikke helt sikker på at Tybring -Gjedde helt vet hva han har gitt seg ut på her heller-

Siv har nok svingt pisken ganske så ettertrykkelig og hun vil ha ro i rekkene for ikke å bli sammenlignet med surrepartiene, eller tre -parti regjeringen som det også kalles-

Senterparties  Ola Borten Moe mener problemet er at nordmenn mangler selvtillit til å stole på at norske verdier er gode nok.

– Vi har som nasjon for lite selvtillit på vår egen kultur og egne verdier. De siste 30 årene har integreringspolitikken vært preget av naivitet og kulturrelativisme. Det har ikke vært sunt for noen, verken for dem selv eller oss andre, sier han.

Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Hanne Marthe Narud, mener utspillet kan skade forholdet til Høyre.

– Dette utspillet polariserer forholdet mellom partiene. Høyre har jobbet hardt for å få i gang en integreringsdebatt, og innholdet i denne kronikken passer ikke inn i det samarbeidsmønsteret Høyre gjerne vil ha med Frp, sier hun.

– Jeg tror det sitter mange rundt omkring i Norge og er bekymret for utviklingen av det norske fellesskapet. Det tror jeg ikke minst skyldes vår manglende evne og vilje som samfunn til å ta denne typen debatter, sier Borten Moe til Dagsavisen.

Stortingsrepresentanten, som lenge har blir oppfattet som en mulig kronprins i Senterpartiet, avviser overfor VG Nett at utspillet kan tolkes som støtte til Frps Christian Tybring-Gjedde.

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026566

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10018227

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vil du bli toppblogger- bli sammen med en kjendis

Kjæresten til Petter Northug har Norges tredje mest leste blogg etter bare to ukers skriving. – Jeg vet at artikkelen...

Hva gjør deg kåt?

Hva gjør deg kåt? Nordmenn plages mindre av sex-anger. I nesten hele år har angrepille-salget falt. Ta ansvar for dine handlinger...

Lukk