Premier League 2019/2020! Hva er nytt og hva venter oss, når verdens mest uforutsigbare og spennende liga sparkes i gang igjen i august? Video Assistent Referee, er kommet for å bli.

VAR diskuteres som et feilskjær, som gjør fotballen slik vi kjenner den både tregere og mindre underholdende. VAR er klar for Premier League, er du klar for VAR?

Nye regler i Premier League

Andre regler for den kommende sesongen som er kun én måned unna, er at man gir dommerne en enklere jobb ved frispark hvor forsvarende lag ønsker å sette opp mur.

Nå får ikke angripende lag lov til å ha en spiller nærmere enn én meter fra en motspiller. Står det altså tre forsvarsspillere eller mer i mur, kan ikke motstanderlaget plassere egen spiller i muren.

Attacking teams will no longer be allowed to have a player lining up in a defensive wall as, when a wall of three or more players is constructed, an attacking player will not be allowed to stand within one metre. The change has been made as an attacking player’s presence in a wall is not deemed to be within the ‘spirit of the game’.

FA.com

Ny regel for Lloris og co i målet også. Akkurat som vi opplevde i fotball-VM for kvinner nylig, kan ikke målvakten forlate streken med begge ben, ett ben skal være i kontakt med mållinjen, målvakt kan heller ikke bevege seg fritt på linjen.

En ny regel vi synes er betimelig, å dra ut tiden særlig i slutten av kamper ved å bytte en spiller, som rusler over hele banen, blir det endelig slutt på. Spilleren som skal ut, må forlate banen der det er korteste vei å forlate denne.

Klaging på dommerne fra managere og assistenter, vil på lik linje som spillerne, bli straffet med gule og røde kort. Men det vil i enhver tilfelle, være hovedtreneren/ manageren, som får straffen, enda det kan være hvem som helst på sidelinjen som gjør forseelsen.

Vi vil ikke få se at ballen blir droppet mer, ved stopp i spillet. I disse tilfellene vil ballen bli startet hos det laget som hadde ballen i det øyeblikket spillet ble stoppet. Blir spillet stoppet innenfor 16-meteren, vil ballen bli startet igjen av målvakt.

Så en mer kontroversiell regel som kan skape en del oversskrifter i sesongen som kommer. Om dommeren ikke kan identifisere spilleren som har gjort seg fortjent til et gult eller rødt kort for en forseelse, vil manageren motta kortet.

Premier League 2019/2020!

Kaoset fortsetter i Manchester United

Stakkars, Ole Gunnar Solskjær, som må føle et voldsomt press på sine skuldre. Kritikken hagler mot ham allerede en måned før seriestart. Hans største stjerner, om man kan kalle noen i Manchester United for stjerner for tiden, ønsker ikke å bli værende i klubben. Flere av de med høyest inntekt, ønsker seg til andre klubber.

De spillerne nordmannen har på blokka, for å forsterke laget, virker lunken i interessen til å komme. Manchester United er fortsatt blant de største klubbene i verden, men sliter med rekrutteringen, noe Solskjær alene slett ikke bør få skylden for.

Premier League 2019/2020!

Champions League går uten de røde denne sesongen. Det alene er med på å tvinge vekk endel stjerner fra andre klubber. Europa League har absolutt ikke samme status.

Skal Manchester United spille Champions League neste år, vil de måtte vinne Europa League, som de gjorde ved forrige anledning, eller ta én av de fire fleste plassene gjennom en lang og tøff sesong i ligaen. Det kan vi dessverre ikke se at Solskjær og hans menn lykkes med. Vi tror dessverre for nordmannen, at Manchester United havner utenfor topp seks.

Liverpool og Manchester City har bedre spillere, raskere spillere, begge disse lagene spiller en helt annen fotball enn de andre i Premier League, basert på resultater og kamper fra forrige sesong. Vi tror også Tottenham taper svært få kamper og er med helt i toppen. Det vil også Chelsea og Frank Lampard være, samt at Arsenal vil bite fra seg som vanlig.

I tillegg er det enorme ambisjoner i Everton og Wolves. Begge disse lagene er gode nok til å vippe Manchester United ut av toppen Premier League.

Da blir det tøft for Solskjær og hans menn å klamre seg til noe som helst. Vi frykter sågar at Solskjær er ferdig før jul, om han ikke får vekk blaserte stjerner som Lukaku og Pogba.

Grådige spillere som setter seg selv og sin karriere foran klubben, som gir faen i den faktiske kontrakten de selv har signert, kan ødelegge en klubb, uansett størrelse – fra innsiden.

Ved å få med seg andre spillere til å gjøre en slett innsats, enten for å få vekk manageren, eller for å tvinge fram et salg som han selv har ønsket.

Premier League 2019/2020!

Til tross for å motta flere millioner kroner per uke, gir disse spillerene lite tilbake til klubben, om de har bestemt seg for å komme seg vekk.

Slike eksempler finnes det mange av. Når manageren taper garderoben, er det ofte fordi én eller flere av de største stjernene eller spillere som blir lyttet til, av de andre spillerne, som starter denne prosessen.

Slik forholdene er i Manchester United nå, om vi skal tro engelsk presse – er det i ferd med å bli meget alvorlig.

Siste nytt rundt misnøyen fra spillerne, går på at de synes Solskjær beordrer for mye løping, og for lite fotball på treningsfeltet. Manchester United-spillerne har neppe sett Manchester City eller Liverpool forrige sesong. Der de fleste spillerne løp godt over 1 mil i hver eneste kamp. Kanskje noe de selv burde ha forsøkt?

Å tippe hvem som skal holde seg helt i toppen og sloss om ligagullet kommende sesong, synes vi er vanskeligere enn på lenge og vi vil vente til overgangsvinduet stenger 8. august, før vi gir vår dom.

Manchester United åpner med hjemmekamp mot Chelsea, søndag 11. august, deretter er det en vanskelig bortekamp mot Wolves i TV-kamp, påfølgende mandag. To tap her, og kaoset fortsetter med uforminsket styrke.

Dessverre for Solskjær, Manchester United og fansen verden over, vil det ikke bli deres sesong, denne gang heller. Siden storklubben hentet Paul Pogba for nær £90m, har det vel egentlig gått rimelig til helvete.

På tide å få vekk det største problemet på Old Trafford?

Følg vårt nyhetsbrev for å motta siste nytt fra engelsk fotball.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn hamstrer grillmat!

Nordmenn hamstrer grillmat! Postkassa er smekkfull, nesten hver eneste dag, av tilbud på grillmat, fra alle billigkjedene. Alt fra marinert...

Lukk