Snart går vi inn i den beste tiden av året for oss som elsker engelsk fotball. Det er ikke adventskalendere, julegave-innpakking eller kjedelige julemat-innkjøp det handler om, men fotball. Engelsk fotball, på engelsk gress, på engelske baner, på ball-øya. 

Lest? 7 originale tema for ditt utdrikningslag

Ikke rart tusenvis av nordmenn velger å tilbringe juleuka, eller romjula i England, for det er der det skjer. Blir det Manchester City, Manchester United, Chelsea eller kanskje Arsenal? Eller er det endelig Liverpools tur?

Kun innvandring og flyktningepolitikk, skaper mer debatt rundt om i tusenvis av kantiner i landet, enn fotball, og særlig engelsk fotball. Mange har sitt favorittlag som følges i tykt og tynt, avisene og nettavisene flommer over av fotballstoff. Foruten engelskmennene selv, er Norge og nordmenn i egen klasse med å følge fotball fra Premier League, Championship og League One, eller Two.

Pep Guardiola tar seriegull med Manchester City Foto: Newsweek.com

Mye takket være NRK og den legendariske tippekampen som startet i 1969, og som raskt ble meget populær for svært mange – har den engelske fotballen fått stadig større betydning for nordmenn. Lørdagen var synonymt med kampen klokken 15:00 engelsk tid, klokken 16:00 norsk tid. Den berømte ‘plingen’ som gav oss resultater fra de andre kampen gav enda en dimensjon til spenningen.

Det var slik det var den gang, men heldigvis har TV2, som sitter på rettighetene for å vise engelsk toppfotball til det norske folk, bevart ‘plingen’, slik at vi får vite hvordan det går i alle andre kamper som spilles samtidig. TV-rettighetene og mektige SkySports, har gjort det slik at kampene fra Premier League er spredt utover hele uken. Nå er det snart ikke en dag uten kamper – bortsett fra når det spilles landskamper, Champions League, eller er pause mellom sesongene, fra mai til august.

Julen og Boxing Day er synonymt med fotball for engelskmenn og nordmenn i skjønn forening. Da spilles det flest kamper gjennom hele sesongen, og det laget som leder tabellen ved årsskifte, vinner ofte ligaen. Så langt denne sesongen, har ett lag vært mer suverene enn de andre. Manchester City.

Pep Guardiola begynte fantastisk forrige sesong også, men dabbet av på denne tiden, med overraskende tap og uavgjorte kamper. Men nå nekter Manchester City å tape. I en vrien hjemmekamp mot Southampton, avgjorde Raheem Sterling på overtid, av overtiden med en fantstisk scoring. Kanskje et helt avgjørende mål for hele Premier League. Er den i realiteten avgjort? Vi våger den påstanden.

Vinner Manchester City mot nabo United og José Mourinho, på Old Trafford søndag 10. desember, tviler vi sterkt på om noen kan innhente blåtrøyene. Da havner seriegullet og det gjeve Premier League-trofeet på Etihad for tredje gang i historien. Vi har så stor tro på City og Pep, at de kan klare å vinne til slutt, med tap mot Manchester United også.

Lest? Premier League – julen 2017

En solid målforskjell på 35 mål på 14 kamper er imponerende. Faktisk er det kun to små poeng City har avgitt på disse kampene. Uavgjort mot Everton i andre serierunde, resten av de 13 kampene har de vunnet. Som en parentes er det for oss viktig å få nevnt at det er en kamp til Manchester City, ikke har vunnet, mot Wolves i ligacupen, måtte Pep og Co ha straffer for å komme videre, etter ekstraomganger. Enda en bragd av det suverene lederlaget i Championship, styrt av Nuno Santo.

Like sikkert som at Wolves er på vei til Premier League, tror vi at Manchester City leder tabellen ved årsskifte. Med den stallen, det laget, nytt overgangsvindu i januar – og Pep ved roret, styrer Manchester City mot seriegull. Vi makter ikke å se noen kollaps eller et annet lag som skal begynne å vinne like ofte som City.

I Barcelona og Bayern München hadde Pep Guardiola fått sparken om han ikke har vunnet trofeer. Forrige sesong ble det ingen, i spanjolens første for ‘The Sky Blues’, men nå tyder det meste på at han skal lykkes igjen. Skulle det gå galt og et av utfordrerlagene skulle  gjøre det utrolige å ta igjen Manchester City på tabellen – vil eierne, sjeik Al Mumbarak åpne sjekkhefte og forlenge Peps kontrakt.

Han er tross alt verdens beste fotball-manager per dags dato.

Ekspertene kritiserer pengebruken, særlig i Premier League, men her er ikke Manchester City alene. Både Chelsea og Manchester United har brukt enorme summer for å vinne tilbake hegemoniet i denne gjeve ligaen. Chelsea og Antonio Conte lyktes forrige sesong, Manchester United under José Mourinho har vært bedre enn på lenge. De lagene som ligger etter lederlaget City, er også de som bruker mindre penger.

Leicester Citys eventyrlige seriegull i 2015-16 sesongen, ledet av legenden Claudio Ranieri, er beviset som gjør det mulig for alle andre lag, å drømme om å gjøre det umulige mulig – uten ubegrensede midler.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snart din tur – kø, kø og kø!

Snart din tur – kø, kø og kø! Enten det er langs islagte veier, i stappfulle handlesenter eller på vei...

Mer SEX i 2018?

Mer SEX i 2018? Uansett om du er i et forhold med en partner eller trives best som singel, kan...

Lukk