Mulig fansen er uenig, og at Liverpool’s møte med Manchester United er sesongens viktigste kamp å ikke tape. For Mourinho og Guardiola er derbyet mot Manchester-rivalen utvilsomt viktigst å vinne. 

pep_mourinho_illo

 

Det er stille før stormen på Old Trafford. Tidlig avspark lørdag 10. september, mer enn 400 politifolk er beordret til kampen. Terror-beredskapen er satt, friskt i minne den aller siste hjemmekampen på «Theatre of Dreams», mot Bournemouth. En dummy, en falsk bombe var gjenglemt under en øvelse – på et toalett og tabben var et faktum da alarmen gikk.

Britiske medier setter også managerenes rivalisering på dagsorden hva sikkerhet angår. Mourinho og Guardiola’s bitre feide går langt tilbake i tid, da den ene spilte for Barcelona, den andre assisterende trener. Venner den gang, men fiender kort tid etter. Politiet er redd nettopp denne feiden kan påvirke lagenes tilhengere. På banen har det alltid gått vilt for seg mellom de to managerens lag opp gjennom årene, 10 utvisninger er fasit.

Pep er ny i England, som sjef for Manchester City. José Mourinho har som kjent vært her en stund, to perioder med suksess i Chelsea, nå som ny sjef på Old Trafford. Begge lag har vunnet sine tre kamper, de vil være villig til å dø for å slå sin argeste konkurrent om de ble spurt.

Alt virker å være på stell i United.

Mourinho overrasket mange med å stille fra start denne sesongen med spillere som mange eksperter mente var på vei vekk. Både Fellaini, Mata og Blind har alle spilt fra start og gjort sine saker bra. Den eneste etablerte stjerne som sees på som vrakgods etter at portugiseren kom, er tyske Bastian Schweinsteiger. Han har valgt å bli for å sloss om en plass på laget.

I Manchester City er det flere som ikke har fått særlig tillit hos den nye krevende manageren. Pep Guardiola har vært tydelig fra første dag at stjernene Yaya Touré, med 195 kamper for City, ikke spille, og keeper Joe Hart nektet og sitte på benken – han gikk på lån til italienske Torino. Landslagskeeperen fikk 266 kamper for «sky blues».

På et punkt har allerede spanjolen et overtak, han er nemlig den best betalte fotballtreneren i verden, med £15,3 millioner i årslønn. José Mourinho må nøye seg med £12,3 millioner per år. Bayern München’s Carlo Ancelotti på £12,6 millioner, skiller de to rivalene.

Et lokaloppgjør i Manchester får alltid mye oppmerksomhet. Lørdag 10. september kl. 13:30, når Mark Clattenburg blåser i fløyta, vil en hel fotballverden følge med. Ikke bare fordi det er et viktig lokaloppgjør, men fordi kampen på sidelinjen er minst like viktig for managerene. Kanskje de aller beste i verden akkurat nå. Ikke rart rekordmange norske fans reiser til balløya denne sesongen.

Skal vi komme med et råtips på utfall? Uavgjort, det er tross alt en lang sesong som varer helt til mai 2017.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Landslaget – derfor bør Høgmo trekke seg!

Det faktum at NFF (Norges fotballforbund) fortsatt har full tillit til landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier litt om innstillingen. Hvor er...

Forfatterens ensomme kamp

Du som skal bli forfatter, men enda ikke skrevet ett eneste ord, bør vite litt på forhånd hva du går...

Lukk