Fotball er verdens største og mest populære idrett , og Premier League blant de beste og tøffeste ligaene. 13. august starter sesong 2011/2012. Fans over hele verden gleder seg, også svært mange nordmenn.

Meningsytringene  og diskusjonene mellom de forskjellige lags supporterne er i gang allerede. De som elsker Manchester United hater ofte Liverpool og omvendt. Liker du Leeds så hater de Manchester United. Tottenham er ikke spesielt glad i Arsenal, eller andre London baserte lag.

Det er tradisjon for mange nordmenn å reise til ball-øya for å se kamper. Spesielt ved jul- og påsketider er det vanlig at mange reiser over, for da er det flere kamper på kort tid. Så man kan få med seg to til tre kamper på en uke.

For øyeblikket er det dessverre mye uro i de største byene, og spesielt Tottenham-området i London er hardt rammet, derfor er Spurs- Everton avlyst i første runde, dessverre.

Fotball er et spill på liv og dødJeg er meget skuffet over et slikt utrykk, fotball er så mye mer enn som så” Bill Shankley, Liverpool-legende.

– Jeg er selvutnevnt fotballidiot, med Wolverhampton Wanderers som mitt favorittlag. (best kjent som  Wolves)

– Fotball er populært i Norge til tross for at Tippeligaen ikke er det den engang var så er det mange som har et favorittlag, og det er mange som fortsatt går på kamp. I England kan lag så langt ned som 3. nivå ha 8000 til 10.000 tilskuere pr kamp.

Den største stadion er Old Trafford i Manchester som tar 77 000 tilskuere.

I England er det dessverre sosiale problemer, og mange har bare puben og fotballen som sosiale holdepunkter i livet, og da sier det seg selv at fotballen betyr mye.

Om du ikke har interessen så anbefaler jeg deg å se en kamp i fra England og se på entusiasmen og gleden på tribunen hos det vinnende laget. Her har nordmenn masse å lære etter min mening.

Dette er Premier League kommende sesong slik jeg tror det står i mai neste år når sesongen er ferdig.

Like mye ut i fra hjerte som hjerne så ser en veldig bra tabell slik ut.

 

Manchester City

Manchester United

Chelsea

Liverpool

Arsenal

Tottenham

Everton

Sunderland

Newcastle

Fulham

Stoke

Bolton

Wolves

Aston Villa

Blackburn

West Brom

Queens Park

——————-

Wigan

Swansea

Norwich


 

Foto: Skysports.co.uk

 

– Å spille på øverste nivå i England er enorm forskjell i fra de andre og lavere divisjonene ikke minst pga pengene. Klubbene får langt mer i Premier League pga av TV-rettigheter, sponsorer og billettinntekter. Klubber som rykker ned må ofte på kort tid selge sine beste spillere for å unngå konkurs eller få økonomiske problemer.

– I siste serierunde i forrige sesong kunne Wolves rykke ned fordi de lå så langt ned på tabellen. ( de tre nederste rykker ned) I siste kamp mot Blackburn så var det bare å vinne, men det var nerver og Blackburn var gode. Til pause var Wolves i 1. divisjon. Det var mange andre kamper involvert i nedrykksstriden, de resultatene gikk ikke Wolves vei på sesongens siste dag.

Når det var få minutter igjen sang Wolves- fansen på vakre Molineux Stadium. ” We only need one goal”!

Så skjer dette:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=asD3w0ppjF0[/youtube]

Og Wolverhampton Wanderers er fortsatt i Premier League. Man får en ut-av-deg-selv-opplevelse når slikt skjer. Og gråter selvsagt av glede. Og kan ikke tro at det er mulig.

Nå braker det løs igjen. Wolves møter samme lag som i siste serierunde, Blackburn. Denne gang på deres hjemmebane Ewood Park.

38 serierunder med glede, tårer, jubel, sorg og sinne. Men mest av alt glede over god underholdning.

Livet er morsommere for de som liker fotball.

Vargas


Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Alexandra Bech Gjørv- leder av 22. juli kommisjonen

Om du ikke har hørt om henne så er du nok ikke alene. Men gjør deg kjent med navnet Bech Gjørv med...

Lukk