Premier League – hvem kan tukte Manchester City? Sesongen er over for denne gang. 38 kamper er spilt i Premier League, men det ble nesten aldri spennende.

Til det har Peps menn vært for suverene, og slik vi ser det, vil Manchester City forbli på topp en stund. Vi kan ikke se at noen skal tukte Guardiolas velsmurte maskineri – allerede kommende sesong. 

Lest? Hvordan skal Wolves overleve Premier League?

Å nå 100 poeng i Englands øverste divisjon i fotball, er intent mindre enn en maktdemonstrasjon og selvsagt ny rekord.

Manchester United er nærmest, akkurat slik vi forutså i august i fjor, men alt for langt bak naboen.

At Manchester City skulle være så dominerende og vinne med 19 poeng, er bemerkelsesverdig og imponerende. De andre lagene har helt sikkert ambisjoner neste sesong, men de må være gode over tid, skal de ha en sjanse til å vinne foran den suverene mester – som hadde kun to skarve tap, gjennom hele sesongen.

Premier League – hvem kan tukte Manchester City?

Premier League - hvem kan tukte Manchester City?

Jada, Pep har fått bruk mye penger siden han kom til Etihad i 2016. Nærmere £450 millioner, som tilsvarer nesten fem milliarder kroner. Det alene gir aldri noen garantier for at maskineriet skal fungere optimalt, slik det har gjort for Manchester City denne sesongen.

At Manchester City er best, er åpenbart ingen tilfeldighet. Pep Guardiola er perfeksjonist, han har et digert støtteapparat med fysioterapeuter, leger og ernæringsfysiologer. Gresset på flotte Etihad skal være nitten millimeter langt, og spillerne får ikke være på sosiale medier når de er på jobb – det være seg før kamp eller på trening. Slik terper Pep på detaljene for å skape et kollektivt vinnerlag.

Selvsagt er det andre lag enn de suverene mesterne som må nevnes over en hel sesong. Salah tok scoringsrekorden, ble kåret til årets spiller, foran bestemann, Kevin de Bruyne og 11 managere måtte gå. Arsene Wenger takket av etter 22 år i Arsenal. I den røde delen av Manchester er ikke alt like rosenrødt som på Etihad. Er det en klubb som vil kreve endringer, så er det hos José Mourinho, som mister sin assistent, Rui Faria etter 17 år. Assistenten vil forsøke seg som manager.

Byttehandelen mellom Arsenal og Manchester United, med Alexis Sánchez og Henrikh Mkhitaryan, som ble betegnet som en genistrek av Mourinho, anser vi som fordel Arsenal. Vi har tilgode å se chileneren så magisk som ryktet hans tilsier, og Mkhitaryan er blant de aller beste, på sitt beste. Også Paul Pogba har hatt fokuset på nye fotballsko og ny frisyre, foran å gjøre laget bedre. Vi tipper at det er på Old Trafford de største endringene vil skje i sommer. Her er det nok mange spillere som er urolige foran overgangsvinduet, som åpner allerede 17. mai, grunnet fotball-VM.

Tottenham har trofaste fans som håper på suksess og trofeer. Skal dyktige Mauricio Pochettino lykkes, må han få lov til å handle spillere. De unge og lovende; som har tatt hederlige plasseringer, men ikke lykkes å vinne trofeer, på de fire siste sesongene under argentinerens ledelse, er åpenbart ikke gode nok til å ta dette viktige steget helt opp. Det blir neste alltid bare nesten for Tottenham.

Arsenal er inne i et skifte med ny manager etter Arsene Wenger har vært sjef for London-klubben i hele 1235 kamper. I følge kilder nær klubben, ser det ut til å bli et res mellom Mikel Arteta (assistent hos Pep Gusradiola) og Juventus’ suksesstrener Massimiliano Allergri.

Antonio Conte har furtet seg gjennom en hel sesong som vil forbigås i stillhet i Chelsea-leiren, om de ikke overrasker og banker Manchester United i FA-Cupen. En hederlig femteplass samler ikke eieren Roman Abramovich på. Skulle italieneren bli værende på Stamford Bridge, vil det være en gedigen overraskelse. Vi tipper det blir Napolis Maurizio Sarri eller Luis Enrique som tar over etter Conte, som har fortalt media at han har hjemlengsel.

Liverpool og Klopp har hatt en sesong som er på det jevne med å lykkes med å nå topp fire i Premier League, men kan fortsatt vinne det gjeve Champions League trofeet. Et trofé Klopp har tenkt på i mange år, også før han kom til Anfield. Kun Real Madrid står i veien for den suksessen. Vi har langt mer tro på Liverpool neste sesong og håper de kan være med å utfordre Pep om tittelen.

Premier League kan være vanskelig å spå, særlig i lys av det som skjedde da Leicester ble seriemestere i sesongen 2015/2016. Slikt skal egentlig ikke være mulig, men desto mer fascinerende er den engelske fotballen. Vi ønsker denne uforutsigbarheten og det faktum at en ‘underdog’ kan gå hele veien og vinne alt. En sensasjon som var verdt fem tusen i odds.

At WBA, Stoke og Swansea rykker ned til Championship, må være en seier for Premier League. Lag som verken har ambisjoner eller spillere som ikke gidder – har lite å gjøre i verdens mest omtalte liga.

Heldigvis kommer ambisiøse lag som Wolverhampton Wanderers opp fra Championship, og vil forsøke seg blant de aller beste. Det vil bli spennende å se hva Jorge Mendes, agenten med de aller beste spillerne i verden i sin stall, kan trylle fram av klassespillere til Nuno Espirito Santo. Wolves har hårete mål, langt mer enn bare å overleve i Premier League.

Nuno har åpent sjekkhefte. Fosun International, de styrtrike kinesiske eierne har mer enn nok penger. Wolves kommer til å overraske, men ingen kommer til å tukte Manchester City, tipper vi.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Terrorister vil ramme Norges nasjonaldag

Terrorister vil ramme Norges nasjonaldag. Selveste 17. mai er en merkedag, en dag Norge utvilsomt er i fokus for resten av...

Lukk