Antonio Conte sloss for sitt liv som Chelsea-manager. Foreløpig går det svært bra, men alle som har fulgt Premier League en stund, vet at det er kort fra himmel til helvete i den populære ligaen. 

Den russiske eieren Roman Abramovitsj bruker og kaster managere som det passer seg. José Mourinho ble seriemester med god margin i 2015, og fikk fyken etter 17 kamper sesongen etter, men er bare én av mange. Siden 2004 har 11 managere fått fyken – “The Special One”, faktisk to ganger.

Antonio Conte kjenner den dystre statistikken og bør lykkes på første forsøk fordi det kan bli med kun dette ene. Så langt oser laget hans på Stamford Bridge av klasse, sikkerhet og vinnermentalitet. Har vunnet 8 kamper på rad og ser uforskammet kvikke og gode ut etter 14 kamper, derav 11 vunnet totalt og kun 2 er tapt.

Sett i lys av desember-programmet, kan de tre poengene de har på lag nr 2, Arsenal, ha blitt til mer enn det. Chelsea møter WBA, Sunderland Crystal Palace, Bournemouth og Stoke videre i desember måned. Kamper de kan ville – alle som én.

Arsenal Bedroom
wonker via Compfight

Chelsea var én av flere favoritter før tidenes tøffeste sesong, med tidenes beste managere i de respektive stor-klubbene. Ingenting er avgjort, men Chelsea ser unektelig ut som et mesterlag som plukker trofeer per medio desember. Vant månedens manager for november, Diego Costa vant månedens spiller og Perdo månedens scoring.

Manchester City begynte strålende, men manager Pep Guardiola ser ut som en desperat Russe-president, som ikke makter å samle troppene, og gir egentlig litt opp. Ledet mot Chelsea, men tapte både kampen og ansikt i løpet av den siste halvtimen. Pep bruker tiden sin på å forsøke å endre regelverket, ved å pushe på for å kunne bruke flere enn tre innbyttere per kamp. Tåpelig.

Har et lag som kan slå alle, men har ikke hatt marginene på sin side, har mistet ledelsen og havnet ned på en fjerdeplass, men er kun fire poeng bak Chelsea. Vunnet kun tre av de siste åtte i Premier League og mistet viktige Sergio Aguero, fram til nyttår. Møter Leicester, Watford, Arsenal, Hull og Liverpool i desember, kanskje et vanskeligere kampprogram enn Chelsea.

Liverpool er spennende for tiden, men faller for eget grep som så alt for mange ganger før. Mot Bournemouth borte, hadde de full kontroll og tre poeng på gaffelen, men dummet seg ut og tapte på overtid. Jurgen Klopp har en vanskelig jobb og et keeperproblem. Vunnet fire av de siste syv i Premier League, og ligger fire poeng bak Chelsea. Spiller til tider fantastisk fotball, men er for usikre bakover. Møter West Ham, Middlesbrough, Everton, Stoke og Manchester City i desember.

Arsenal er til og fra, men har vært gode i Champions League, vant gruppe A foran PSG og spiller som gode-gamle-Arsenal på sitt beste under Arsene Wenger. Har fått på plass et slagkraftig lag som vinner kamper som tidigere endte med poengdeling. Har vunnet syv av de siste ti og har kun ett eneste tap, ligger tre poeng bak Chelsea. Sliter med en del skader fortsatt. Møter Stoke, Everton, Manchester City og WBA i desember.

Tottenham er ute av Champions League, noe som kan være en fordel for ligaen, men ikke nødvendigvis. Har los på teten i Premier League, men spiller alt for ofte uavgjort, noe som gir for lite poeng og er syv poeng bak serieleder Chelsea på kun 14 kamper. Har dog kun ett tap. Kommer til å kjempe for å makte en topp-fire plassering til slutt, men er på femteplass foreløpig. Møter Manchester United, Hull, Burnley og Southampton i desember. Manager Mauricio Pochettino har et ungt og spennende mannskap, superspiss Harry Kane har skrevet ny kontrakt, ‘Spurs’ kan og vil være med helt i toppene i årene som kommer.

Manchester United stjeler ofte de største overskriftene, årsaken heter José Mourinho.

Forrige helg ble de røde djevlene satt i skyggen av Manchester Citys kollaps mot Chelsea. Men etter en viktig seier i Europa League, mot Zorya i Ukraina, er det igjen duket for Premier League-action for Mourinho og Co. Henrikh Mkhitaryan behøvde fem måneder på å tilpasse seg den engelske fotballen, men er nå Manchester Uniteds beste spiller, de gangene han har startet. Kan bli en meget viktig brikke i Mourinhos puslespill. Vinner alt for få kamper i serien, kun to av siste ti og ligger hele 13 poeng bak Chelsea på 14 kamper. Må satse på suksess i Europa League, eller komme innenfor topp fire i Premier League.

Alle vet hva José Mourinho kan lykkes med, når han får satt sine lag slik bare han kan, og få spillerne til å spille slik han befaler. Zlatan blir avgjørende, fordi han har klippekort på spissplassen, er mye av og på, men scorer mål igjen nå. Det blir meget spennende å se hvor gode Manchester United kan bli under portugiserens ledelse. Fordi det er like mye hans eget lynne og kamp mot den britiske dommerstanden, som blir avgjørende for om det blir en sportslig suksess eller ikke. Spillermaterialet Mourinho råder over, er godt nok til å vinne det som vinnes kan. Møter Tottenham, Crystal Palace, WBA, Sunderland og Middlesbrough i desember.

Tusenvis av nordmenn bruker julehøytiden til å besøke ball-øya og det hektiske juleprogrammet – inklusiv den tradisjonsrike Boxingday, for å se sitt favorittlag. Alt blir ikke avgjort i denne kamp-perioden, men laget som dundrer inn i det nye året som serieleder, har en tendens til også å vinne ligaen, vårt råtips er at det blir Chelsea.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Håndball-jenter og Nora Mørks rumpe

Håndball-jenter og Nora Mørks rumpe. Jada, de snakker om rumper i håndball-leiren også, både de lesbiske og heterofile jentene, kanskje...

Lukk