Chelsea under den suksessrike nye manageren Antonio Conte, har virkelig fått fart på sakene. Seieren mot London-rival Tottenham sist, gjør Abramovitsjs lag til serieleder, med syv seire på rad. Det kan bli seriegull av en slik form. 

[poll id=”40″]

I tillegg ser det ut til at Diego Costa har fått fart på skøytene igjen og scorer mål på bestilling. Har 10 så langt. Eden Hazard er en annen spiller som viser gryende form, og når forsvaret nekter å slippe inn mål, blir det mange poeng og viktige seire for Contes menn. Det første innslupne, på 7 kamper, kom i kampen mot Tottenham sist. I september lå Conte og Chelsea nede på en 8. plass, men la om til 3-4-3 og begynte å vinne kamper. Selvsagt må man hylle hele laget, når man spiller som Chelsea gjør for tiden.

Antonio_Conte_-_Globe_Soccer_Awards_2013

6144422507_a31bfa7b73.jpg

pep_mourinho_illo

Vi tipper Antonio Conte trekker det lengste strået og vinner tidenes største duell, med tidene beste Premier League-managere.

Manchester City og Liverpool er like bak, og med bare et poeng som skiller, er ingenting avgjort, men det finnes gode statistikker på alt i engelsk fotball. Det laget som leder ligaen til jul, vinner svært ofte ligagullet. Ikke alltid, men ofte. Så langt er det spilt 13 kamper av 36, det betyr 69 poeng å spille om – selvsagt er ingenting avgjort. Men vi vet da noe.

Vi kan lese av resultatene at Manchester United, nok engang blir for langt bak, de faller for eget grep, med en manager som har for kort lunte. Som tror han har kontroll på seg selv og sine spillere, men som resultatmessig er langt bak de beste, allerede. 11 poeng bak serielederen, etter bare 13 kamper er en aldri så liten krise i seg selv.

Når man heller ikke ser en merkbar formstigning i et svakt Manchester United, vil en seier i Europa Cupen være eneste trøst. Kan ikke se at José Mourinho makter en topp fire plassering denne sesongen.

Hva med Arsenal?

Jo, de er nå der de pleier, litt bak topplagene, er for ujevne og spiller for ofte uavgjort, men er likevel bare 3 poeng bak Chelsea og kan selvsagt være med helt til siste slutt. Vi tipper det blir med en hederlig plassering for Wenger og hans lag. Arsenal sliter også med en rekke skader på viktige spillere, som utvilsomt svekker laget. Er fortsatt med i Champions League.

Kan det være Tottenham-år i år? Nei. Det ser ikke slik ut så langt. 6 seire på 13 kamper er stang ut. Spurs har fortsatt bare et eneste tap, og det kom som kjent mot sterke Chelsea. Vi tror Harry Kane og det unge Tottenham-laget trenger enda et år på seg. Med spill i Champions League har det blitt mange kamper på Mauricio Pochettinos menn. Nå når Londonerne er ute av den gjeveste turneringen, kan de få et løft, rent resultatmessig i serien.

Manchester City har det som skal til for igjen å vinne Premier League. De har fått verdens beste manager i Pep Guardiola, og de har Sergio Agüero, som allerede har gjort 10 mål denne sesongen. Men, det spillet vi så i de aller første kampene, ren og skjær champagne-fotball, har vi ikke sett i den senere tid. Likevel taper City svært sjelden og ligger likt med Liverpool, med et poeng bak Chelsea. Kun 3 seire på de siste 6 kampene, tyder på at antall kamper med Champions League-deltagelse sliter på spillerne.

Har en stor stall og fått på plass en meget energisk Yaya Toure, som gjorde begge målene borte mot Crystal Palace nylig. Pep Guardiola har kanskje årets spiller i sitt lag også. Vi synes Kevin de Bruyne har vært fantastisk så langt denne sesongen.

8258085547_aa88878389.jpg

epllogofb-story_647_020916090038

Liverpool er mer spennende enn på lenge. Fikk skade på viktige Philippe Coutinho, som er ute til midten av januar. Har en brukbar stall, men kan komme til å justere noe i overgangsvinduet. Vil også miste en annen av sine beste i Sadio Mane i januar, siden han skal spille for Senegal. Liverpool må vise hva de er laget av i vanskelige kamper mot Everton og Manchester City i løpet av desember.

Formen er brukbar og har så langt kun et eneste tap. Har sammen med Tottenham, en “fordel” av å ikke ha Europa Cup- kamper å tenke på. Utvilsomt en fordel mht serien.

BBC hadde Pep Guardiola rangert som beste manager etter 10 kamper, vi mener Antoni Conte fortjener den plassen etter 13 kamper. Allerede lørdag 3. desember spilles det man trygt kan kalle en ‘seks-poengskamp’, da møtes Manchester City – Chelsea på  Etihad Stadium. Pep vs Conte, mer energi og engasjement på sidelinjen, skal man lete lenge etter.

Hvem tror du vinner Premier League 2016/2017?

Det vi kan si med sikkerhet, er at det ikke blir en like stor overraskelse som forrige sesong, da Leicester vant sensasjonelt.

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen – hvem går til finalen?

Etter at Stine Hartman valgte Simen Haug Henriksen som førstekjempe, har livet vært tøft for Oslo-jenta. Utfrysingen fra de andre...

Lukk