Endelig er landskamp-pausen over, en ubetydelig privatlandskamp mellom England og Italia på Wembley, så kan vi sette fokus mot den ekte fotballen igjen.

Lest? Tysker tar over Arsenal

Engelsk fotball, på engelsk gress, når det står om trofeer – sterkere vårtegn er det vanskelig å finne. Påske-programmet er klart. Manchester City tar seriegullet og tar det gjeve trofeet. Manchester City, Liverpool og Chelsea sloss med Tottenham om de gjeve plassene bak den suverene seriemesteren.

Hvorfor spillerne i Manchester United virker så lite motiverte, kan ha noe med manageren å gjøre, men hva vet vel vi?

Chelsea er i dårlig form, med tre tap på de siste fem kampene. Antonio Conte flørter med de franske mesterne PSG, og blir etter all sannsynlighet erstattet med Luis Enrique til neste sesong.

De suverene mesterne fra forrige sesong, har ikke vært i nærheten av samme kvalitet denne sesongen, så raskt snur det altså i toppfotballen.

Hvilken påvirkning det har for spillergruppa, at en ny manager skal inn, og som skal inn en meget avgjørende periode av sesongen, er vi usikre på. Men vi tror at den interne uroen i London-klubben er nok til at Chelsea havner utenfor topp fire, denne sesongen. Dessverre.

Siden vi har lesere som også elsker Champions League, tar vi med kampoppsettet for de kommende kvartfinalene, som spilles over to kamper, henholdsvis 3. og 4. april og 10. og 11. april.

Fire fantastiske gigant-oppgjør slik vi ønsker det.

  • Sevilla – Bayern München
  • Liverpool – Manchester City
  • Juventus – Real Madrid
  • Barcelona – Roma

Liverpool er i knallform, og se ikke bort fra en skrell i Champions League. Manchester City har vært gode, men det er ingen garanti for at Peps menn makter å banke Liverpool over to kamper – her blir det jevnt.

Vi tror også Jurgen Klopps menn tar andreplassen foran Manchester United, til tross for å ha kun syv kamper igjen å spille. I tillegg har José Mourinhos menn både Arsenal og Manchester City igjen å møte.

Lest? Manchester United dummet seg ut på hjemmebane!

Et Manchester United som har virket slitne, utilpass og uinteressert i en rekke kamper, kan slite med å få nok poeng til å holde andreplassen. Mange peker på en Paul Pogba ute av form, men hele laget har virket tungt og tregt i lengre tid. I en så tøff liga som Premier League – blir det vanskelig å vinne kamper for halv maskin.

Hvorfor spillerne i Manchester United virker så lite motiverte, kan ha noe med manageren å gjøre, men hva vet vel vi?

Tottenham har sanket mye poeng i det siste, men ligger fortsatt på fjerdeplass. En plass de bør være fornøyd med å holde. Spurs har et vanskelig kampprogram i slutten av sesongen, har Chelsea og Arsenal halsende bak. Bør holde fokus helt inn, noe vi tror de klarer det, på hengende håret.

Det blir en spennende avslutning på sesongen der vi tror topp fire blir Manchester City, Liverpool, Manchester United og Tottenham.

I bunnen har vi mest tro på ringreven. Mark Hughes, som har tatt over Southampton. Ligger på nedrykksplass, men har West Ham kun  to poeng over seg på den jevne tabellen. West Ham har vært i skrekkelig dårlig form, og møter nettopp Southampton kommende helg. Vi tror vinneren av den kampen holder plassen.

Stoke kan berge plassen, all den tid de kun er få poeng unna streken og trygg plass, men det er alt for lenge mellom hver gang laget vinner fotballkamper. Vi tror Stoke, som har vært i Premier League siden sesongen 2008/2009 rykker ned. Helt sist, med en hel haug med økonomiske problemer, ligger WBA, som har vunnet kun tre kamper på 31 forsøk.

I Championship ligger det an til at både suverene Wolves rykker direkte opp, sammen med Cardiff. Play Off-plassene står mellom syv forskjellige lag.

Mange nordmenn elsker engelsk fotball, derfor er påsken en velkjent periode av sesongen som brukes til å besøke sitt favorittlag. I skrivende stund er det tusenvis av nordmenn som har tatt turen til ball-øya, for å oppleve ekte fotball, ikke bare i øverste divisjon, men til lag i hele den engelske ligaen.

La oss håpe at spenningen blir større i toppen av Premier League – neste sesong. I mellomtiden får vi kose oss med VM i Russland i sommer – fra 14. juni til 15. juli.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spiller barna for mye for ofte?

Spiller barna for mye for ofte? Alle foreldre bør sette seg inn i lover og regler for hva som er...

Norske menn er pysete!

Norske menn er pysete! Lars Monsen er kanskje den tøffeste mannen vi kjenner fra TV. Hadde villmarks- og ekspedisjonsfareren vært...

Lukk