Bare Manchester United har flere norske supportere enn Liverpool, i Norge, men siden 2005 har ikke Merseyside-klubben vunnet noe det er verdt å skrive hjem om. Lille Blackburn har flere Premier League-trofeer enn den stolte klubben som spiller på berømte Anfield.

Kan kommende sesong være da de endelig vinner et viktig trofé igjen?

[poll id=»31″]

Steven Gerrard var i ferd med å skyte «the Reds» til et etterlengtet seriegull i en meget spennende avslutning for noen sesonger siden. Paradoksalt nok, var det «mr. perfect» som selv tabbet seg ut og forærte poengene til Chelsea den gang. Et øyeblikk Steven Gerrard aldri vil glemme etter 17 år i samme klubb. Kanskje ikke alle Liverpool fans verden over heller. Kan Liverpool komme tilbake?

P1020423

dorzey via Compfight

Gerrard er borte, inn har det kommet en rekke gode spillere, men som kanskje ikke har den samme personligheten, lederskikkelsen og lidenskapen som nettopp Liverpool hadde under Steven Gerrard. Om nr 8 kommer tilbake til Anfield, vil det åpenbart være utenfor banen, som assistent eller kanskje som manager?

 

Liverpool, av alle klubber i Premier League, trenger et trofé. Jürgen Klopp vet så inderlig godt at det blir like vanskelig kommende sesong som den forrige. Allerede i første seriekamp, borte mot Arsenal søndag 14. august, får fansen svar på om denne sesongen kan bli en opptur eller ikke. Nå er ikke Arsenal den aller viktigste kampen å vinne for de som elsker Liverpool.

Det vil som kjent for alltid være Manchester United, og som denne sesongen kanskje er den aller største favoritten. Selvsagt kan man ikke bedømme stort ut fra én kamp heller, men det gir en pekepinne, om resultatet går den ene eller andre veien.

På de to siste treningskampene har Liverpool gjort som de pleier, gjennom en lidelse av 25 år i Premier League. Vunnet, for så å tape. Manglende kontinuitet, der seier har avløste ny seier – hjemme og borte, slik laget fra Anfield var kjent for å gjøre på sytti- og åttitallet. Før Premier League eksisterte.

De slo selveste Barcelona, men tapte selvsagt mot Mainz dagen etter. Begge kamper fire null.

Man skal åpenbart ikke legge vekt på noen resultater før sesongstart, men det ligger, som et omen i veggene på den berømte stadion. Det vil liksom ikke lykkes skikkelig for berømte Liverpool.

Spørsmålet er om eierne, har de økonomiske musklene som må til for å vinne nok kamper. Aldri før vil det brukes mer penger hos de antatt rikeste og beste lagene, før kommende sesong. Liverpool på sin side har brukt pene £25 millioner på Georginio Wijnadum (25). Nederlenderen kommer fra Newcastle, som ikke maktet å holde plassen i Premier League forrige sesong.

Sadio Mané (24) kom fra Southampton for £34 millioner, senegaleseren var førstemann på ønskelista til Klopp denne sommeren. Erstatteren til Martin Skrtl har vært klar siden februar. Bundesliga-spilleren Jöel Mastip (25) skal styre Liverpool-forsvaret kommende sesong.

Unge Marko Grujić (20), som ble kjøpt i januar, har gjort sine saker godt for Røde Stjerne i Beograd, og forventes å bli bruks som en super-sub spiss for Liverpool. Han gjorde det siste målet mot Barcelona i nest siste treningskamp. Ikke alle som som er opptatt av Liverpool er like overbevist om at målvakt, Simon Mignolet, holder nivået. Inn har Loris Karius kommet fra Mainz, for noe under £5 millioner.

Tatt i betraktning at hele 11 spillere har forlatt Anfield i sommer – må det utvilsomt forsterkes kraftig i ukene fram til overgangsvinduet stenger. Kresne og kravstore fans vil ha Liverpool opp og fram. Jürgen Klopp har høy status blant disse nå, men det hadde også Brendan Rodgers, før det begynte å brenne på dass for skotten.

Om de riktige spillerne kommer på plass i tide, kan kanskje Liverpool ta en Leicester? Oddsen er i hvert fall langt lavere enn 5000 ganger pengene som det var i fjor på denne tiden. Oddsen på at Liverpool tar seriegull er kun 8/1. Manchester United er favoritter med 3/1 på oddsen.

En rekke norske fans av engelsk fotball, oss inkludert, irriterer seg kraftig over TV2’s voldsomme prisøkning på et dårligere fotballtilbud enn tidligere. Nå koster det 449 kr per måned å se Premier League, og da er ikke engang Championship eller FA-Cupen med i pakka. Skjerpings TV2.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Andrea Voldum ble voldtatt, men ikke trodd

Å bli voldtatt er kanskje det verste som kan skje et menneske, om det får beholde livet. Ikke alle får...

Paul Pogba, Done Deal!

BREAKING: Juventus give permission for Paul Pogba to have medical at Manchester United: https://t.co/QEzF0M92Qp https://t.co/vBIxiyVOxG — Sky Sports News HQ...

Lukk