En norsk industriarbeiderlønn, ligger på i underkant av 500.000 kroner per år. Snitt-lønnen er dermed noe mer enn du kanskje tror, for vanlige norske lønnsmottakere.

Fotballspillere, som er ansatt av de aller største klubbene i verden, også utenfor England, har de siste årene nådd nye høyder. I Manchester United, tjener en spiller 60 millioner kroner per år. Seksti!! Mill!!

4212326917_5a84a5eb28.jpg

Christiano Ronaldo og Lionel Messi i de spanske storklubbene Real Madrid og Barcelona, tjener det dobbelte.

Gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse for alle ansatte, utgjorde 43 400 kroner per 3. kvartal 2015. Det er 1 100 kroner, eller 2,6 prosent, mer enn på samme tidspunkt året før.

SSB

Det er som kjent et marked for det aller meste. Og innen fotballen er det altså mulig å ha 24-30 spillere, hvor alle tjener femti millioner kroner eller mer på ett og samme lag. Treneren i tilfellet Manchester United, José Mourinho, skal ha lykkes med lønnsforhandlingene. Årslønn: £10 millioner, £5 millioner mer enn forgjengeren, Louis van Gaal.

Penger er viktig for de aller fleste, men aldri er de så viktige som når du ikke har noen. Din privatøkonomi, er ditt ansvar. Du bør kanskje begynne å spille fotball, aller helst på øverste nivå i verden. Om du fristes av slik uvirkelige summer. Er du kvinne, er det dessverre ikke håp. Kvinnelige fotballspillere tjener ikke i nærheten av hva mennene tjener – uansett hvilket nivå du når.

Innen den engelske fotballen, hvor mange av klubbene sliter med nettopp økonomien, er billettinntektene bare en liten brikke i det det store spillet for klubbenes økonomi. En billett koster fra flere hundre kroner, og opp mot tusenlappen, for de aller dyreste. Et kraftig innhogg på budsjettet hos den jevne engelskmann.

Den største inntjeningen klubbene har, er TV-avtaler som klubbene gjør med mektige Sky-Sports. Jo flere kamper som sendes live, jo mer penger i klubbkassen, men også hvor laget havner på slutt-tabellen, er med på å avgjøre hvor mye penger de tjener.

Sponsorrater, TV-avtaler og premiepenger er helt nødvendig for at klubbene skal overleve. Til tross for store summer i sving, er det enorme summer som også går ut av klubbkassen hver eneste måned, når vi legger til grunn – millionlønningene til spillerne.

Foreløpig har ingen Premier League-klubber gått konkurs, takket være gode TV- og sponsorkontrakter. Noen klubber lengre ned i ligasystemet har blitt satt under administrasjon, hvor kommunen eller et finansselskap hat tatt seg av den daglige driften av økonomien.

Det er heller ingen hemmelighet at en rekke norske klubber også har slitt med anstrengt økonomi i lang tid.

Hva synes du? Er det greit at en fotballspiller kan tjene 60- 120 millioner kroner per år? Kan noen være verdt slike summer?

 

Kilde: Mirror.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge – etter Høgmo

Norges Fotballforbund er et viktig forbund. Det har ansvaret for all fotball som spilles, over hele landet. Fra aldersbestemte klubblag,...

Julekalenderen for begge – som bør åpnes på soverommet!

Jada, du leste riktig. Endelig har noen tenkt det mange har ønsket seg gjennom flere tiår. En ekte adventskalender med...

Lukk