Newcastles Steve McClaren har hatt en grusom sesong. Laget ligger under nedrykksstreken og det brenner på dass for Nord-Englands største klubb. Nå henter de en av Europas mest erfarne managere for å berge plassen.

6145127064_f8e4700f1a.jpg Rafa Benitez vant Champions League som manager for Liverpool i 2005

Ingen fans er mer trofast og lidenskapelig enn «The Toon Army». St. James’s Park var engang en fryktet bane, nå blir «skjærene» latterliggjort. Det har eieren tenkt å gjøre noe med, ti kamper før slutt.

Redningsmannen er ingen hvem som helst, men bookmakernes favoritt som har vunnet Champions League og trente Real Madrid fram til januar i år. Vi snakker om selveste Rafa Benitez.

Kan Benitez være rett mann til å redde den tradisjonsrike klubben fra krise-nedrykk?

Noe overraskende skal den meriterte spanjolen være villig til å ta den krevende jobben i Newcastle, men utvilsomt på egne betingelser. Sett i lys av den infomasjonen vi sitter på med kilder nær klubben og via sosiale medier – vil Rafa ha 100% kontroll over spillere som skal spille under hans kommando.

Øverste nivå i England er nok på høyde med La Liga. Det er utvilsomt, dog et stykke fra Real Madrid til Newcastle. Hva han tenker vet bare Benitez, men muligens er det for å få et tilbud fra en større klubb og en større liga, om han skulle berge plassen for  eieren Mike Ashleys synkende skute. 

Overgangsvinduet er stengt, Steve McClaren brukte mest penger av alle lagene i Premier League i et desperat forsøk på å berge stumpene. En rekke dyre spillere ble hentet inn i januar, på til sammen mer enn £50 millioner. Uten å lykkes.

Tvert i mot, alt ser ut til å rakne for den tidligere «Three Lions»-sjefen.

Vi tipper  Rafa Benitez forlanger en nedrykks-klausul, hvor han stikker om det blir nedrykk, han blir neppe med ned til Championship. Og vi tror han forlanger en diger bonus og åpent sjekkhefte for å handle egne spillere, om han berger Newcastle fra nedrykk.

Under finansmannen Mike Ashleys eierskap, har mye skjedd i Newcastle Football Club. Rafa kjenner nok til de rådende forhold og vet han får en meget vanskelig oppgave. Allikevel har han erfaring nok til å være rett mann for jobben. Både på kort og lang sikt, tror vi.

«The Magpies» er i fritt fall og de har kniven på strupen. Newcastle har tapt fem av de siste seks kampene og vunnet kun 6 av i totalt 28 kamper i serien. Slikt blir det farlig lite poeng av. 10 kamper før slutt er det fortsatt mulig å berge plassen, men alt tyder på at Steve McClarens dager som sjef på vakre St James’s Park, er over.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Game of Thrones – sesong 6, de første bildene …

https://www.youtube.com/watch?v=CuH3tJPiP-U https://www.youtube.com/watch?v=OmrA8nOZF2Q https://www.youtube.com/watch?v=IxI8aPISq8I Helter kommer, helter dør, helter består. Game of Thrones sesong 6 nærmer seg. Det gode mot det...

ANNO i Trondhjem – Send din søknad nå!

Anno i Fredrikstad ble en udiskutabel suksess. 10 fantastiske uker med ren reklame for en av Norges vakreste byer. "Særpingane"...

Lukk