Etter brak-tapet mot Chelsea og alt for mange uavgjorte kamper, begynte sultne kritikere, med britiske journalister i spissen å rasle med sablene. Hadde José Mourinho (53) mistet grepet som en av de beste managerne i verden? Mange var sikre på det svaret.

Mange er kanskje fortsatt kritisk, både til fyren selv, hans framgangsmåte og hvordan han behandler spillerne sine. Men, ting ser unektelig bedre ut for den tidligere så suksessfulle portugiseren. Manchester United gjør mål, spiller en langt med direkte fotball og skaper haugevis med sjanser.

«But I keep saying the same, I like my squad. I believe more in the summer market than in the winter window. More time, more choice, I think it’s better. But let’s see what happens

José Mourinho

Med et «snilt» kampprogram i julen, kan Manchester United klatre på tabellen og tette luka på sine konkurrenter. Tre seire på rad, der Tottenham, Crystal Palace og WBA har fått juling, alle som én, tyder på at Mourinho har løsnet noen floker. Zlatan viser gryende form, scorer masse mål og viser like viktig om mange spådde før sesongstart.

En frisk og meget rask Henrikh Mkhitaryan kom inn som et friskt pust nylig, etter et langt avbrekk Mourinho mente han trengte. Den tidligere Borussia Dortmund spilleren, har vært Uniteds beste etter at han kom tilbake, ble skadd, men skal være klar igjen.

Mourinho - Porsche Design Sport Ad - Lisbon, Portugal

Marionzetta via Compfight

Med et forsvar som tidligere lekket som en sil, er det nå tettere enn på lenge. Med skader på sentrale spillere som Bailly, Shaw og Smalling ble Marcos Rojo og Phil Jones satt inn og gjort sin saker meget godt.

I et lengre intervju med SkySports nylig, innrømmet Mourinho at han skjønte at noen kastet seg på pengegaloppen som råder i kinesisk fotball, men han vil heller være i England og sloss for trofeer, der vanskelighetsgraden er langt større. I sommer, skrev den tidligere Chelsea-manageren på en treårskontrakt, men ville ha forlenget denne på dagen, om han fikk et tilbud.

Som de fleste vet, som følger engelsk fotball generelt, og Manchester United spesielt; det blåser på toppene og alt svinger svært raskt. Man er helt den ene dagen, syndebukk og idiot den neste. José Mourinho har ridd på toppene alene mang en gang, og har den erfaringen han vet er nødvendig for å lykkes. Se ikke bort fra at han kan gjøre det på Old Trafford også.

En rekke ganger den siste tiden, har han derimot sett ut som en slagen og bitter mann, som ikke framsto som en med løsningen på Manchester Uniteds elendig form og problemer. Nå har mye endret seg, på forholdsvis kort tid. Selv påstår den kontroversielle pragmatikeren å være utsatt for dårlig behandling fra dommerstanden, i tillegg og ha uflaks oftere enn andre. Noen mener han har et poeng, spesielt vedrørende dommerne.

Med et nytt overgangsvindu rett rundt svingen, vil Manchester United gjør de aller viktigste og nødvendigste grep, for å fortsette den gode trenden. Med seier mot Sunderland, hjemme på selveste Boxing Day, og på nyttårsaften kommer Middlesbrough på besøk. Her ligger det seks poeng i potten, som Mourinho gjerne vil røske med seg. Og gjør det. Vi føler oss sikre på at Old Trafford skremmer begge lagene fra Nord-England, nok til at poengene blir igjen på «The Theatre of Dreams«.

Da ser alt plutselig riktig så bra ut, all den tid de andre kanonene avgir poeng.

Etter en vanskelig bortekamp mot West Ham 2. januar, følges denne av to meget viktige hjemmekamper igjen. Først Hull 10. Januar (Reading i FA-cupen før denne) deretter; sett av søndag 15. januar, for da kommer Liverpool på besøk. Allerede da, kan José Mourinho være forbi Jürgen Klopp på tabellen. Skulle det skje, vil også smilet være tilbake i portugiserens ansikt, noe vi har sett svært lite til – denne sesongen.

Vi tror Manchester United får en meget god start på 2017, Chelsea ser for sterke ut per dato og vinner denne sesongen, men vi tror også at José Mourinho tar en av de fire øverste plassene i Premier League. Noen spillere forsvinner nok i januar, og slik det ser ut nå, er det kun den svenske forsvarsspilleren, Victor Lindelof (22) som kommer inn. Han er linket fra Benfica for £38 millioner, som vil gjøre ham til den dyreste forsvarsspilleren Manchester United har signert, i så fall. Se ikke bort fra at Zlatan har litt med denne overgangen å gjøre.

Er du Manchester United fan? Da har du veldig mye å glede deg til i månedene som kommer. Husk også, medio februar braker Europa League løs igjen, med Saint-Etienne som første hinder for Mourinhos gutter.

Her er de andre topplagenes juleprogram i Premier League.

 

Vargas

Tags: Januar, José Mourinho, Manchester United, Old Trafford, Overgangsvinduet, The Theatre of Dreams, Victor Lindelof, Zlatan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du en seng til overs?

Kanskje er fosterhjem noe for deg og din familie? Det finnes nemlig ikke nok slike hjem i Norge. Har du...

Dårlig råd? Våre beste tips for det nye året!

Mange gruer seg til den voksende regningsbunken tidlig i det nye året. Det første kvartalet har en tendens til å...

Lukk