Premier League-overgangene du bør vite om! Når VM i Russland nå går mot slutten, er det Premier League-nedtellingen for alvor i gang. En drøy måned før den mest underholdende ligafotballen sparkes i gang hagler det med overganger – til og fra de 20 lagene som danner årets Premier League-sesong. 

Lest? Russland ute – semifinalene klare i VM!

Man vil alltid få hilse på noen av stjernene som blomstret mest etter et VM. Men skulle England gå hele veien og vinne hele greia, vil det åpenbart være de engelske heltene – fansen ønsker å stifte bekjentskap med i sine respektive lag.

Premier League-overgangene du bør vite om!

At nettopp “Three Lions” er blant de fire siste lagene, er svært overraskende ikke minst blant de fleste britene også. Derfor er det jo desto mer gledelig at de nå er potensielle 90 minutter unna en VM-finale – mot alle odds. Svært få hadde tror på Gareth Southgates unge tropp, men også fordi det sjelden går bra for det engelske landslaget i fotball, særlig i VM.

Premier League-overgangene du bør vite om!
England på vei mot noe stort Foto: Vargas12.com

At de røde draktene som England spiller i gjennom mesterskapet, har en påvirkning, er britene selv de første til å påstå. Overtro, forbannelser og trolldom, sitter ikker sterkere i troen hos noen andre – enn de sulteforede engelske supporterne.

Vinner England VM, bør du passe deg om du befinner deg på balløya, for da kan absolutt alt skje. Festen vil vare til langt ut i juli, landet vil gå i unntakstilstand, fordi folk flest kommer til å feire i ukevis. Blander vi VM og Premier League sier du? Ja, mulig. Men, kanskje fordi 40 av de 92 spillerne som er igjen i VM – spilte i den gjeveste, engelske ligaen forrige sesong.

Så til Premier League-overganger og ryktebørs.

  • Riyad Mahrez er klar for Manchester City, vil signere i løpet av det neste døgnet. Leicester får £60 mill for lynvingen sin.
  • Andriy Yarmolenko er kanskje på vei til West Ham. Et bud på £17.5 mill er lagt på bordet til Borussia Dortmund for vingen.
  • Erling Braut Haaland (17) kan være på vei til Manchester United. Moldespilleren jaktes av en rekke storklubber. Ingen har fått ungguttens signatur, men Mourinho-effekten, og det faktum at Moldes manager, Ole Gunnar Solskjær, har gode kontakter i storklubben kan vippe overgangen i havn.
  • Til tross for at denne nyheten, ikke har noe med Premier League å gjøre, må vi ta med at Christiano Ronaldo har signert for Juventus. Done deal!

Wolves er en av tre nykommere til årets sesong i Premier League. Rykker sannsynligvis rett ned igjen sier du? Skal vi vedde? I følge bookmakerne, er Wolverhampton tippet å havne mellom 7. plass og 10. plass, som selvsagt er svært bra for et lag som spilte Championship forrige sesong.

Så langt har ulvene brukt £35 mill. på de spillerne de hadde på lån forrige sesong; Willy Boly, Diogo Jota, Leo Bonatini, og den unge lovende venstre backen, Ruben Vinagre – samt Portugals målvakt, Rui Patrício (foreløpig ukjent sum) Og Mexico-spissen, Raul Jimenez, på lån fra Benfica.

Ambisjonene er skyhøye på Molineux før seriestart, og handelen er på langt nær over ennå.

Det faktum at overgangsvinduet for Premier League-klubbene stenger allerede 9. august, vil påvirke aktiviteten voldsomt de neste fire ukene. Vært på vakt, brått har din favorittklubb – kjøpt sin dyreste spiller.

Hva som skjer i Chelsea er det svært få, om noen som vet. Antonio Conte er på plass og skal gå i gang med forberedelsene til en ny sesong. All den tid han ikke har fått fyken og en fet sjekk på konto – forblir han ansvarlig for det meste på Stamford Bridge. De fleste vet at Maurizzio Sarri, lusker i buskene, klar til å ta over, men hvor enkelt er det egentlig – å drive en storklubb som Chelsea, fra Tel Aviv i Israel?

  • Nye Arsenal er i samtaler med den unge franske midtbanespilleren, Matteo Guendouzi (19) fra Lorient, og Sampdoria Lucas Torreira (22) er en annen midtbanespiller som linkes til The Gunners.
  • Apropos Arsenal, selveste Jack Wilshire, er klar for West Ham, på free transfer, altså gratis.
  • Fabian Balbuean (23), er også klar for The Hammers, brassen kommer fra Corinthians. Sum ukjent.
  • Apropos West Ham; siden Manuel Pellegrini tok over London-laget, har de også signert, Ryan Fredericks, Issa Diop og Lukasz Fabianski signert – samt at Bruno Fernandes, fra Sporting Lisboa er fortsatt aktuell.
  • Chelseas Willian, skal være nær en overgang til Manchester United. Mourinhos tidligere elev i Chelsea, hadde et heller miserabelt VM med Brasil. Kanskje kan en overgang til Old Trafford være en oppkvikker. Overgangssummen kan ligge på rundt £60 mill.
  • Wilfried Zaha, har takket nei til ei bøtte med penger i lønn fra Crystal Palace, etter sin aller beste sesong. Nå kan en overgang til Tottenham være på trappene.

Fram til seriestart 10. august, vil det skje en hel del, særlig hva overganger angår, til og fra de tjue Premier League-klubbene. Ofte er det helt i siste liten det skjer aller mest, men ikke alltid. Vi lover å holde deg oppdatert når det kommer små og store overganger – til de beste og mest spennende lagene i den aller deiligste ligaen i verden. Følg oss gjerne på Facebook.

Vi ønsker at du skal holde et lite ekstra øye på Wolves denne sesongen. Ulvene, som åpner ligaen med én av to kamper som spilles lørdag 11. august, og som sendes på TV, hjemme på ærverdige Molineux ( som for aller første gang, har ventelister på sesongkort) mot Everton. De to neste hjemmekampene, mot Manchester City og Burnley, er også TV-kamper. Anbefales.

Kan du også merke det på kroppen?

Siden du er så klok og smart at du leser denne bloggen, skal du få vite en hemmelighet. Et eller annet sted, finnes det et dikt, om engelsk fotball, skrevet av forfatteren, Frode Grytten. Til og med en video, til Gryttens tekst. Les det, se det, nyt det – så forstår du litt mer om hva som er så dundrende spesielt, med fotballen fra England. Spilt på engelsk gress.

Sett av 11. august 2018 – til 12. mai 2019 for den beste underholdningen. Innen den tid, kan England ha feiret å ha blitt verdensmestere. Ja takk, begge deler.

Vargas

Pin It on Pinterest