Manchester City vinner ligaen denne sesongen, men det er mye fotball som skal spilles før sommerens VM i Russland. Champions League har de viktigste kampene igjen å spille, og mye vann skal renne gjennom Themsen før Kompany løfter trofeet over hodet på Etihad i mai.

Sjelden har overgangsvinduet for januar vært viktigere.

Pep Guardiola ser ut til snike seg til Southamptons midtbanestjerne, Virgil van Dijk foran nesen på Liverpool, som lenge har vært linket til 26-åringen. Også Manchester United har snust på den digre midtstopperen tidligere.

Manchester City are closing in on a £60 million deal for Southampton centre-half Virgil van Dijk

Telegraph.co.uk

Vi følger med i Premier League, Championship og overganger til og fra de mest spennende klubben i Europa i januar.

Manchester United ser ut til å dumme seg ut ved å ikke holde trykket opp. Poengdeling er åpenbart ikke bra nok, når man svir av så store summer som José Mourinho får lov til på Old Trafford. 2-2 mot Burnley, med utligning på overtid får fansen til å fortvile.

Særlig etter å nylig ha tapt for Bristol City i ligacupen, øker presset på José Mourinho..

MANCHESTER, ENGLAND – FEBRUARY 24: (EXCLUSIVE COVERAGE) Manager Jose Mourinho of Manchester United speaks during a press conference at Aon Training Complex on February 24, 2017 in Manchester, England. (Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Jesse Lingard kom inn for Zlatan ved pause, og gjorde begge Uniteds mål. Hjemmelaget hadde svært mange store sjanser, men de maktet aldri å score fler enn de to, slik at det ble poengdeling på Old Trafford.

Sannsynligvis er det nettopp Manchester United som vil bruke overgangsvinduet i januar for det det er verdt. På ryktebørsen ser vi at flere store unge talenter linkes til Mourinhos store stall. Samt mer erfarne spillere som Ozil fra Arsenal og Mahrez fra Leicester. Fansen ønsker seg minst tre nye spillere. Alle vet at Manchester United er tvunget til å selge, før de kan kjøpe – eventuelt låne spillere, som er heller usannsynlig.

Wolves leder Championship med åtte poeng og har stø kurs mot Premier League. Ulvene vil også benytte overgangsvinduet til å signere permanente avtaler – med sine unge portugisiske stjerner, samt hente inn en spiss og en høyre ving.

Et annet lag i toppen av Premier League, vi kunne ha skrevet bøker om, er Jürgen Klopp og hans ujevne prestasjoner med sitt Liverpool.

To skritt fram og ett tilbake, er ingen vinnerformel for noe som helst.

Vinner 5-0 mot Swansea 2. juledag, men hvordan ser framtiden ut for Liverpool? Klopp holder 4. plassen, laget scorer mye mål, men det holder ikke mål når man ikke vinner mot antatt svakere motstand.

Manchester City er nær 20 poeng foran, når ca halve sesongen er spilt. Nå er riktig nok City langt foran alle andre konkurrenter, men Klopp og Liverpool hadde ambisjoner om ligagull før sesongen. Da er det skuffende svakt å avgi så mange poeng som det Merseyside-laget har gjort så langt. 8 uavgjort på 20 kamper er minst fem for mange. Her ligger mange poeng igjen i poengdelinger.

Skal Liverpool kunne måles seg mot de antatt beste i Premier League, må de få på plass bedre keepere enn Karius og Mignolet. Men det er forsvaret som har fått mest pepper denne sesongen, forståelig nok. Om Virgil van Dijk signerer for Manchester City, i stedet for Liverpool – er det typisk Liverpool.

I Manchester United er det Ed Woodward som får skylda for alle overganger som sees på som mislykkede, eller rundt overganger som ikke blir noe av. I Liverpool er det FSG, ved John W. Henry og hans direktører, som står til ansvar når overganger som van Dijk går i vasken. The Reds har brukt mye penger på spillere, uten tvil, men det er en utfordring stadig oftere – å beholde de største stjernene når de endelig blomstrer.

Hadde Klopp og Co maktet å gi de aller beste spillerne som Coutinho nå, og tidligere Suarez – forbedrede kontrakter, og beholdt stjernene. Ville de hatt større og bedre forutsetninger til å gi Manchester City kamp om de gjeveste trofeene. Sablene rasles og det viskes stadig høyere om Jürgen Klopps stadig mer skuffende resultater. Særlig det faktum at man tar ledelsen for så å tape kamper har falt mange fans tungt for brystet.

Mot Arsenal ledet Liverpool fortjent 2-0, men slapp inn tre mål på fem, seks minutter, men maktet å sloss seg til et uavgjort. Typisk Klopp og typisk Liverpool, forrige sesong og denne.

Manchester City har spilt best, taper nesten aldri, har den største og beste stallen, vil komme langt i Champions League og vinner Premier League. På overgangsvinduet i januar vil City gjøre enda klokere valg, som gjør de rustet til å holde konkurrentene unna i mange år framover.

Blant andre Arsenals Alexis Sánchez vil signere for Manchester City enten i januar eller til sommeren. Om viktige Aguero blir værende får vi ikke vite før til sommeren. Argentineren vil ha med seg ett trofé til.

Vargas12.com vil følge overgangsvinduet i januar, og gi deg det aller siste av det viktige på overgangsmarkedet. Spillere som kommer og går fra de antatt beste og mest spennende lagene fra Premier League og Championship.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ingen ok julegave? Fortvil ikke – Salget starter nå!

Ingen ok julegave? Fortvil ikke – Salget starter nå! Fram mot jul brukte gjennomsnitts nordmannen ca 9000 kroner på julegaver,...

Wolves mot Premier League!

Den tradisjonsrike klubben fra West Midlands en halvtimes togreise fra millionbyen Birmingham, Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves – nekter...

Lukk