Premier League-sesongen 2016/2017 skulle bli den jevneste, mest spennende og kanskje beste noen gang. Det ble den vel aldri?

Mange hadde enorme forventninger i lys av alle de store duellene som skulle finne sted, med flere av de beste managerne på sidelinjen. Kun Chelsea, som vant med god margin og på imponerende vis har innfridd. Sammen med Tottenham og manager Mauricio Pochettino.

Les gjerne: Manchester United – Mourinho, geni eller klovn?

Vi tror flere av oss sitter igjen med en liten skuffelse, all den tid det aldri ble særlig spennende helt i toppen. Contes menn var i særklasse best, og Chelsea vil sette en historisk rekord om de slår Sunderland hjemme, i siste kamp – vinne 30 av 38 kamper på én sesong.

 

Manchester United med José Mourinho på plass, tidlig ble det klart at han hadde selveste Zlatan med seg, og i tillegg sprengte han banken med å hente Paul Pogba til Old Trafford. Men innfridde på ingen måte.

Kort summert, en hel haug med uavgjorte, og en rekke kjedelige kamper senere, kan Manchester United vinne Europa League, men ikke mer. Zlatan spilte ok, gjorde masse mål, Pogba spilte seg opp og Mourinho virker mer frustrert enn på lenge.

Men å havne så langt bak seriemester Chelsea, på en skuffene sjetteplass, er utvilsomt ikke godt nok.

For det står om de fire første plassene, i Premier League. Alt handler om å vinne åpenbart, men lykkes man ikke med det, er det å komme seg høyere enn femte plassen på den mye omtalte tabellen. For da blir man kvalifisert til Champions League, eller får lov til spille kvalik til å spille i verdens viktigste klubb-turnering.

Manchester City, Liverpool og Arsenal sloss om de to gjeveste plassene. Chelsea og Tottenham allerede klare med sine topp-to plasseringer.

Arsenal ligger på den utsatte femteplassen med sin 62 poeng, og møter Everton hjemme.

Manchester City innehar tredjeplassen med sine 65 poeng, og møter Watford borte.

Liverpool ligger på fjerdeplass med sine 63 poeng, og møter Middlesbrough hjemme.

Alt kan skje, men det ligger an til at det er Arsenal som mister muligheten til å spille Champions League. Færrest poeng og møter kanskje det beste lag av de tre.

Arsene Wenger skal ifølge britiske medier ta en siste sesong, i så fall den 22. sesongen som manager for Arsenal. Klopp blir i Liverpool, Pep i City, Mourinho i United, Conte i Chelsea og Pochettino i Tottenham. Noe annet vil overraske oss veldig.

Middlesbrough, Hull og Sunderland rykket ned fra Premier League, Newcastle og Brighton rykket opp fra Championship, play off-finalen, som avgjør hvem det tredje laget blir, er ikke spilt.

Verdien for den ene kampen, som sender ett lag opp – er 1,3 milliarder kroner.

Les gjerne: Who will make Wolves great again?

Og hva som skjer i Wolverhampton Wanderers, som vi følger nøye, vet ingen. Wolves er i ferd med å sparke sin fjerde manager på 10 måneder. Stort verre kan det neppe bli. Vi kommer tilbake med mer info fortløpende.

Husk Europa Cup-finalen 24. mai, mellom Ajax og Manchester United, denne spilles på Friends Arena i Stockholm.

Husk FA Cup-finalen 27. mai, mellom Arsenal og Chelsea, denne spilles på Wembley Stadium i London.

Husk Champions League-finalen 3. juni, mellom Juventus og Real Madrid, denne spilles på Cardiff Stadium i Wales.

Vi vet du får en tung og vanskelig sommer, kanskje til og med abstinenser fra ekte, god og fantastisk toppfotball, ikke er det noe mesterskap heller. Men trøst deg med at det hele braker løs igjen, snart.

14. juni får du vite terminlisten for Premier League sesongen 2017/2018 og lørdag 12. august ruller fotballen igjen på ball-øya.

Om du har et favoritt-lag i England, og du vil vite hvilke spillere som kommer, hvilke som blir solgt og hva som skjer av overganger i overgangsvinduet – bør du følge oss på Facebook. 

Overgangsvinduet åpner 1. juli og Vargas12.com vi som vanlig gi deg alt om spillere til- og fra de engelske lagene, og vi overvåker Championship i tillegg.

Chelsea alene, skal være villig til å bruke 2 milliarder kroner på overganger i sommer …

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nasjonaldagen markeres i beredskap for terror

Nasjonaldagen markeres i beredskap for terror. 17.mai har siden 1814 blitt markert som vår Grunnlovsdag, helt siden den gang, sett...

Det ser ut som vi får bedre råd fremover

Om man skal forholde seg til både prognoser og spådommer om hvordan den norske økonomien kommer til å utvikle seg i...

Lukk