Premier League skråblikk 2017/ 2018. Aldri før har det blitt brukt mer penger på spillerkjøp hos de engelske lagene i Premier League. Hvem har kjøpt klokest, hvilke managere har gjort den beste jobben med sin respektive tropp, og hvem vinner det gjeve trofeet?

Mange spørsmål vi ikke får svar på før våren 2018, men som det blir svært spennende og følge utviklingen på. Premier League er bare timer unna. Vi tror som de fleste andre at det vil stå om seks lag.

Følg nedtellingen på TV2 Premium allerede fra mandag 7. august.

Manchester United har styrket laget med gode spillere og vi vet det er flere store navn på blokka til José Mourinho. Mannen som har brukt mest penger av alle topp-managere i verden, har rundet £1,1bn i sine 17 år som sjef og trofe-sanker rundt om i Europa. Se ikke bort fra at Gareth Bale faktisk signerer for Manchester United.

Vi tipper de røde djevlene helt i toppen gjennom kommende sesong, og de kan vinne. Sergi Roberto er også sterkt linket til Manchester United fortsatt.

Foreløpig er Victor Lindelöf, Nemanja Matic og Romelu Lukaku hentet inn. Mulig også Zlatan blir værende.

Manchester City  og Pep Guardiola har spilt glitrende fotball i treningskampene, og har siktet seg inn på Monacos juvel Kylian Mbappe (18) som sin viktigste signering. City har penger nok og har bevist at de er villig til å bruke mye penger også, spørsmålet er om unggutten vil vente én sesong med å flytte fra fyrstedømmet.

Premier League skråblikk 2017/ 2018

Foreløpig er Danilo, Walker og Mendy hentet inn, men det er fortsatt fire uker å handle på. Kommer 18-åringen, vinner Manchester City. Så god er den franske spissen, at han nevnes som Messis arvtager.

José og pep Foto: Skysports

Chelsea har gjort mye rart etter å ha vunnet serien rimelig imponerende i den sesongen som skulle være både tett og vanskelig for alle topplagene. Antonio Conte har spilt kortene sine overraskende svakt, om ryktene stemmer om at han sparker spillere via tekstmeldinger, hvilket vi faktisk tviler på. Chelsea tapte mot Arsenal i generalprøven, uten at det er nødvendig å legge for mye i en slik kamp. Men å krangle om kontraktsforlengelse i media, er lite klokt.

Premier League skråblikk 2017/ 2018.

Alt tyder på at Conte vil få problemer kommende sesong med den stallen han nå besitter, med fire viktige titler å sloss om.

Matic er allerede solgt, Costa og kanskje Hazard forsvinner, noe som utvilsomt svekker seriemesterne. Alt annet enn ro i troppen, preget Conte på pressekonferansen etter Community Chield-tapet. Vi tviler litt på om Bakayoko, Rudiger og Morata er tilstrekkelig forsterkninger til å forsvare ligatittelen. Foreløpig er Roman Abramovichs lag, det største spørsmålstegnet av topplagene – bare dager før seriestart. Fordelen er at det er nok penger å ta av.

Arsenal og Arsene Wenger er som et gammelt ektepar. De holder sammen på gammel vane. Vi er litt usikre på om franskmannen kan komme tilbake til gammel storhetstid. For mange spillere har primadonnanykker, og vi er ikke sikre på om veteranen i managerstolen, er riktig mann for Arsenal. Alexandre Lacazette er eneste signering og kostet £46,5 noe som er klubbrekord.

En spiss i verdensklasse med 129 mål på 275 kamper for Lyon, og kan utvilsomt bli toppscorer kommende sesong. Vi tror «The Gunners» har et godt nok lag til å makte en av de fire øverste plassene, men heller ikke særlig høyere. Skal Arsenal vinne Premier League, må stjernespillerne vise Wenger at de er villig til å blø for drakta, det har de ikke gjort på en stund.

Liverpool har for liten stall og kjøpt for få forsterkninger, i tillegg ser det ut til at lagets kanskje beste spiller i Philippe Coutinho, forsvinner. Klopps menn ser ut til å havne utenfor topp fire, bare dager før seriestart, men vi håper vi tar feil. Liverpool Football Club hører alltid til i toppen av engelsk fotball. La oss håpe kjøpene kommer.

Salah fra Roma og Robertson fra Hull er skuffende få – for alle som liker Liverpool.

Nettopp dette overgangsvinduet, skulle være Klopps viktigste, all den tid det nok engang ble stang ut forrige sesong. Stallen er for tynn, de store navnene er ikke «gode nok» og savnet etter en sjef som Gerrard og scoringsmaskin som Suarez, merkes så det svir på Anfield. Pengene sitter heller ikke løst nok hos eierne, noe som faktisk er avgjørende i den moderne fotballen.

Tottenham og Harry Kane avsluttet forrige sesong fantastisk, men skal Spurs holde tritt med de andre store kanonen, i tillegg til å kjempe harde kamper i Champions League, med andre svært gode lag, bør troppen bli større og sterkere. Så langt kan vi ikke se at de makter å forsvare 2. plassen fra forrige sesong.

Vi tipper Tottenham utenfor topp fire, om de ikke snart åpner lommeboka. Man kan ikke spare seg til trofeer i ‘pengegaloppens liga’, da gjelder det å være med på leken – til tross for at Mourinho mener at nettopp Tottenham er vinneren i overgangsvinduet, for å ha unngått å bruke penger.

Tapet av Kyle Walker er ikke nødvendigvis så avgjørende, men å spille kampene på en helt ny og større stadion enn gode gamle White Hart Line, i digre Wembley – kan også være en ulempe. Vi tror Daniel Levy tvinges til å gjøre noen kjøp, særlig om Tottenham har lyst til å beholde meget dyktige Mauricio Pochettino når de skal åpne sin nye flotte arena, neste sesong.

Dette var det de største overskriftene i de fem første årene i Premier League fra 1992-1997. 

Her er den foreløpige terminlisten for Premier League-sesongen 2017/2018

Vi synes det er for tidlig å tippe en vinner av Premier League kommende sesong, men synes Manchester-lagene vil mest og har forsterket best. Chelsea har gjort mye rart, Liverpool dummer seg ut i overgangsvinduet, og Arsenal er for ofte stang ut.

Det står mellom de gamle kompisene José og Pep. Foreløpig. Om få dager er ventetiden endelig over.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Den teknologiske utviklingen har skutt fart

Den teknologiske utviklingen har skutt fart. Som leser av denne bloggen regner vi med at du også er en ivrig...

Student? PC eller Mac?

Student? PC eller Mac? Studenter har dette spørsmålet hengende over seg i lang tid, hva skal man velge? En solid...

Lukk