Premier League/ skråblikk på kommende sesong! Absolutt raskeste måte å bli millionær på, er å være milliardær, for så å kjøpe seg en fotballklubb, gjerne på ball-øya, England. Da går pengene unna, og du vil være “bare” millionær før du vet ordet av det.

Å eie og drive en storklubb, koster penger. Masse penger.

Et pengesluk av en annen verden, men så lenge publikum og markedskreftene går hånd i hånd – forblir pengegaloppen som den er. Dessverre.

En uke før seriestart, har vi lagt den debatten til side, og sett på lagenes kjøp og salg, og av den bakgrunn tippet en slutt-tabell.

– Vi er ikke så veldig spennende, men vi har tippet rett, nesten hver gang de siste fem sesongene, og vi tipper at Chelsea nok engang vinner. De har etter vårt syn den beste stallen per dato, men vi tror Arsenal kan overraske mange. Om de får på plass en klasse-spiss.

Premier League/ skråblikk på kommende sesong!

Godbiter du kan glede deg til – som sendes Live, enten på SKY eller på TV2-sportskanalene:

 • Søndag 16. august, Manchester City – Chelsea
 • Mandag 24. august, Arsenal – Liverpool
 • Lørdag 12. september, Manchester United – Liverpool
 • Lørdag 19. september, Chelsea – Arsenal
 • Søndag  4. oktober, Everton – Liverpool
 • Søndag  4. oktober, Arsenal – Manchester United
 • Søndag 25. oktober, Manchester City – Manchester United
 • Lørdag 31. oktober, Chelsea – Liverpool
 • Lørdag 21. november, Manchester City – Liverpool
 • Mandag 28. desember, Manchester United – Chelsea (Ikke satt opp som tv-kamp ennå, men det blir den. En potensiell romjulskamp for mange reisende nordmenn)

Her er en liten oversikt på de foreløpige spilleroverganger for de lag vi mener det er verdt å nevne, i kampen om verdens viktigste klubb-trofé:

Liverpool: fortsetter å gjøre merkelige kjøp, kjøp som neppe gjør Brendan Rodgers lag bedre enn forrige sesong. Mange øyenbryn reiste seg når Rickie Lambert ble hentet for en haug med engelske pund. Spissen er på vei til WBA. Ett av mange bom-kjøp den senere tid.

Spillere inn: Benteke, Bogdan, Clyne Firmino, Gomez og Milner

Spillere ut: Stuart Ward og Williams ute på lån, Coates, Gerrard, Johnson, L. Jones, Sterling

Vi tror ikke nye-Liverpool etter at Steven Gerrard er borte, kan makte å ta en topp-fire plass, men kan kanskje klare en 5. plass som best, i den kommende sesongen.

Manchester City:

Spillere inn: Delph, Roberts, Sterling, Zuculini (tilbake fra lån)

Spillere ut:Boyata, Guidetti, Hiwula, Milner, Nastasic, Sinclair, (Dzeko på vei til Roma)

Manuel Pellegrini sitter på lånt tid. En svak seriestart kan gjøre endringer på benken hos sjeik-laget. Men chileneren har en solid stall og et godt mannskap, kommer nok en gang blant topp fire, men vi klarer ikke å se at de vinner, som i 2013-14.

Har fått inn Sterling, lynvingen er kjapp, men liten. Han og Aguero er kanskje tre meter til sammen. Manchester City kommer også til å forsterke ytterligere, tror vi.

Manchester United:

Spillere inn: Darmain, Depay, Romero, Schneiderlin, Schweinsteiger, (hemmelig spiss?, og Pedro?)

Spillere ut: Johnstone, Anderson, Cleverly, Henriquez, Janko, Zaha, Thorpe, Persie, Keane, (Di Maria)

Vi har tro på Louis van Gaals nye mannskap, han har gjort kloke kjøp. Mye blir avgjort de ukene som er igjen av overgangsvinduet. Forsvinner David de Gea, hvilket vi tviler på, kan de få trøbbel. En ny midtstopper er ventet inn, og Manchester United vil bli med til slutt, å sloss med sine argeste konkurrenter. Vi tror de kan ta andre, eller tredje plassen, men kommer ikke høyere. Ikke ennå.
 
Chelsea:
 
Spillere inn: Pantic, Falcao og Begovic, her kommer det kanskje et par spillere til. (John Stones fra Everton er sterkt linket)
 
Spillere ut: Atsu, Baker, Bertrand, Brown, Cech, Christensen, Drogba, Ginkel, Kakuta, Kalas,
 
Ivanovic, Matic, Terry, Diego Costa, Hazard og Cahill ble alle stemt fram på årets lag av spillerforeningen PFA etter sesongslutt. Når man vet at alle disse fortsatt er med i Chelseas stall, sammen med Fabregas, Ramires (undervurdert), Oscar, Willian og Courtois blant flere, må vi nok engang sette hele lønna på Chelsea.
 
Også fordi det sitter en helt spesiell fyr på benken og dirigerer troppen til seier og trofeer, sesong etter sesong. José Mourinho er muligens en uspiselig fyr, men engelske journalister og Chelsea fansen elsker ham. Han er utvilsomt en av de aller beste i sitt fag i verden, om ikke den beste.
 
Arsenal:
 
Spillere inn: Chech, men en klassespiss er på vei, flere navn navnes, blant at Müller fra Bayern münchen.
 
Spillere ut: Diaby, Jenkinson (lån), Maitland-Niles (lån), Jenkinson
 
Walcott og Cazorla har signert nye kontrakter. Og med en klasse-keeper i mål i nysignerte Chech, og en eventuell ny spiss, kan Arsenal være det laget som overrasker mest kommende sesong.
 
Arsene Wenger har vært med lenge (siden 1996), og vil sitte så lenge han selv ønsker. Vi husker hva Arsenal presterte å spille 49 kamper uten tap og vant sesongen 2003/04. Det begynner å bli lenge siden, og vi tror ikke den statistikken blir slått med det første.
 
Det vi tror, er at Arsenal med sin aggressive kontringsfotball, kan være med å sloss om tittelen og kanskje ta 2. plassen fra Manchester United. Mye avgjør om de får på plass en spiss som gjør + 15 mål.
 
Årets overgangsvindu, som stenger 2. september, kan bli det heftigste på lang tid.
 

Dette gir følgende Premier League-tabell, på bakgrunn det vi vet per dato:

 1. Chelsea
 2. Arsenal
 3. Manchester United
 4. Manchester City
 5. Liverpool
 6. Southampton
 7. Everton
 8. Tottenham
 9. Swansea
 10. Stoke
 11. West Ham
 12. Aston villa
 13. Newcastle
 14. Crystal Palace
 15. Sunderland
 16. Leicester
 17. WBA

 18. Norwich

 19. Watford
 20. Bournemouth

– I en drømmeverden, ville det ha vært fascinerende om lag som lille Bournemouth hadde overlevd, men dessverre. Premier League er som skapt for at slike små-klubber skal slite en hel sesong, for deretter rykke ned.

Måtte vår spådom bli gjort til skamme, mer enn gjerne!

– For tusenvis av nordmenn og andre som elsker engelsk fotball, kan vi snart begynne å puste normalt igjen, leve på ordentlig. Det finnes bare en ekte kjærlighet! Kjærligheten til laget i ditt hjerte. Laget som betyr mer for deg enn bare andre trofaste fotballsupportere kan forstå

Søndag 2. august møtes Chelsea og Arsenal på Wembley i kamp om “Community Shield” trofeet. Allerede her kan lagene som etter vår mening havner på henholdsvis 1. og 2. plass kommende sesong – sette standaren for de andre konkurrentene.

Trofeet som slett ikke er noe trofé, men et skjold, til inntekt for veldedighet.

– Snart ruller den ekte fotballen, den som ruller et eller annet sted på den engelske ball-øya. På engelsk gress, til glede for en hel fotballverden. Lørdag 8. august er det endelig normaltid, for alle som engelsk fotball.

Endelig kan man virkelig kjenne at man lever igjen!

Wolves-forever!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2015 – slik skal de bo!

Farmen 2015 – slik skal de bo! Det røde huset i skogen eies av Eidsvoll Allmenning og brukes ifølge TV2.no...

Lukk