Man trenger ikke engang å ha et favorittlag for glede seg over at Premier League sparkes i gang. Engelsk fotball på godt vondt, den ekte fotballen, den som spilles på grønt engelsk gress – elsket av nordmenn siden 1969.

Mange husker at det begynte med Wolverhampton- Sunderland (1-0) den gangen for 47 år siden. Den norske Tippekampen. Som skulle bli langt viktigere for svært mange nordmenn. Ny sesong starter lørdag 13. august 2016, Premier League ble grunnlagt 20. februar 1992. Og takk Gud for det.

01_26220239_b3dbbb_2579592a

pep_mourinho_illo

Noen irriterer seg over pengene i den engelske toppfotballen. Men det er jo ikke fotballen sin skyld, at folk flest er villig til å betale hva det koster, heller ikke at TV-kanalene er villig til å betale milliarder av kroner for å vise galskapen. Det er heller ikke fotballen sin skyld at de største klubbene er villig til å gi de antatt beste spillerne – millioner av kroner i ukelønn heller. Nok sagt om penger.

Mourinho mot Pep, Klopp mot Conte, Wenger mot Mourinho, Conte mot Ranieri, også videre. Gigant-møtene kommer raskere enn noen gang, kampen på linja er like avgjørende og spennende som den på banen. Personlighetene står i kø for å vise muskler og ferdigheter. Den beste taktikeren vinner flest kamper. Det handler kun om én ting. Trofeer.

«Every time I play Pep [Guardiola] I end up with 10 men. It must be some sort of UEFA rule.»

Mourinh0 2013

Tippekampen har blitt til «Tippekampene», nå spilles det ikke så mange flere kamper enn før, da NRK hadde monopol på underholdning via fjernsynet. Men det sendes langt flere fotballkamper. Opp til tre per dag, både lørdag og søndag. Så enda en mandag kveld. Mektig SkySports vil gjerne ha det slik. Det er det de betaler for. Engelsk fotball er brennhet, den skal ut til folket så bredt som over hode mulig, og vi nordmenn elsker det.

Fascinasjonen ble ikke det spor dårligere av at lille Leicester kom fra intet og vant alt; forrige sesong. Det gir en deilig uforutsigbarhet, der outsiderne kan slå favorittene, også gjennom 38 kamper, ikke bare i Cupen. Leicester vinner kanskje ikke på ny, men de har et bra fotball-ag og en glimrende manager.

Ekspertene mener å vite at det kun står mellom 6 lag denne sesongen. Ingen andre enn de to Manchester-lagene, Tottenham, Chelsea, Arsenal og Liverpool er gode nok over en hel sesong. De samme ekspertene sa nøyaktig det samme, før forrige sesong. Alle tok feil. Veldig feil.

Da Leicester slo de fleste og vant hele dritten. Er det rart vi elsker engelsk fotball?

La galskapen begynne!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SKAM-William vil ikke mer!

SKAM-William vil ikke mer! Hele Norges nettfavoritt-serie SKAM har gått sin seiersgang over det ganske land i lang tid. Brått...

Norsk landslagsspiller til Premier League!

Endelig ser det ut til å løsne for Norges egen wonderboy! Real Madrid har ikke evnet å gi Martin Ødegaard...

Lukk