Det var i kampen mellom Newcastle og Manchester United to spillere valgte å bytte kroppsvæsker mellom hverandre. Newcastles Papiss Cisse (jo han heter det), spyttet på Manchesters Jonny Evans som returnerte ei skikkelig klyse.

Dette er ikke villmenn, som levde på kloden for tusenvis av år siden, men fotballspillere med solide inntekter, forbilder for mange unge som viser en oppfører som ikke hører noe sted hjemme, ei heller på fotballbanen.

Du tenker sikkert, kan man forevente annet fra spillere på de to verste lagene i England, når man tenker på hva disse har gjort tidligere? Mulig, men dette er dessverre ikke enestående hendelser. Det har skjedd før og vil skje igjen. Garantert.

Spillere i Premier League, er blant de aller beste i verden, og bør derfor oppføre seg deretter.

De fleste tjener mange tusen pund per uke, de representerer sin klubb som sin arbeidsgiver og burde ha vært profesjonelle nok, til å unngå spytting som virkemiddel.

As Sir Matt looks on...

Gordon Marino via Compfight

 – Temperaturen skal være høy, det skal være action og kraftige taklinger på øverste nivå i England. Man kan uansett ikke akseptere spytting, derfor vil begge disse spillerne, spissen Cisse og forsvarsspilleren Evans få mellom 6 og 10 kampers karantene.

– Louis van Gaal, manager for Manchester United og John Carver, sjef på St Jamse’s Park i Newcastle nektet å kommentere hendelsenetter kampen , som forøvrig endte med 1-0 til Manchester United.

– Skulle de bli funnet skyldig i spytting av det engelske fotballforbundet,vil Evans bli automatisk suspendert i seks kamper, mens Cisse’s karantene vil vare i syv kamper grunnet en tidligere soning for voldelig oppførsel -FA antyder dog at straffen kan bli enda strengere.

Får spillerne eksempelvis 10 kampers karantene hver– vil sesongen være så godt som over for de to, for spytting. Det vil arbeidsgiverne straffe med solide bøter itillegg. Da begynner straffen brått å bli voldsom, noe som igjen kan føre til at spillernes kontrakter kanselleres.

– Spillere som jobber profesjonelt med fotball på så høyt nivå tåler harde taklinger, de tåler også å bli skadet på grunn av det, det er endel av spillet. Å bli spyttet på derimot, er en voldshandling som ikke hører hjemme verken i sport eller i samfunnet forøvrig. Derav de meget strenge straffene fra det engelske forbundet.

Skal man ha suksess på fotballbanen som profesjonell spiller, bør man holde hodet kaldt i alle deler av spillet, man kan ikke ta igjen- uansett hvor dårlig man blir behandlet, gjør man det får spillerne samme straff som den først skyldige.

 

Kilde: SkySports.co.uk

Vargas

Tags: Jonny Evans, Manchester United, Newcastle, Papiss Cisse, Spytting

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er å leve som Anastasia din våte drøm?

Filmen Fifty Shades of Grey går fortsatt på de fleste kinoer verden over, mange har blitt kjent med de to...

Er du NORWEGIAN-fast?

Mange tusen piloter streiker i Norwegian, det rammer svært mange lojale kunder, kunder som ikke vil kjøpe billett like lett...

Lukk