Premier League – ingen tror på Arsenal, det kan være en tabbe. Bare timer igjen til tidenes mest uforutsigbare Premier League-sesong. De fleste snakker om Manchester United, Chelsea og Manchester City.

Få snakker om London-laget som har den lengst sittende manager, Arsene Wenger i Arsenal.

Ifølge TV2.no, som forøvrig sender forhåndsstoff om Premier League allerede nå, tre døgn før det hele sparkes i gang, skriver at 176 managere har kommet og gått siden franskmannen ble ansatt. Arsene Wenger, går på sin 20. sesong som sjef for Arsenal.

Få, om noen tror på «The Gunners» før tidenes sesong i Premier League. Det kan de måtte bite i seg når vi skriver mai 2017.

Premier League - ingen tror på Arsenal, det kan være en tabbe ...
Emirates Stadium Foto: Wikipedia.org

Så hvorfor er den kommende sesongen, den mest spennende, den mest uforutsigbare og kanskje tidenes beste?

Kontrastene er nemlig enorme, sammenlignet med i fjor, selv om det er tilnærmet de samme lagene som må anses å være favoritter. Sett bort i fra Leicester, som av de aller fleste var dømt til nedrykk før sesongstart.

Premier League – ingen tror på Arsenal, det kan være en tabbe …

Claudio Ranieri, den sympatiske italieneren som var avvist og smått latterliggjort for aldri å vunnet noe som helst. Men som tok lille Leicester til tidenes mest overraskende fotballbragd, noen gang. 64-åringen er belønnet med ny treårskontrakt på King Power-stadium.

Et deilig bevis på at man kan ha sportslig suksess – uten å betale latterlig mye penger, ofte for mye, for de aller beste spillerne.

Ny sesong står for dørene og endringene er mange.

Borte er Louis van Gaal, Manuel Pellegrini og José Mourinho som fikk fyken i Chelsea, men som siden har stått opp som fugl Fønix og skal være Manchester United’s messias. Det er ikke nok til at mange har så enorme forventninger til Premier League i 2016/2017 sesongen.

Det er alle de nye spennende storsatsningene på manager-siden, i tillegg til mange store spillerkjøp som gjør engelsk fotball til ‘et must’ for svært mange nordmenn. Jürgen Klopp i Liverpool, Pep Guardiola i Manchester City og Antonio Conte i Chelsea. Ambisiøse Mauricio Pochettino, lå lenge an til å kjempe om seriegullet, så hvorfor skulle ikke Tottenham være med helt i toppen også denne sesongen?

Liverpool er alltid en outsider, men Jürgen Klopp trenger kanskje mer tid til å få satt preg på sitt lag? Han kom til Anfield sent i oktober i fjor, og får først denne sesongen muligheten til å bevise hva han kan, fra start. Mange spillere skal vekk, mange nye bør komme inn.

Everton har gitt sin nye manager, Ronald Koeman åpent sjekkhefte. Derfor vil Liverpool-klubben se mange nye ansikter inn porten på Goodison Park. Salget av John Stones til Manchester City, gir alene nær £50 millioner å shoppe for. Ashley Williams fra Swansea og Yannick Bolasie fra Crystal Palace, er allerede på plass hos Everton.

Hva med West Ham?

Gjorde sin beste sesong noen gang i Premier League, og Slaven Bilic har en egen evne til å gjøre gutter til menn i løpet av noen få treninger. Med ny lekegrind i form av Olympiastadion i London, skal de være gode de som skal slå West Ham. Spesielt da på bortebane. Om de vinner hele dritten? Neppe. Det er bare én vinner i Premier League, og det er det vanskeligere enn noen gang og forutsi, før sesongstart.

Sterke navn, alle disse nevnte managerne, der kanskje bare Diego Simeone i Atlético Madrid mangler på balløya. Argentineren, som ikke kan et ord engelsk, er ansett som en av de aller beste managerne i verden, du skal ikke se bort fra at han tar over etter nettopp Arsene Wenger, når han engang bestemmer seg for å abdisere. Sparken får han neppe. Hvorfor skulle han det?

Arsene Wenger er nå mentoren i engelsk fotball.

Han har vært linket til landslagssjef for England, hans kontrakt med Arsenal går ut om et år, da er Arsene Wenger 68 år gammel. Mye tyder på at det går mot slutten for den suksessrike manageren. Han har vunnet FA-cupen seks ganger, Premier League tre ganger og selv blitt kåret til årets manager tre ganger. Han vil åpenbart avslutte sin eventyrlige karriere med stil og flere trofeer.

Riyad Mahrez linkes stadig vekk til Arsenal, men også Chelsea skal være villig til å legge inn bud på årets spiller forrige sesong.

Granit Xhaka er kanskje det eneste navnet som er verdt å juble for, hva forsterkninger angår, så langt denne sommeren. Arsenal har forsøkt, men ser ut til å være litt for «grådig» når de skal forsterke stallen, som stadig vekk er syltynn grunnet skader. Wenger har fortalt i intervju med BBC at han synes det er vanskelig å finne gode nok spillere, til riktig pris. Dog kom Takuma Asano, fra Sanfrecce Hiroshima, uten at det har skapt de store overskriftene.

Franske Alexandre Lacazette (25) har lenge vært linket til Arsenal, men prislappen er på rundt £40 millioner, Lyon-spissen kan gå til West Ham i stedet, av den grunn. Også Napoli’s forsvarskjempe Kalidou Koulibaly fra Senegal er på Wengers ønskeliste. Forsvaret er kanskje Arsenal’s største utfordring før sesongstart.

En klubb plassert i det bedre strøket av London, som skal spille Champions League og ellers i Premier League, burde tiltrekke seg de aller beste spillerne. Om det har med lønnsstruktur, treningsforhold eller manglende tro på den franske treneren, er det vanskelig å svare på. Ser man på den stallen og de spillerne Wenger har til sin rådighet, kan «The Gunners» slå de aller fleste, på en god dag – når skademarerittet er over.

Åtte spillere har forlatt Arsenal i sommer, det er derfor ventet at en rekke spillere kommer til London-klubben før 31. august.

Arsenal’s første kamp for sesongen? Mot Liverpool, hjemme på Emirates søndag 14. august.

Galskapen er endelig snart i gang.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blir du trakassert på jobben?

Dessverre er det et økende press på arbeidstakere på norske arbeidsplasser, der overordnede bruker ufine metoder. Kvinner er oftest ofre...

Rema taper terreng til KIWI – priskrig ventes!

Rema og KIWI eierne sloss om å være Norges billigste matvarekjeder. Faktum er at på tross av å være billigere...

Lukk