Kjendis-prestene Einar Gelius og Bjørn Eidsvåg er ikke akkurat beste kompiser og dette kommer enda tydeligere fram i den tidligere Vålerenga prestens siste bok, » Det er håp i foldende hender».

Der får blant andre rocke presten Eidsvåg, det glatte lag.

 

Gelius tar sexoppgjør med Eidsvåg i ny bok

Kamphanene Geilius og Eidsvåg Foto: TV2.no

 

 

Diskusjonen har vært rundt den forrige boka til Einar Gelius der Eidsvåg mente det har vært litt for mye sex, og når det ikke skrives i humoristiske ordelag så blir det feil.

Dette har falt sørlendingen tungt for bryste og kommer med et frontal angrep på Bjørn Eidsvåg. Gelius mener seksuelle overgrep og annet som har vært knyttet rundt kirken er et viktig tema som alle som er venn med den norske kirke bør ta kraftig avstand fra. Og selvsagt har Norges eneste populære prest rett i det.

Alle som har en mening om den norske kirke bør jo fordømme alle prester og andre som har blitt tatt med buksene nede. Og som har satt kirken i et negativt lys.

– Der har Bjørn Eidsvåg mer enn en gang tråkket i salaten selv. Ikke bare i fylla, men også som seriøs musiker har Eidsvåg gjort generaltabber tidligere. Han har åpent kritisert juryene som har sittet å delt ut Spellemannsprisen flere år etter hverandre. Han er prest, men vil ikke si noe om sitt kirkelige ståsted i media, og blir ofte omtalt som en grinete gammel gubbe.

Til tross for dette så er Eidsvåg en av de mest folkekjære artistene vi har i Norge. Han har vært artist i mer enn 40 år, og kommet med mer enn 300 melodier/ viser/ sanger fordelt på 22 album. Og i tillegg så er «brumlebassen» en av de ivrigste på det sosiale mediet,  Twitter.

Men jeg mener det er feil av Bjørn Eidsvåg å kritisere Einar Gelius for sine ærlige bøker. For meg blir det å sitte å kaste kjempedigre steiner i eget glasshus. Og Eidsvåg har vært ute i så mange vinternetter selv at han vet at dette lett kan slå tilbake på han selv.

 

– Marthe Michelet anmeldte boka til Gelius » «Sex i bibelen» den 20. oktober og jeg siterer : ”Det klart mest oppsiktsvekkende ved boka, slik Michelet ser det, er at ”sognepresten i Vålerenga kirke er Norges første offentlige person som står åpent fram som våtsex-entusiast”. Det er så mye safter og væsker at det skvetter fra sidene.” Hun gremmes over at Gelius gjengir en mail fra sin elskerinne som ønsker seg grupppesex, og hennes beroligende ord i den forbindelse finner ingen nåde hos Dagbladets moralvokter: ”Ei deilig jente til i vår relasjon blir bare en forlengelse av meg. Å dele min elskede naken og kåt med ei annen jente gjør meg vill og kåt.” sitat slutt.

Og dette er bare noe av det Gelius skriver om i boken sin. Også  «wet-Sex» da, som om det var noe nytt, skummelt eller revolusjonerende. En fetish som er blitt brukt av husmødre og andre i århundrer.

Er ikke Gelius en mann for sitt ord? Hvorfor skal Norges mest populære prest måtte gi av kall på sin kappe fordi han skriver en bok om at han blir kåt av å bli tisset på? Er ikke det en ærlig sak? Mulig det ikke er det for blærete Dagbladet journalister, Biskopene Kvarme og Stålsett. Men jeg mener boken fortjene å bli omtalt som det den ble. En bok om sex i bibelen fra en kåt prest.

Men han fortjente ikke å gi fra seg kappen, og miste sin menighet på Vålerenga av den grunn.

Jeg er overbevist om at du ikke har hørt siste debatt eller diskusjon rundt våre to mest kjente prester.

«Jeg opplevde det som uverdig og skittent av min arbeidsgiver at gamle saker- som for lengst burde vært opp- og avgjort – ble trukket frem og brukt mot meg«, skriver Gelius blant annet i boken » Det er håp i foldende hender».

Bjørn Eidsvåg er snart aktuell med eget TV program på TV2.  Bjørn Eidsvåg blir i sommer programleder på TV 2. I åtte programmer skal Norges mest respekterte artist invitere norske artister og andre gjester hjem til seg selv for samtale og musikalsk samvær.

Sauda mannen kan du også få oppleve på Roots-festivalen som går i Brønnøysund 13-16. juli

Skal du lese boken til Einar Gelius?

 

http://www.forskning.no/artikler/2010/desember/273124

 

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.tv2.no/underholdning/gkn/gelius-tar-sexoppgjoer-med-eidsvaag-i-ny-bok-3517051.html

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Folks synkende moral

Om du finner en lommebok på gaten som buler med seddler. Går du rett til politiet, eller beholder du pengene?...

«Anonymous» hacker seg til oppmerksomhet

  Hackergruppa Anonymous har overtatt dagligvarekjeden KIWI´s hjemmeside med klar beskjed til Jens Stoltenberg og hans regjering.   Anonymouse er...

Lukk