Pride er for alle – ikke bare bifile og homofile.

Visste du at det blir stadig flere bifile, ikke bare homofile som står fram, men faktiske mennesker som blir glad i mennesket – ikke kjønnet. Derfor kan det bli flere bifile i Norge, enn det er lesbiske og homofile, når det blir mer akseptert, at man kan elske flere på tvers av kjønn. 

Den tradisjonelle A4 familien med mann, kone og felles barn, slik det har vært gjennom mange generasjoner, som eneste alternativ fram til midt på syttitallet engang – er på gyngende grunn.

I dobbeltmoralens vugge, USA, skulle man tro at det å være bifil, er fortsatt både forbudt og svært tabubelagt, men det er faktisk feil. I følge magasinet Newsweek, er en tredjedel av alle mellom 18 og 34 år, ikke heterofil. Noe som borger for en betydelig endring i det amerikanske samfunn. En kulturforskjell som har skjedd over få år, men som gir håp for framtiden for kommende generasjoner.

Her hjemme har det vært både akseptert og lovlig å elske den du faller for, uansett kjønn, og du kan heldigvis få lov til å gifte deg med vedkommende også. Hurra for kjærligheten. For ser du ikke forskjellene rundt deg i samfunnet, du også?

Pride er for alle – ikke bare bifile og homofile

Pride er for alle - ikke bare bifile og homofile
Pride betyr stolthet, og det er helt opp til deg hva du er stolt av i ditt liv Foto: Wikimedia.org

Per har to barn med Randi, men så faller Per for Tor, Randi blir lei seg, men kommer seg over skilsmissen, etterhvert. Hun har aldri hatt lesbiske preferanser, men har lenge hatt hemmelige fantasier om jenter. Du som kvinne kjenner deg kanskje igjen?

Det er ofte ikke nok til at våte drømmer blir til en realitet, men Randi har vært pliktoppfyllende og ansvarsbevisst mor og ektefelle, nå kan hun endelig begynne å tenke litt mer på seg selv.

På en jobbreise til New York, møter hun en flyvertinne på en restaurant som legger an på henne. To år senere blir Randi gift med Judy fra California, uten at noen løfter et øyenbryn. Det vil si; noen er det alltid, som skal løfte både det ene øyenbryn, pekefingeren og heve stemmen samtidig. Ofte kunnskapsløse, små og patetiske mennesker som tror de sitter på løsningen og fasit svar på alt som foregår i samfunnet – særlig hva som angår andres liv.

En slik setting er ikke unik, verken for kvinner eller menn i Norge, Sverige, USA eller hvilket som helst land – hvor det er fysisk mulig å utøve seksuell aktivitet med samme kjønn – uten å bli skutt. Mange velger også å se utenfor kjønn, men lar seg forelske i begge kjønn.

Skal du benytte sommerferien til noe du kanskje ikke har gjort før, bør du besøke Oslo og Pride-uken, som har aktiviteter, konserter, foredrag, flere tog og utstillinger for alle, enten du er skeiv eller hetero. Vi må aldri glemme at kjærligheten kjenner ingen alder, eller kjønn – bare hjerte til hjerte.

Oslo-Pride kan du oppleve med hele deg, fra kropp til sjel fra 22. juni til 1. juli i Norges vakre hovedstad.

Vargas12.com er blogg-nettstedet som tør å skrive om de som skiller seg ut, men som fortjener en større plass i samfunnet. Vargas12.com, forsøker å fjerne tabuene og vi skriver for alle, og er stolt distributør av Pride-dagene.

Kilde: Newsweek.com

Vargas

Pin It on Pinterest