Prinsesse Diana på Netflix denne høsten! Du skjønte tegningen? Selvsagt er det suksess-serien, “The Crown” som kommer med rosinen i pølsen. Verdens mest fotograferte kvinne, moren, den forsmådde ektefellen den sorte andungen som ble hele Englands rose. Prinsesse Diana som ble drept i en forferdelig bilulykke i Paris 31. august 1997. Men det er dronning Elizabeth II (94) det hele handler om gjennom sesongene.

Om du ikke har sett ett minutt av “The Crown” bør du sette i gang med det samme. 15. november starter den fjerde sesongen. Serien er verdt hvert eneste minutt – om du er royalist eller ikke. Prinsesse Diana på Netflix denne høsten!

Lest? Klar vinner av TV-høsten!

Netflix-serien som har gått sin seiersgang på den beste strømmetjenesten av dem alle, har blitt svært godt mottatt. Både i Storbritannia og i Norge. Til og med det norske kongehuset har innrømmet å sett store deler av det britiske drama som forteller historiene. Historiene om den gang unge Elizabeth, som måtte ta over den mektige troene etter sin far, kong Georg VI, som døde i 1952, bare 56 år gammel.

«Dette er en serie som harmonerer elegant i alt fra den flotte visuelle stilen via et utsøkt rollegalleri, til dialoger som virkelig river oss med inn i hjertet av moderne britisk historie.

Sigurd Vik – Filmpolitiet NRK.no

Claire Foy

Dette innleder den aller første sesongen i en kongehus-historie fra virkeligheten. Regissør og serieskaper, Peter Morgan, gjør en formidabel jobb i å skape naturtro omgivelser i Buckingham Palace og slottets hovedpersoner. Det er også en meget god skuespiller i Claire Foy, som gjør Dronning Elizabeth II – på en meget troverdig måte.

Prinsesse Diana på Netflix denne høsten!
Olivia Colman som Dronning Elizabeth II og Tobias Menzies som prins Philip Foto: Radiotimes.com

Vi møter en rekke personligheter som spiller glitrende i fantastiske omgivelser, på en tid det meste manglet i store deler av England og London – på den tiden.

Det skal godt gjøres å bygge et troverdig miljø fra tiden før andre verdenskrig, og i mange år i tiden etter. All den tid dette faktisk er en amerikansk produksjon. John Lithgow som statsminister Winston Churchill er fremragende. Det samme er dronningens gemal, prins Philip, The Duke of Edinburgh, spilt av Matthew Smitt i sesong 1 og 2.

Men det er først og fremst glitrende skuespill av Claire Foy det snakkes om i de to første sesongen av “The Crown”. Som hun så fortjent vant en Golden Globe for. Om du drar kjensel på henne, kan det være fordi du likte henne i “The Girl in the Spider’s Web” – som Lisbeth Salander.

Olivia Colman

Olivia Colman får æren, eller kanskje heller den vanskelige oppgaven, å presentere hennes majestet dronningen i sesong tre og fire. Colman er faktisk minst like god, om ikke enda et hakk bedre som dronning, enn Foy. Ikke fordi vi kjenner dronningen personlig, naturligvis, men Colman gir Queen Elizabeth II, verdens lengst regjerende monark, mer liv. Mer engasjement og temperament.

Det er særlig i sesong tre, når dronningens eldste sønn, prins Charles, reiser vekk på kostskole at man ser at dronningen ikke lar seg pille på nesen. Den unge og usikre prins Charles, som spilles av Josh O’Connor gjør også en imponerende rolle. Men det er altså hele veien dronningen som seg hør og bør – som drar lasset.

Olivia Colman som dronning er alvorlig, men også vittig. Hun får mange utfordringer i fanget som ikke alltid vipper i hennes favør. Det gir serien både driv og spenning. Hennes forhold til sin prins modnes og blir mer ryddig, etterhvert som “årene går.”

Olivia Colman har du sett som politiinspektør i krimserien, “Broadchurch” og som Angela Burr i “The Night Manager“. Colman har også fått en hel haug med utmerkelser og priser, deriblant en Golden Globe og Oscar for filmen “The Favourite” – som beste kvinnelige hovedrolle. Olivia Colman får tre sesonger som sittende monark. Og det er Tobias Menzies som spiller Prins Philip i sesong tre og fire.

Prinsesse Diana

Prinsesse Diana på Netflix denne høsten!
Prinsesse Diana Foto: Adelswelt

Lady Di. Diana, The Princess of Wales. Prins Charles’ kone, ikonet som skulle bli dronning av England. Endelig tenker mange, kommer selveste kronjuvelen med i denne eventyrlige serien. Prinsesse Diana på Netflix denne høsten!

Noe som aldri ble en realitet. Charles elsket Camilla Parker Bowles. Og hun forble den tredje personen i det håpløse ekteskapet sitt. Diana ble elsket av britene, ikke av ektemannen. Fordi hun var vakker, forsmådd og mor til den framtidige kongen – ble prinsessen, folkets prinsesse. Alle som som opplevde begravelsen husker den for alltid.

Sønnene, prinsene William og Harry som gikk så tapre bak morens båre, sammen med far Charles, Dianas bror Charles Spencer, og bestefar Philip. Alle de tusener som fulgte båren, alle blomstene som ble kastet på kisten. Skiltet med påskriften “Mummy”. Millioner av mennesker verden over – gråt med The England Rose, verdens mest omtalte prinsesse. Prinsesse Diana på Netflix denne høsten!

Prinsessen hadde en vanskelig tid som ung og forelsket. Men det er ingen hvem som helst som skal fortelle oss historien om Diana. Det er nemlig smellvakre, Emma Corrin som skal spille den viktige rollen, når fjerde sesong av dramaet rundt verdens mektigste kongefamilie fortelles.

Margaret Thatcher

Den utskjelte jernkvinne, statsministeren som gikk gjennom ild og vann og som sørget for at Storbritannia gikk til krig mot Argentina. For å sloss om Falklandsøyene. Margaret Thatcher må åpenbart med i serien “The Crown”, om serien skal være troverdig nok.

Det er ingen ringere enn Gillian Anderson som har fått det krevende oppdraget å spille Margareth Thatcher, som også er med i den kommende sesongen – den fjerde, av “The Crown”. Anderson er kjent for serien “The X-files” og “Sex Education“, også den serien finner du på Netflix.

Serien har vunnet en rekke priser, deriblant Golden Globe for beste dramaserie. “The Crown” skal ha 6 sesonger med hele 60 episoder før den er ferdig. Sesong 5 er satt tilbake grunnet pandemien og kommer ikke før i 2022.

Premiere for sesong 4 av “The Crown” kommer 15. november – på Netflix.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Matt Doherty har vært på Molineux i mer enn ti år. Nå er en overgang...

Lukk