Vi går mot 2017 med et smell om få timer, og skal du hamstre billig-mat, kalkun til halvpris eller surkål til et par kroner, må du gjøre det i dag. Priskrigen går mot slutten.

Det nye året, starter med at alle tilbud du kjenner fra desember 2016, er borte. Kanskje bortsett fra noe jule-produkter kjedene ikke har fått solgt, til tross for prisras på disse.

Rema 1000 vant priskrigen over KIWI og de andre kjedene med god margin, men det nye året har ikke rom for pris-slakt på dagligvarer, ikke før til påske. Da kan du igjen finne utvalgte varer til sterkt reduserte priser.

Nordmenn som kan reise til Sverige, sparer fortsatt langt mer på en total handlekurv som innebærer alkohol, kjøtt og tobakk, enn det lille du sparer på reduserte priser på utvalgte varer i Norge.

Til tross for en økt svenskehandel, brukte nordmenn 50 milliarder kroner i løpet av desember 2016, i Norge.

20160331-3543-E2

Korona Lacasse via Compfight

/2016/darlig-rad-vare-beste-tips-nye-aret/

Skal du få bedre økonomi i det nye året, er det ikke på maten du skal gjøre størst innsats, men hos banken. Har du ikke de aller beste betingelsene, sørg for å få det ved å ta en verdivurdering, send med lønnsslipp som viser din lønnsstigning og besøk ditt lokale bankkontor.

Du bør få de aller beste betingelser, om din bolig har steget i verdi siden sist, og det har den etter all sannsynlighet. Får du ikke redusert rentene på din bolig, bør du seriøst vurdere et bankbytte, som vil kunne gi deg betydelig bedre økonomi.

Andre utgifter som er unødvendige å dra på er forbrukslån og de rentene dette fører med seg.

Du kan handle Ketchup til et par kroner, julepølse til halv pris og marsipan nesten gratis, uten at det merkes spesielt på din privatøkonomi. Det er via de aller største regningene og de dyreste rentene, samt for høy strømpris – som gjør at de økonomi skranter.

Kontakt banken, refinansier mindre lån til et stort, øk gjerne levetiden på lånet for å få ned månedsprisen på avdrag og renter. Sliter du fortsatt, kan du eksempelvis betale kun avdrag i en begrenset periode. Dette er med på å gi deg et pusterom i en periode med mange store regninger.

Jada, du bør være prisbevisst, når du handler mat også, for det er penger å spare på mat over tid. Men det er så mye mer å spare, på å være bevisst hva man betaler på alt annet også.

Selg den ene bilen, du klarer bedre enn du tror med kun én. Du bør kutte ut å kjøpe lunsj på 7 – eleven og heller smøre matpakke. Klarer du å stumpe røyken og heller bruke pengene på helsebringende effekter, som trening, reiser eller sunn mat, vil du ha flere år å forbedre din økonomi, fordi du forlenger livet ditt.

Ikke kast bort tiden din på små-sparing, når du kan spare tusenvis av kroner på en telefon til banken, som flår deg med sine alt for høye renter og dyre avgifter. Når du snakker med banken, og får «gode råd» kan det hende at du bør tenke selv. Også bankfunksjonærene har som oppgave å tjene penger på deg som kunde. Ikke alle råd fra banken er lønnsomme for deg og din økonomi.

Du sparer sannsynligvis penger på å bytte bank.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
2017 – ditt beste år?

Hva kan du gjøre for deg selv og de rundt deg for at det ny året skal bli enda litt...

Bruddet, er du sikker på at det er slutt?

Bruddet, er du sikker på at det er slutt? Å gjøre det slutt, å velge bort en partner man har...

Lukk