Prisene på julevarer dumpes – priskrigen 2018 er i gang! COOP-Extra vant VGs store prisundersøkelse i oktober og er først ute med å redusere pris på en rekke julevarer, rett før vi går inn i desember måned. En måned hvor vi nordmenn kommer til å svi av nær 58 milliarder kroner på mat, klær, gaver, glitter, lys og alkohol.

I følge E24.no er det Non Stop å finne til rett under 26,00 kroner i de fleste butikker, men det er altså COOPs lavpris-butikk, Extra, som slår an tonen, og det er prisene på mer enn 150 forskjellige varer, relatert til julehandelen – som er dumpet. 

Prisene på julevarer dumpes - priskrigen 2018 er i gang!
Prisene på julevarer dumpes - priskrigen 2018 er i gang!

Prisene på julevarer dumpes – priskrigen 2018 er i gang!

Som de fleste forbrukere er klare over, vil en priskrig ha klare fordeler, men også ulemper. Folk flest hamsterer varer i det øyeblikket de forstår at det er en krone eller to å spare. Da er det rimelig klart at det blir fort tomt i hyllene av surkål til fem kroner, kanel til femti øre og julebrus til en femmer, om priskrigen fortsetter. Og det vil den utvilsomt i år som i fjor.

«Vi er billigst!», sier Kiwi. «Nei, vi er billigst,» roper Rema 1000!». «Men, vi var først!» kommer det fra COOP Extra. Og slik holder kjedene på, helt til vi skriver tjue nitten. Barnslig? Mulig. Men det er faktisk millioner av kroner i gevinst, for den kjeden som vinner en slik priskrig, skjønt, det er rimelig vanskelig, da prisene følges opp av konkurrentene i det øyeblikket prisen på en vare eller et produkt synker. 

Jungeltelegrafen går aldri raskere enn når det er priskrig i Norge. Vi vet med stor sikkerhet at representanter for den respektive dagligvarekjede, faktisk er fysisk på plass hos konkurrentene for å sjekke priser – nettopp av den grunn, å ikke henge etter på priser som dumpes i all hemmelighet. Disse annonseres aldri. 

Det er også ulempen for forbrukerne, altså kundene, du må selv ut å finne dumpede priser.

Tall fra Hovedorganisasjonen Virke,, forteller oss at det ble solgt mat, bare i desember måned, for 23,4 milliarder kroner i fjor, og når tallene viser at mer enn 80 prosent av denne maten, selges gjennom dagligvarekjedene, forstå de fleste at det er enorme beløp å sloss om i julemåneden. Tallene er sannsynligvis enda litt større i år enn i fjor. 

Prisene på julevarer dumpes – priskrigen 2018 er i gang!

Vinneren av priskrigen, eller den kjede som lykkes med å lure flere kunder til sine butikker enn konkurrentene, tjener derfor store beløp, på bekostning av sine rivaler. Slik har dagligvarebransjen blitt. Maten i Tyskland er ca halvparten så dyr som i Norge, så blir den dyrere og dyrere jo lengre nord man kommer. På alkohol er forskjellene enda større. 

Svenskene selger øl og vin på Systembolaget som er mellom 40 og 50 prosent lavere enn i Norge og handelslekkasjen er på drøyt 12 milliarder kroner. Likevel kjøper vi altså mat i desember for 23.4 milliarder kroner – enda prisen er betydelig lavere over grensen.

Er det rart prisen på Non Stop, kanal og surkål dumpes på Rema, Kiwi og COOP Extra? Nei. 

Her finner du noen av varene, som nå har endret pris grunnet priskrigen, på COOP Extra.

Kilde: E24.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blogglisten legges ned!

Nettavisens og hele Norge offisielle Bloggliste, den listen tusenvis av bloggere har besøkt daglig gjennom mange år, ser ut til...

Norge strikker!

Kvinner og faktisk en hel del menn, strikker seg til det glade vanvidd, rett eller vrangt, med en hel haug...

Lukk