Kiwi bommer grovt når de drar helsegevinst-kortet som argument for at de starter priskrig på lettbrus. En priskrig som ikke engang kan kalles en opphetet diskusjon mellom billigkjedene.

Lest? Reklamen lurer deg!

Hadde prisene blitt halvert – kunne det vært starteren på en priskrig. Å gi kundene en rabatt på skarve 11 kroner, på hele 4 stk 1,5 liters flasker med lettbrus, er direkte provoserende.

MaxiMat på Svinesund har det samme produktet til fast lavpris, til 29,90 + pant. Og der er det ikke priskrig engang. Her bør kundene gjøre opprør og heller handle andre steder, eller kjøpe vann i stedet. Kiwi går i bresjen for en priskrig som slett ikke er noen priskrig, men forsøker å lure kundene inn i butikkene sine på, elendige argumenter og dyr lett brus.

Rema 1000, COOP Extra og COOP Prix har ikke annet valg enn å følge etter Kiwi, som mangler fullstendig respekt for sine kunder, ved å kalle denne ferske prisjusteringen, for en priskrig. Dette ligner ikke på en priskrig engang.

All den tid varer med mindre sukker, reduseres, kan det være en helsegevinst over tid, men her burde selvsagt Rema 1000 eller COOP klint til med å doble reduksjonen på pris, for å få en skikkelig effekt av kampen for kundene – mellom kjedene. En ordentlig priskrig.

Svært mange Nordmenn har kort vei til Sverige og langt lavere priser enn hva vi ser i Norge. Særlig nettopp sukkerholdige varer hamstres over grensene, fordi politikerne har bommet fullstendig på avgiftene. Men enn 16 milliarder kroner vil bli brukt på svenskehandel av nordmenn i 2018. Deriblant mye lettbrus som er veldig mye billigere i Sverige enn i Norge.

Ifølge VG.no er det Cola Zero og Pepsi Max som er noen få kroner billigere hos de fleste kjedene. En fire-pack med 1,5 liter Pepsi Max koster i skrivende stund 89,00 kroner, mot tidligere 98,00 kroner. Som om det skulle monne noe sted.

Vi gjentar altså at samme produkt koster 59, 10 kr mindre, per pakning med fire flasker i Sverige. Ikke la deg lure, drikk heller vann – til du kommer deg til Sverige, slik at du kan hamstre Pepsi Max til en fornuftig pris.

Priskrigen gir deg også et avslag på 0,5 liter lettbrus på hele tre kroner. Hurra.

Det er vell og bra med konkurranse, det behøver vi, særlig på mat i Norge, men ikke la deg lure av en annonsert priskrig som til og med kan være avtalt på forhånd – kjedene i mellom.

Legger du til alle andre produkter og varer som er langt lavere i Sverige enn i Norge, kan du begynne å regne på hva du kan spare til slutt. Kjøtt, smør- og melkeprodukter, sjokolade, brus og frukt er bare noen av de varene det lønner seg å handle når du er i Sverige. Kjører du til et Systembolag, kan du legge til enda flere hundrelapper i ren fortjeneste. Både øl og rødvin er mellom 30 og 50% rimeligere her, enn i Norge.

Skylden ligger åpenbart hos politikerne, som har lukket øynene for grensehandelen mot Sverige i en årrekke. Gjør deg selv en tjeneste, spar penger ved å droppe norske lavpriskjeder. Du sparer veldig mye penger, på å reise til Sverige i stedet.

Ikke alle, men de fleste nordmenn bor nært nok svenskegrensen – til at det blir lønnsomt å ta turen. Et lite tips til slutt; last ned Appen «Nordby Supermarket» og du vil holde deg oppdatert med de aller beste tilbudene – hver uke.

 

Kilde: VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
10 grunner til at partneren er utro …

10 grunner til at partneren er utro. Når man går inn i et forhold, tror noen at man har eierskap...

Sexy og frodig på stranda i sommer?

Sexy og frodig på stranda i sommer? Du finner neppe en kvinne som sier hun er stolt av å være...

Lukk