Priskrig på Taco- og pizza-produkter! Alt tyder på at priskrigen vi var vitne til i 2017, blir hakket verre i år. Årsaken er at det som tidligere var en kamp mellom Rema 1000 og KIWI, har blitt til en mangekamp mellom en rekke aktører – som presser prisene for å nå nye markedsandeler. 

Så langt de siste tolv måneder er det COOP Extra som har tatt mest innpå de to lavpriskjedene, men også Mega har lagt seg i selen for å konkurrere med de antatt laveste på pris.

Konkurranse mellom kjedene er bra for forbrukerne, prisene tvinges ned til priser vi tidligere bare kunne drømme om – på enkelte varer. Noen må ta støyten, og så vidt vi kan tyde, er det produsentene, sammen med den respektive butikk-kjede som betaler for de sterkt rabatterte prisene.

Priskrig på Taco- og pizza-produkter!

Priskrig på Taco- og pizza-produkter!
Billig, billigere billigst Foto: KIWI

Pizza og Taco er svært populære middagsretter for mange nordmenn. Ser man på salgstallene for Pizza Grandiosa isolert sett, har vi i 2017 aldri spist mer av den populære pizzaen, produsert av «Stabburet» for giganten, Orkla. Men nå er det altså hjemmelaget pizza som snart står på menyen i de tusen hjem.

Kjedene går nå i klinsj med hverandre og presser prisene på en rekke Taco- og pizza-produkter, hvor altså forbrukerne, er den økonomiske vinneren. KIWI var først ute med å senke prisene fra 10 til 40 prosent på produkter de mener har stor betydning for folk flest.

Det er åpenbart helgehandelen KIWI forsøker å kuppe.

Svært mange nordmenn spiser enten Taco eller pizza, eller kanskje begge de populære rettene i løpet av en helg. Ved å markedsføre et voldsomt kutt på de mest populære folkerettene – vil KIWI øke omsetningen tilsvarende. Problemet er bare at de største konkurrentene bruker svært liten tid på å følge etter med egne kutt.

Både Meny, Rema 1000 og COOP Extra, har allerede kuttet prisene tilsvarende det KIWI har annonsert, kundene kan glede seg over lave priser på de varene de handler ofte. Merk deg at det kan gå raskt før prisene er tilbake til normalen. Blir tapene for store for den respektive kjede, vil prisene øke igjen.

Sukkeravgiften økte fra 1. januar, som gjør at de fleste sjokolade- og andre sukkerholdige varer som brus, ble betydelig dyrere. Smågodt, som garantert blir lavere til påske – koster hos de fleste 149 kr per kilo. Påsken 2018 kan bli tidenes priskrig, hvor alle de nevnte kjedene vil kutte mange priser, for å vinne kunder og aller helst den knalltøffe priskrigen.

I følge vår prisundersøkelse, uten å nevne noen produkter vi ikke ønsker å reklamere for – er det COOP Extra som er lavest på pris, både på Taco og pizza-produkter.

Særlig Rema 1000, som i en årrekke var Norge absolutt billigste lavpriskjede, har de siste tolv måneder, tapt anseelse blant forbrukerne og tapt markedsandeler, sammenlignet med sine konkurrenter.

Enhver priskrig er hjertelig velkommen, det samme er sukkeravgiften som gjør det litt vanskeligere for mange å spise for mye godteri.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mesterligaen endelig tilbake!

Champions League er verdens gjeveste fotballturnering for klubblag. Her møtes kun de aller beste lagene som har vunnet, eller plassert...

Farmen 2018 – her er gården!

Farmen 2018 - her er gården! Farmen kjendis er over, men fortvil ikke. TV2 er allerede klare til å ta...

Lukk