Priskrigen gir “gratis” smågodt til påske! 2017 er annerledes-året, hvor Rema 1000 får kamp om kundene, i langt større grad enn tidligere. Priskrigen viser kun marginale forskjeller mellom konkurrentene.

Faktisk går omsetningen kraftig ned hos Colonialmajor, Odd Reitan og hans Rema-imperium, for aller første gang. Det har Reitan-klanen planer om å gjøre noe med.

Les også: MENY kaster seg inn i priskrigen! 

Tro ikke at matvaregiganten gir seg i priskrigen. Til påske, som er rett rundt hjørnet, vil det være blant annet smågodt som er trekkplastret, og her vil kjedene presse pris, som aldri før. Det er ventet at flere vil selge gummi-krokodiller, karameller, sjokolade og annet sukkerholdig smågodt, for mindre enn 30 kroner kiloen.

Du som forbruker, får altså lørdagsgodisen kastet etter deg når du skal handle til påsketuren. Og i 2016, ble det solgt 1500 tonn smågodt, bare til påske alene. Det er ventet at tallet blir betydelig større i år. Har du godt av alt dette sukkeret, selv om det er godt?

Priskrigen gir "gratis" smågodt til påske!

Her har nok foreldrene en jobb å gjøre, det er faktisk direkte farlig å klemme i seg store doser sukker hver eneste dag, til tross for at det er skolefri og påskeferie. Se etter alternativer, for de finnes.

Priskrigen gir “gratis” smågodt til påske!

Om det er bare barna som spiser smågodt? Nei, tvert i mot. Foreldrene står for størstedelen av konsumet, hva smågodt angår, og det er oftest de voksne som fyller de gigantiske posene.

Heldigvis er det alternative godte-muligheter, nå til samme pris. Som er betydelige bedre for kroppen enn sukkerbombene fra godte-hyllene. Det er KIWI som er først ute, med et samarbeide med BAMA-gruppen, hvor de selger frukt og grønt til redusert pris.

Her kan man få blåbær, fruktmiks, paprika, gulrot, ananas-biter og tomat i en liten hendig boks, som fingermat til lunsj eller TV-kvelden. Et ypperlig alternativ til alt sukkeret.

KIWI, Rema 1000, Coop-Extra, MENY og de fleste andre kjedene vil gi hverandre kamp om kundene, og påskehandelen er en betydelig del av årsomsetningen. Derfor vil alle disse komme med prisdumping i jakten på kundene, priskrigen lever i beste velgående – det har kun vært en liten pause siden jul.

Les også: Maten som forlenger liver ditt

Om du velger å handle ut i fra rabatter via app, fordelsprogram via bonuskort eller lar deg friste av andre tilbud, husk å sammenligne priser, kjedene i mellom. Det er ikke alt som har lik pris, og på noen varer kan det faktisk skille mange kroner, særlig på frukt.

Når priskrigen herjer som verst, vil den enkelte kjede følge hverandre, men prisene vil også variere fra dag til dag, fra kjede til kjede. Felles for alle kjedene, er at pris-dumpingen aller blir annonsert, det er jungeltelegrafen som gjelder, du må selv ut i felten for å sjekke priser.

For januar 2017, fant VGs matbørs ut at det var fortsatt Rema 1000 som var så vidt billigst på pris. Men dette var kun en sjekk på 13 forskjellige dagligvarer, en ny test til påske, 3 måneder senere, kan gi et helt annet utfall.

Når påskehandelen nå tar av, vil du kunne se smågodt til gi-bort-pris, tilnærmet gratis i en rekke kjedebutikker, fordi du som forbruker, er sjefen i priskrigen. Du bør åpenbart ikke spise mer søtsaker enn hva som er bra for helsa og kombinere handelen med sunne alternativer.

Påskehandelen gir deg muligheten til å spare penger, mye penger om du sjekker prisene.

Vargas

Pin It on Pinterest