PST- Politiets sikkerhetstjeneste sover i timen og det må lederen Janne Kristiansen ta konsekvensene av. Hun sier til media at det norske folk kan føle seg trygge. Og det kan sikkert stemme, men hvordan kan hun vite det?

Kan det ikke være flere som vil sprenge bomber og drepe ungdom for en eller annen grunn? Selvsagt kan det det!

– Janne Kristiansen og PST har ikke kontroll på de gruppene som omhandler nordmenn med høyre ekstreme islamfiendtlige holdninger. Her kan det være flere mennesker med onde hensikter som PST burde ha visst om.

– At en person kan handle inn mange tonn med sprengstoff potensielt middel uten spørsmål er også betenkelig. Hvis PST ikke har kontroll på sånt, hva er PSTs ansvar og virke om det ikke er nettopp slike utskudd som Brevik som skal avdekkes?

De gjør åpenbart ikke jobben sin.

Anders Behring Breivik burde vært stoppet lenge før han var i stand til å frakte en stor bombe til Oslo sentrum, som drepte 8 personer, og før han sendte 69 mennesker i døden på Utøya.

 

Sjef i Politiets sikkerhetstjeneste Janne Kristiansen Foto: Dagbladet.no

– Kristiansen prøver å beskytte sitt eget skinn med å si at vi ønsker å leve i et fritt Europa og ikke ønsker Stasi- tilstander her hjemme. Faktum er at mannen som har endret Norge for alltid, har lagt igjen elektroniske bevis for at han er høyreekstremist av rang og er villig til å gå langt for å få det som han vil.

Ingen andre enn PST har ansvaret for å avdekke nettopp dette.

Etter norgeshistoriens verste terroranslag må det kunne stilles spørsmålstegn rundt sikkerheten i kongeriket. Den er det PST og Janne Kristiansen som står for. Jeg er helt sikker på at dette vil få konsekvenser.

PST tar ingen kritikk, og sier at dette er det umulig å kunne ha kontroll på. Mulig det, men da er det også bemerkelsesverdig at PST sjef Janne Kristiansen kan påstå at nordmenn kan føle seg trygge …

Ifølge Per Sandberg, som også leder Stortingets justiskomité, har Janne Kristiansen gjort så mange tabber i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli at hun ikke lenger kan være sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagsavisen.

– Hun har avslørt at hun ikke besitter kompetansen som kreves for å lede PST, sier Sandberg til avisen.

– Han viser blant annet til noen av Kristiansens første uttalelser etter terrorangrepene, der hun sa at selv ikke Øst-Tysklands Stasi ville ha fanget opp Breivik. Senere, i den britiske avisen Sunday Times, ble hun sitert på at Breivik hadde et klassisk arisk utseende, og at Hitler ville ha hatt plakater av ham.

Kristiansen selv har i ettertid beklaget uttalelsene.

Dette er til sammen så mange graverende punkter at det er liten tvil om at hun bør gå av. Gjør hun det ikke, bør justisminister Knut Storberget sørge for å få henne fjernet. Det handler tross alt om rikets sikkerhet.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Samuel Etoo- Verdens best betalte fotballspiller

Overgangvinduet for fotballspillere i Europa stenger 31. august. Etter det kan ikke spillere bytte klubb. Ikke før 1. januar igjen. Mye skal...

Kåt på en venn? Det blir aldri det samme igjen

Går du rundt og har lyst på en venn? Da bør du vurdere vennskapets viktighetsgrad før du legger an på...

Lukk