PSYKISK HELSEVERN LIGGER BRAKK

 

Hvor ofte hører vi ikke om psykisk syke og psykotiske pasienter eller tidligere pasienter som ikke får hjelpen de trenger?

Hvor mange liv som er gått tapt pga dette er det vanskelig å vite, men vi har friskt i minne både buss sjåfør drapet, trikke drapet, og angrepet på Cesna flyet der en psykisk syk mann gikk til angrep på pilotene med øks.

Jeg er ingen lege men jeg er ikke dummere enn at jeg skjønner at det er på behandlingen og oppfølgingen av psykisk syke mennesker det svikter.

Ifølge dommen i lagmannsretten foreligger det «en kvalifisert fare for nye, alvorlige voldshandlinger dersom behandling uteblir». Torbjørn Kjelstad rømte like etter klokken 12 onsdag mens han var sammen med pleiere i området Angelltrøa i Trondheim. Han skal ikke ha brukt vold da han rømte fra pleierne sine.

Jeg forsvarer ikke på noen måte drap, selvsagt ikke. Men når mennesker blir psykisk syke så må de få behandling, det er det veldig få som får i Norge desverre. Og hvilke handlinger et psykiskt sykt menneske er i stand til å utføre, er det veldig få som vet. Det kan være at den syke skader seg selv mer enn andre, er suicidal, eller ikke vil skade noen i det hele tatt. Det er mange forskjellig diagnoser som stilles på de som sliter psykisk, alle bør og må få behandling for sine lidelser i et land som Norge. Som i utgangspunktet har et godt utbygd helseapperat-

 I Norge er det et ekstremt behov for flere psykologer on andre fagfolk på område og det har det vært lenge. Det er alt for liten kunnskap blant helsepersonell om psykisk sykdom og lidelse, desverre. Og hvor mange mennesker er ikke opphentet av systemer vites ikke. Det er gunn til å tro at det er store mørketall på psykotiske mennesker og på psykisk syke som trenger behandling.

Kjelstad skapte frykt i det somaliske miljøet i Trondheim da den somaliske småbarnsfaren ble funnet brutalt drept i sin egen bil i Ringvålveien i Trondheim 23. august i 2008.
Politiet mente den gang at drapet var rasistisk motivert.

Eter pågripelsen fant politiet blant annet en liste hjemme hos mannen der han ramset opp hva han hadde lyst ti å gjøre i løpet av sommeren.

På listen sto blant annet «Drepe muslimer hvis sjansen byr seg».

Hadde Kjelstad fått nok og riktig behandling, og blitt behandlet som en psykotisk farlig fange, så hadde han muligens ikke begått drap, eller vært etterlyst som en farlig fange…

På den politiske agenda bør det være et punkt som er viktigere enn de fleste. Betydelig satsning og mer middler til psykisk helsevern i Norge!

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034861

 

 

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
København neste reisemål

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QT2g4jebOFs[/youtube]      (fantastiske Tone)                                        Deilige Danmark, nu kommer vi!   Dette fantastiske luksushotellet er vårt neste resisemål, og det går selvsagt...

Inkassoselskapene håver inn

                                       BETAL I TIDE Årene 2008 og 2009 ble rekordår for norsk inkassobransje. I fjor hadde bransjen 2,3 milliarder kroner...

Lukk