Overgangene står ikke bare i kø for spillere når overgangsvinduet åpner, allerede før vi skriver 2015 har en rekke klubber byttet manager. Det store spørsmålet er nå hvem som tar over på ærverdige St. James’s Park i Nord-England.

– Newcastle eies av en meget upålitelig og upopulær fyr, milliardæren Mike Ashley. En klubbeier som ifølge britiske aviser nesten er umulig å jobbe under, men nå trenger «The Magpies», «skjærene» en solid manager som kan gi det sultefôra publikumet en sportslig opptur.

12450965153_207a6ffa01.jpgFoto: Copyright:  Flickr – Victor Isai Garcia

Alan Pardew har ikke akkurat vært noen messias som sjef på flotte St. James’s de drøye fire årene han var manager for Newcastle, mange trodde han skulle få sparken tidligere denne sesongen. Men han klarte å ri stormen av med en rekke gode resultater. Nå har han fått en liv-line ut av Nord-England og reiser til London for å ta over klubben han var spiller for, Crystal Palace. London-klubben sparket som kjent Neil Warnock tidligere denne måneden.

West Brom har ansatt Tony Pullis, han har skrevet under en 2.5 års kontrakt for klubben i fra West Midlands. WBA sparket Alan Irvine nylig etter en rekke svake resultater. Pullis trakk seg som manager for nettopp Crystal Palace rett før sesongstart.

Brighton har ansatt tidligere Norwich-manager Chris Hughton. Han tar over for den tidligere Liverpool-stjernen Sami Hyypia som hadde et heller mislykket forsøk som manager for badebyen. Hughton har skrevet en kontrakt som strekker seg til 3.5 år.

Vi tar også med at Gillingham i League One står uten manager, etter å ha sparket Peter Taylor på årets siste dag.

Hvem som tar over for Newcastle er det svært mange fotballinteresserte som vil ha svar på. Listen over navn som vil bli nevnt er lang, men det er grunn til å tro at kontroversielle Mike Ashley vil ha på plass sin nye manager snarest mulig.

  • John Carver er det nok bare de mest garevede anglofile som kjenner til, men han har vært assistent for Pardew og kjenner klubben godt fra før, Carver var nemlig på St. James’s Par allerede da Sir Bobby Bronson satt i managerstolen.
  • Frank de Boer er blant de mest respekterte unge trenere i Europa, og Ajax-sjefen kan være blant de heteste kandidatene til jobben.
  • Midtstopper og kaptein, Fabricio Coloccini er nevnt av flere aviser som en het kandidat, men det settes spørsmålstegn om han har de nødvendige trener-sertifikatene som skal til for å trene en klubb i Premier League.
  • Glenn Hoddle har ikke hatt hovedansvaret for noen klubb siden han stakk fra Wolverhampton så langt tilbake som i 2006, men den tidligere England-spilleren- og manageren er nevnt og ønsket av Newcastle-fansen. Han er nå assistent hos Harry Redknapp i QPR.
  • Christophe Galtier er en markant skikkelse og har suksess med St. Etienne i den franske serien. Der han holder laget på en imponerende 4. plass, kun to poeng bak Zlatan og hans PSG. Galtier har vært nevnt i samme åndedrag som Necastle tidligere, og det kan være han som blir tilbudt den krevende jobben. Eier Ashley skal også være svak for utenlandske trenere.
  • Tim Sherwood (arbeidssøkende) og Steve McClaren (Derby) er også nevnt som kandidater til jobben som ny Newcastle-manager.

Overgangene vil komme på spillersiden i også dette overgangsvinduet, vær helt sikker på det.

– Det som er like sikkert er at Gareth Bale blir værende i Spania, ihvertfall i dette og kanskje neste «vindu». Briten er ikke hypp på å gå glipp av Champions League-spill ved å reise til Old Trafford, forståelig nok. Han vil heller prøve å ta det gjeve trofeet i verdens viktigste og beste fotballturnering med Real Madrid. 

Overgangsvinduet åpner 3. januar for Premier League, allerede på første dag, vil mange klubber kjøpe og selge spillere. Vargas12.com kommer til å følge hele perioden fram til 31. januar og gi deg de viktigste og største overgangene i det øyeblikket de er bekreftet.

– Her hjemme er vi selvsagt svært spente på hvor Strømsgodsets Martin Ødegaard (16) havner, kanskje han blir kjøpt opp av f.eks Bayern München, men blir lånt ut til nettopp Godset for hele kommende sesong? Det er det mange spesielt i Drammen som synes hadde vært en helt grei avtale.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Relasjoner- Hvorfor krangler dere om bagateller?

Relasjoner- Hvorfor krangler dere om bagateller? Om du er glad i din partner og ønsker å forbli i forholdet grunnet...

Nyttårsforsett- viktig eller oppskrytt?

Har du planer om å begynne å røyke, spise mer og trene mindre? Eller var det kanskje omvendt? Har nyttårsforsett...

Lukk