Eksperter på undervanns aktivitet i form av krigføring har sett bilder av den russiske ubåten som er funnet på hemmelig sted, 3 km fra svenskekysten. En skjærgård hjemsøkt av sin mektige nabo i øst gjennom historien.

Funnet hadde vært langt mer dramatisk, om det hadde vært en nyere og langt mer moderne ubåt  – en atomubåt eksempelvis.

 

– Som kjent er det umulig å se landegrensene under vann, og Sverige ble gjort til latter da den russiske atomubåten “S-363” gikk på grunn, ble oppdaget og gjorde en hel verden oppmerksom på hva Sovjetunionen drev med på den tiden. snoket langt inn på “fiendens” territorium. Karlskrona var i verdens sentrum i noen dager. Hele Europa holdt pusten den gang i 1981.

Heldigvis, til tross for mer enn 6000 signaler gjennom åtti- og nittitallet, om fremmede observasjoner gjort av den svenske marinen. Ble kun ni bekreftet som brudd på den viktige territorialgrensen.

 

rUSSISK UBÅT

En russisk ubåt av typen “Cathfish” Foto: Wikimedia.no

– Skulle det igjen være en russisk atom-ubåt, med mannskap ombord, som ble tatt med de russiske trusene nede, i svensk skjærgård, ville alarmen i NATO ha tvunget Jens Stoltenberg hjem fra hytta på Hvaler litt brennkvikt. Svenske-kungen ville ha blitt kneblet på slottet i Stockholm – i fare for nok engang å si noe som kunne skade rikets sikkerhet.

Dagens ubåt-funn er i følge svenske eksperter på ubåt, troverdig eller ikke – sannsynligvis fra første verdenskrig.

Selskapet som fant ubåten, “Ocean X Team” et privat selskap er sikre på at det er en russisk ubåt, som kan være så mye som hundre år gammel. det som er spesielt er de karelske bokstavene – som utvilsomt bekrefter at den er fra Sovjet-tiden. Og at den er i bemerkelsesverdig god stand.

Muligens fra en ulykke i 1916, men så langt er det meste usikkert, bortsett fra at den er fra Sovjetunionen, senere Russland. Ubåten er liten, 22 meter lang og 3 meter lang, men utvilsomt effektiv nok.

Sjansen er stor for at ubåten, med plass til seks besetningsmedlemmer ombord – fortsatt er bemannet. Døde av oksygenmangel, giftig gass eller av så langt ukjente årsaker.

Trist for Sverige, at de nok en gang kommer i fokus fordi de ikke makter å passe på sin egen “bakgård,” men sånn kan det jo gå, når man aldri får øvd skikkelig. Det gjør man som kjent, med å være i kampsituasjon “no play,” eller på godt norsk også kalt krig. Et ukjent begrep fortsatt, for våre gode naboer.

Uansett. Så lenge de holder prisene nede på de aller viktigste varene, vil det være like mange nordmenn i Sverige, i all uoverskuelig framtid. I hvert fall langs svenskegrensa. Og i skjærgården selvsagt. Ikke bare russere.

 

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge allerede ute av VM-kvalifiseringen til Russland i 2018!

Nå skjer det igjen. ekspertene mener å vite at Norge har fått en lettere gruppe inn mot et mesterskap enn...

Lukk