Og det er mye å velge på i Norge. Det norske kjøkken er ikke mye å snakke om internasjonalt. Prisene på mat i Norge forhindrer mange i å kunne lage gode og sunne måltid, som ville kunne imponere selveste Hellstrøm.

En bunt med fersk asparges eksempelvis- koster tett opp under 36 kroner i min lokale kolonial. Og det er en såkalt billigkjede. Ikke noe er billig med den prisen i hvert fall.

Når jeg skal lage noe alle liker, bruker jeg ofte kjøtt og helst svin til hovedrett. Det er etter min mening det beste kjøtt, enda jeg elsker grillmat, når det kan grilles digre biffer og ostegrill. Lenge siden det nå….

Indrefilet av svin, snitt denne pent på midten, ikke for dypt. Husk å alltid krydre, med salt og pepper, men ikke for mye.  Bruk en smøreost av en smak du liker, champignon, hvitløk, bacon e.l smør denne oppe i kjøttet. Jeg bruker et fedd hvitløk som jeg små hakker og har oppe i sammen med osten. Snurr bacon rundt ( fest denne med hyssing) og stek i pannen på sterk varme, vend forsiktig. Så i ovnen på 20 min på 200 grader. Yummy.

Til dette kan du velge hva som helst. Jeg elsker disse små delikatesse potetene. Kokes i 10 minutter, så på pannen i olje, ikke for varmt. Ikke lengre enn 5-6 minutter, strø over med gressløk før servering. Du kan godt velge bakt potet, fløtegratinerte poteter, eller ris om det frister mer.

Jeg er ikke god til å lage god saus, men her får jeg hjelp. Og det er kun hjemmelaget bearnaise som gjelder til denne retten.

Grete Rohde hadde skallet meg rett ned om hun hadde fått servert dette, så det er ingen rett for de som velger å kaste bort livet sitt med å telle kalorier.

Har du en rik onkel, eller fått igjen på skatten så kan du jo toppe det hele med fersk asparges. Disse skal ha spenst. Fosskokende vann i maks tre minutter. Eller på panne i et minutt på sterk varme.

Grønnsaker hører med med de må være ferske, og man bør ha med broccoli synes jeg. Aldri kok grønnsakene, de skal trekkes i lite vann.

Ble du sulten?

Hva er din favorittmiddag når du skal kose deg og lage noe til de du er glad i? Ramsalte pølser?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Det er bedre å suge pikk enn å jobbe på fabrikk

  Sterke meldinger hos Trygdebeiste på NRK3 da hele blogg Norges "hysterieanfall" Linnéa Myhre og selveste Charter Kongen Svein Østvik...

Brita Møystad tar balletak på Skavlan

Brita Møystad hvem? Er det "Big Brother" lespa som har krøpet ut av vinterdvalen? Fra hvilket hull kom hun fra?...

Lukk