Rasismen i ferd med å ødelegge fotballen. Spillere på øverste nivå, altså fotballspillere som representerer landet sitt som landslagsspillere, blir hetset på det groveste.

Patetiske krek som kaller seg fotballsupportere, eller fotballtilhengere driver med rasisme, som er destruktivt og ødeleggende fotballen.

Lest? Gigantenes fall i VM i Russland?

Er det ett problem vi bør få en slutt på – er det rasisme i nasjonal og internasjonal fotball.

Jimmy Durmaz får skylden for at Tyskland vant, da Kross smelte inn et frispark Durmaz var skyld i. 29-åringen har tyrkiske aner, og ble kalt alt mulig via sosiale medier, fra svenske så kalte fansen, men som i realiteten er idioter som er med på å ødelegge verdens største idrett. De ødelegger for en fotballspiller som  gjør så godt han kan for sitt land og sine lagkamerater med flagget på brystet.

Det er patetisk, det er ondskapsfullt og det er direkte farlig. Når også fotballspillerens barn og familie blir truet på samme måte, basert på Sveriges tap mot Tyskland – er det rasisme av verste sort.

Rasismen i ferd med å ødelegge fotballen.
Rasismen i ferd med å ødelegge fotballen

Rasistiske holdninger ser vi i store deler av Sverige, der særlig Malmø er en av Skandinavias farligste byer, der rasistisk og omfattende vold mot minoriteter – er en del av hverdagen. Men det foregår i en lang rekke andre land også, både i Norge og England, som de fleste nordmenn har et nært forhold til. I sammenheng med klubb- eller landslag er det ofte de fargede spillerne som får lide.

Til og med Mohamed Salah, som er elsket av en hel fotballverden, og særlig i hjemlandet Egypt, truer nå med å gi seg på landslaget. Dårlig behandling av det egyptiske forbundet og rasisme relaterte saker er årsaken.

Lest? Skråblikk på VM i fotball

I lys av et så langt, fantastisk fotball-VM i Russland, har det ikke vært synlige rasistiske saker. Men i kullissene, når TV-kameraene er slått av og «fansen» trenger en syndebukk for skuffende resultater, er det rasistene som hyler høyest. Om det er «deres egen spiller» spiller ingen rolle. Er vedkommende mør i huden, er han også en potensiell selvmordsbomber eller lignende.

Jimmy Durmaz tok tyren ved hornene og sa rasistene midt i mot, med hele landslaget i ryggen. Heldigvis finnes det effektive måter å stilne idiotene på, men ikke alle spillere, lag eller landslag er like samholdte som det svenske landslaget.

Via sosiale medier er det dessverre fritt fram for alle typer holdninger mot hvem-som-helst. Rasisme er og blir et felles onde vi slett ikke behøver i fotballen, jo flere som står opp mot klovnene og kunnskapsløse mennesker, som tror at rasisme er løsningen på sportslig frustrasjon, bør åpenbart finne seg en annen hobby å bruke tiden sin på.

Si nei til rasisme, én gang for alle! Få vekk avskummet!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gigantenes fall i VM i Russland?

Argentina ha slitt siden lenge før VM-sluttspillet tok til og var meget tannløse mot Kroatia. De kunne raskt ha tapt...

Pride er for alle – ikke bare bifile og homofile

Pride er for alle - ikke bare bifile og homofile. Visste du at det blir stadig flere bifile, ikke bare...

Lukk