Real Madrid – et moderne Cuplag. Real Madrid har vært et fascinerende syn denne sesongen. I hjemlig liga har de slitt stort, og forspranget opp til Barcelona har vært tosifret i månedsvis.

Det i seg selv er ganske bemerkelsesverdig for et lag med så mange superstjerner i stallen. Man tar det liksom bare for gitt at spillere som Ronaldo, Kroos, Ramos og Marcelo kjemper om ligagullet til siste slutt.

Marcelo og Co er favoritter til det gjeveste trofeet Foto: UEFA Champions League/ Facebook

Men enda mer bemerkelsesverdig er det hvordan laget fremstår i Champions League. Der spiller de forrykende angrepsfotball av ypperste kvalitet. Real Madrid ser nærmest uslåelige ut så fort Champions League-hymnen spilles, og spillet holder den kvaliteten vi forventer av Galacticos.

Real Madrid – et moderne Cuplag.

Cristiano Ronaldo vartet opp med et brassespark i verdensklasse da Real Madrid knuste Juventus 3-0 i Turin, som du kan lese om i denne TV2-artikkelen. https://www.tv2.no/a/9778362/
Det var for øvrig interessant å se hvordan Gareth Bale, en av deres største signeringer gjennom tidene, var ubenyttet reserve under hele oppgjøret.

Real Madrid - et moderne Cuplag
Christiano Ronaldo den moderne fotballens ener Foto: UEFA Champions League/ Facebook

Det har lenge vært spekulert i om waliseren er på vei bort fra det spanske storlaget. Zinedine Zidane, hevder i bet365 sin artikkel https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/La-Liga/zidane-har-en-plass-til-bale at han har en plass i laget som har en odds på 3.00 på å vinne Champions League i år.

Det vil i så fall bli lagets tredje strake Champions League-triumf, og den fjerde tittelen på fem år. Det er en helt utrolig statistikk, særlig når klubben «kun» har vunnet én ligatittel de siste fem årene. Det sier kanskje litt om de enorme kravene i hovedstadsklubben, men slik er det å være Real Madrid. Det begynner i alle fall å ligne mistenkelig på en trend at klubben presterer bedre i Champions League enn hjemlig serie.

Er det fordi det er mer prestisje i å vinne Europas største klubbturnering? Real Madrid har alltid vært nærmest sykelig opptatt av å vinne turneringen, og jakten på ‘La Decima‘ ble nesten klubbens egen fiende i noen år. Men det høres rart ut at en storklubb som Real Madrid ikke har ønsker og ambisjoner om å vinne ligaen hvert eneste år, og de har definitivt stor nok tropp til å kjempe på alle fronter, hvert eneste år.

Kanskje er laget for inkonsistent? Det er liten tvil om at maksnivået er blant de aller høyeste i verden, men de virker ikke i stand til å levere på et stabilt høyt nivå gjennom en hel sesong. Kanskje handler det om motivasjon, og at det er lettere å gire seg opp for å møte Juventus i Champions League enn det er å møte Espanyol i La Liga, som du kan lese mer om i VG i denne artikkelen.  https://www.vg.no/sport/fotball/i/xR9gyR/espanyol-sjokkerte-real-madrid-paa-overtid-noe-av-det-svakeste-jeg-har-sett

Eller kanskje det bare er helt tilfedig. De kjemper tross alt mot Barcelona og Atletico Madrid i hjemlig serie, så motstanden er mildt sagt formidabel. Real startet sesongen helt grusomt og Ronaldo hadde måltørke, så ligaen var effektivt nesten før jul. Kanskje skjønte de tidlig at ligaen var over og at den beste trofé-muligheten var å satse alt på Champions League.

Uansett hva svaret er, er det interessant å se at Real Madrid er i ferd med å bli det ultimate Cup-laget. Det overrasker ingen om de hvitkledde superstjernene løfter trofeet igjen i mai.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Prosecco? Eller Champagne?

Prosecco? Eller Champagne? Kanskje Cava? Det er ikke enkelt å velge bobler når det er så mye snadder som frister....

Lukk