Real Madrid – Liverpool til Champions League-finalen.

Real Madrid viste hva de står for, angrep med alle mann, gjorde flere feil bakover, men scoret igjen flere enn Bayern München – slik de gjorde i Tyskland. En godbit av en kamp fra begge lag, uten at den hjalp bortelag, som hadde et elendig utgangspunkt etter tap hjemme. 

Lest? Liverpool endelig til topps? 

Roma ble nedsablet på Anfield og det sto 5-0 når det var 20 min igjen. Italienerne fikk to kjappe mål, og det burde gi Roma troen tilbake. I  avgjørende kamp nummer to slapp Liverpool med skrekken og tapte 4-2. som ble 6-7 til Liverpool sammenlagt.

Takk for forsøket Roma, men Klopp og spillerne hans har vært bedre hele veien, men ikke sterk nok bakover på bortebane. Roma slo ut selveste Barcelona, men det er kun fordi spanjolene først og fremst er like ræva på bortebane.

Ergo er Ronaldo, Zidane og de største kanonene i klubbfotballen for tredje gang på rad i dem viktigste finalen. Mot et av de mest målfarlige og spennende lag fra England, særlig offensivt, på veldig lenge. Mané, Salah og Firmino i form kan løpe i senk et rufsete Real-forsvar. Denne kampen kana Liverpool vinne. Det vet både spillerne, Klopp og kanskje Zidane. Sent lørdagskveld, 26. mai i Kiev – får vi svaret.

Real Madrid og Liverpool er utvilsomt verdige en finale i verdens største fotballturnering for klubblag, utvilsomt. Her finnes det fans i begge leire, over hele kloden. Skal du ha billetter, bestill snarest. (Se nederst i denne artikkelen)

At Real Madrid er i finalen, er ingen bombe, men at motstander blir Liverpool – er ingen selvfølge. Heldigvis har Klopp fått orden på laget sitt. Det kan gi en formidabel finale, men det kan også bli dørgende kjedelig, fordi frykten for å tape, blir større enn evnen og viljen til å vinne. Hos begge lag, som har enkeltspillere som kan avgjøre på egenhånd.

Real Madrid – Liverpool til Champions League-finalen.
Real Madrid - Liverpool til Champions League-finalen

 Foto: Wikimedia.org

Sist gang Liverpool spilte i den gjeveste cupen, ble det tap mot Milan  i 2007, men de fleste husker best den berømte kampen i Istanbul to år før, da Liverpool vant en viktig finale.

Miraklet for mange, da Rafa Benitez, Gerrarid, Riise og resten av Liverpool-spillerne hørte fansen synge «You’ll Never Walk Alone» for full hals, en inspirasjon ifølge spillerne – nok til å snu kampen mot AC Milan. Resten er som kjent en eventyrlig historie.

Så spør man seg kanskje, kan miraklet skje igjen?

Selvsagt kan det det. Liverpool er giftigere nå en den gang. Samtidig er Real Madrid utvilsomt langt bedre enn de italienske finalistene var den gang. Til tross for å lede 3-0 til pause, mot Liverpool. De røde må makte å ikke slippe inn mål for tidlig, være disiplinerte og stole på hva angrepsrekka kan klare utover i kampen.

Spør man fansen i den røde delen av byen Liverpool, hva som skal til for å vinne over de berømte spanjolene. Er det en spiller som nevnes før aller andre – for disse hardt prøvede fans, som fortsatt går og drømmer at Liverpool skal vinne Premier League, elsker Salah – for alt han er verdt for klubben i deres hjerter. Vinner Klopp og Co Champions League-finalen, er det selvsagt en fjær i hatten for den historiske klubben, med store mengder fans fra Norge.

Lest? Steven Gerrard tar over gigant-lag!

Neste sesong bør Klopp, uansett resultat i Champions League-finalen – gå for seriegull, foran alt annet. Byen og fansen behøver nettopp det trofeet nå, snarest mulig. Lite har vært bedre enn rett etter en sesong med Champions League-trofeet i glassmonter på Anfield.

Liverpool av alle lag i Europa, fortjener så inderlig en finaleplass og et viktig trofé nå. Sett av 26. mai for fotball, og la oss håpe på Liverpool og England framfor Real og blaserte spanjoler.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjører du tohjuling – da kan dette bli din siste sommer …

Kjører du tohjuling - da kan dette bli din siste sommer … Det kan bli din siste sommer om du...

Trenger du en elsker?

Enten du er i et forhold, gift, singel, har en partner, er bifil, homo eller hetero, alle trenger litt oppmerksomhet...

Lukk