[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qIMRyRu-Mqw&skipcontrinter=1[/youtube]

De fleste husker hvor de var da meldingene kom. Det var fellesferie og fritid for de fleste. Da smalt det. 22. juli vil forbli den mørkeste dagen i Norgeshistorien. Nå har det gått 8 måneder.

Sorgen sitter fortsatt i kroppen.

Du husker sikkert de skremmende bildene fra regjeringskvartalet, rosehavet utenfor Oslo domkirke, det gråtende Kongeparet og den gripende talen til statsminister Jens Stoltenberg.

For ikke å snakke om de hjerteskjærende bildene og meldingene fra paradiset Utøya, som på minutter var blitt gjort om til helvetes-forgård.

Minner vi aldri kommer til å glemme, og det bør vi heller ikke, til minne om de drepte.

Psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby konkluderte med at Anders Behring Breivik er paranoid schizofren, med omfattende vrangforestillinger. Det ble det bråk av, og nå skal nye sakkyndige vurdere den siktede på ny.

Terroristen selv sier at han gjorde alt han kunne for å lure psykiaterne, framstod som mer ekstrem enn han egentlig er. Tilfellet Anders Behring Breivik er for vanskelig for de sakkyndige, og mye tyder på at han leker med psykiaterne som vurderer han.

Fram til rettssaken starter medio april, vil den tiltalte leke med media også, så sant det er mulig. Det er ingen flere fengslingsmøter før rettssaken tar til, men via sine advokater, kan og vil den tiltalte komme med påstander media setter ukritisk på trykk.

Massemorderen framstår i fengslingsmøtet 6. februar som alt annet enn en angrende synder. Han ber om å bli frikjent umiddelbart, fordi han mener han handlet i selvforsvar 22. juli i fjor. Masse-drapsmannen mener hans handlinger var selvforsvar mot landsforrædere som jobbet for utrensning av den norske rase.

Med en slags fascisthilsen mot de frammøtte og et nervøst smil om munnen entret terroristen rettslokalet på det siste fengslingsmøtet.

Det er stor grad av sannsynlighet for at han vil begå nye straffbare handlinger hvis han blir løslatt, derfor blir han sittende i varetekt fram til rettsaken 16.april i år.

Den siktede i Norgeshistoriens mest omtalte rettssak er ikke lenger ilagt verken medieforbud eller brev- og besøksforbud. Det betyr at han får se nyheter, lese aviser og motta post.

Tiden leger alle sår, men det hjelper lite mot savnet av de som er borte for alltid. De drepte må aldri bli glemt!

– De to nyoppnevnte rettspsykiaterne, Terje Tørrissen og Agnar Aspaas, har en enda vanskeligere oppgave enn de forrige psykiaterne. Nå har terroristen fått god tid til å følge terrorsaken gjennom media, han har gått nøye gjennom alle dokumenter han kan få se. Samt at han har erfaring fra de første rundene med sakkyndige og dermed kan bruke dette til sin fordel.

– Sannheten er fraværende rundt alt det Behring Breivik foretar seg. Han lever i en fantasiverden der de fleste uttrykk og utsagn blir omgjort i prosentregning. Han har ingen tegn til følelser, hverken fysisk eller psykisk.

I følge advokat Geir Lippestad er det opprettet kontakt mellom den tiltalte og hans mor. Det er vel det eneste tegnet på at massemorderen er av kjøtt og blod.

– «Redaktøren» bak galskapens manifest, vil bruke alle midler til å spre sitt budskap om han får taletid under den kommende rettsaken. Da er det selvsagt viktig at statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh, som skal være aktorer i Norgeshistoriens viktigste rettssak, klubber ned et hvert forsøk fra den tiltalte på å spre sin propaganda.

– Etter all sannsynlighet vil terroristen Anders Behring Breivik bli dømt etter terrorbestemmelsene i straffeloven, som betyr at den tiltalte blir dømt til lovens strengeste straff. 21 års fengsel med forvaring. Ettersom han ikke er strafferettslig tilregnelig vil det bli lagt ned påstand om overføring til tvunget psykisk helsevern fra aktoratets side.

-Påtalemyndigheten går imot at pressen skal få filme Anders Behring Breivik når han avgir sin forklaring i rettssalen, men selv ønsker den terrorsiktede så mye åpenhet som mulig slik at han kan bli filmet av presse fra hele verden.

Oslo tingrett har ennå ikke tatt stilling til om det skal være tillatt med filming under rettssaken.

De skadde, pårørende og etterlatte er blitt advart mot å følge rettssaken pga de påkjenninger dette ville medføre.

Sorgen sitter i kroppen. Fortsatt.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jeg er omvendt og forelsket, hun heter iMac

  Jeg kutter i disse dager uten den gode gamle PC´n med en iMac.  Det et hovedsaklig fordi jeg er...

Justin Bieber elsket av fansen – hatet av resten

  Justin Bieber fyller 18 år om kort tid. I løpet av 5 år har han gått fra å være...

Lukk