Innad i regjeringen hersker et vanvittig kaos. Det krangles som aldri før og det snakkes gjennom media i stedet for med hverandre- Et tydelig sykdomstegn! Hvor langt kan dette gå før hele tre-partiregjeringen bryter fullstendig sammen? 

Flere kilder sentralt i SV bekrefter uavhengig av hverandre at Liv Signe Navarsete skal ha truet med å trekke Sp fra regjeringssamarbeidet. Årsaken var at partiet ønsket fortgang i arbeidet med å etablere høyspentmaster gjennom Hardanger.

Overfor VG sier kildene at også olje- og energiminister Terje Riis-Johansen personlig truet med å gå av. Bakgrunnen skal være at han fryktet at det ikke ville bli fattet et vedtak som gjorde det mulig å begynne anleggsarbeidet på Hardanger allerede i år.

Opplysningene kommer på toppen av det som har utviklet seg til en bitter ordkrig mellom Sp og SV etter at regjeringen ble tvunget til retrett om mastevedtaket gjennom Hardanger.

Sp-leder Liv Signe Navarsete truet med å sprenge den rødgrønne regjeringen for å få bygget Hardangermastene, hevder SV-kilder.

VG vet at Kristin Halvorsen og Navarsete fant det nødvendig å ta en samtale for å rense luften seg imellom tirsdag kveld. De hadde også sms-kontakt i går ettermiddag.

– Vi to samarbeider godt, og har ikke noe behov for å oppklare noe. Men vi har behov for å røyke ut hvem det er som driver med fandenskap, sier Liv Signe Navarsete til VG.

Hun var i går kveld på vei tilbake til Oslo etter et dagsbesøk i Hardanger sammen med Terje Riis-Johansen og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Hun avviser kategorisk at hun eller Riis-Johansen har truet med å gå ut av regjering.

– Det er helt håpløst å påstå noe sånt. Det ville jeg aldri gjort. Det er feigt og råttent å si sånn. De som sprer slike ting burde si det rett til meg, og ikke til VG, sier Navarsete.

– Jeg har gjentatt til det kjedsommelige internt at jeg synes dette var en like vanskelig sak som det SV synes. Men det blir håpløst å slåss mot anonyme tåkedotter som serverer løgner, fortsetter Sp-lederen.

Hun understreker at hun bare har en eneste sak hun er villig til å gå ut av regjering for, og det er EU-saken.

Jeg mener det er for sent å vente med et regjeringsskifte til neste stortingsvalg. Og at Erna Solberg bør få nøklene til Statsministerens kontor allerede før jul, og helst før det og….

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026494

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
USA forlater kriggsonen Irak

  Uten sammenligning forøvrig. USA starter snart tilbaketrekkingen av sine enorme tropper fra Irak. Norge har tropper i Afganistan. Men...

Vil DU på TV?

Som blogger opplever man veldig mye rart. Man kan oppleve å bli truet, og kommentert om hvor stygg blogg man...

Lukk