Regjeringen lukker øynene for barna. Hun kom på skolen med synlige blåmerker, uten mat og i møkkete klær. Usikkerheten, angsten og omsorgssvikten kunne leses i de blanke øynene som så ofte var fylt med tårer.

Nettopp slik kommer mange barn til barnehagen eller skolen – hver eneste dag i dette landet. Nok et barn, sviktet av den sittende regjeringen. 

Hundrevis, ja faktisk tusenvis av unger i alle aldre – er i et miljø de burde ha vært beskyttet og fjernet fra. Barnevernet jobber med ryggen mot veggen og får stadig flere barn å hjelp, men stadig mindre ressurser.

På årets statsbudsjett er det ikke satt av mer enn smuler til å bekjempe et omfattende samfunnsproblem; vold, mishandling, overgrep og omsorgssvikt i nære relasjoner.

Barneombud, Anne Lindboe, er oppgitt og meget skuffet over den manglende satsningen fra politikernes side, til de sommer de svakeste i samfunnet – og som så nødig trenger hjelp fra det offentlige, til å komme seg unna de som burde og skulle ha passet på, men som sviktet.

Regjeringen lukker øynene for barna

I følge Aftenposten.no, er det ikke bare barneombudet som mener Regjeringens manglende satsning på å bekjempe folkesykdommen, som ser ut til å forbli et samfunnsproblem i uoverskuelig framtid.

Også UNICEF kaller regjeringen patetisk og oppsiktsvekkende, at det ikke settes av resurser  til å styrke barnevernet, til å øke kunnskapen i skolen, og til å øke antall barnehus, som er den beste måten å håndtere barn i livskrise. Kompetente fagfolk behøves for å kunne avdekke overgrep mot barn som ikke makter å sette ord på hva de har vært gjennom.

Regjeringen lukker øynene for barna.

Ikke all omsorgssvikt er synlig med blåmerker. Alt for mange opplever psykiske lidelser, ved manglende omsorg og kjærlighet – slik de fleste barn opplever å få.  På bakgrunn av denne omsorgssvikten over flere år, fra foreldre som noen ganger ikke er klare over hvilke skader barnet deres påføres, lider tusenvis av barn i det usikre.

De aller fleste barn, som opplever manglende oppfølging fra mor of far, er lojale til det siste, og vil ikke forlate hjemmet – uansett. Derfor er barnevernets arbeid utsatt og svært komplisert, og derfor omdiskutert.

Regjeringens manglende vilje til å se bak statistikk og skattelette til de rikeste og de allerede formuende, er et spark i ansiktet på alle barn som er vokst opp blant andre enn sine biologiske foreldre. Behovet for Beredskap- og fosterhjem er skrikende, i alle av landets kommuner.

Erna Solberg og hennes blåblå regjering, burde ha satt av 500 millioner kroner, som det var håp om, tidligere i år. I stedet setter Siv Jensen av skarve 54 millioner kroner, som er intet mindre enn en skandale, og ikke mer enn hva det koster å drifte de få barnehusene som allerede eksisterer.

Erna Solbergs andre periode som statsminister er knapt begynt, men store mangler og slett arbeide for de aller svakeste i samfunnet har vist seg synlig. De velgerne som valgte å stemme Høyre, kan grine blod på vegne av de stakkars jentene og guttene som lever med foreldre, som ikke bryr seg om dem.

Selvsagt er det foreldrenes ansvar å gjøre sitt ytterste for egne barn, men samfunnet vi lever i viser en annen skremmende virkelighet. Barn i Norge blir seksuelt misbrukt, blir slått, lugget, pisket og oversett. Psykisk og fysisk vold fra mor, far eller begge – forekommer hver eneste dag i Norge, og politikerne snur ryggen til elendigheten. Det offentlige, som har ansvaret for sikkerheten til alle innbyggere i landet, makter ikke å følge opp når alarmen går.

Takk, Erna, for at du gir faen i ungene i dette landet.

Er du selv barn, eller kjenner barn som ikke har det som de burde i eget hjem, ta kontakt med: Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111.

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Diogo Jota – merk deg navnet!

Portugiseren Diogo Jota (20) tar Championship med storm, har gjort 7 mål på 12 kamper og er brennhet for Wolves....

Lukk