Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen. Deilig fjelluft, rike turmuligheter, god mat og gjestfritt vertskap – står igjen som de beste minnene. Vi bodde på Ilsetra leilighetshotell, på toppen av Hafjelltoppen. Et opphold vi varmt kan anbefale for alle gjester, hele året.

Estimated reading time: 6 minutes

Ilsetra hotell

Ikke fordi det er blendene luksus over alt vi ferdes, her må du like tradisjonelt hyttepreg, ta oppvasken selv og ligge i tildels harde senger. Men elsker du fjell, norsk natur og nydelige vafler og hjemmelaget lapskaus med nyrørt tyttebær, kan dette være stedet for deg.

Ilsetra hotell finner du ved å ta av på Øyer i Hafjell, kjøre forbi alpinanlegget og svinger opp i fjellet.

Tåler du å gå noen kilometer med selvsmurt niste og kaffe på termos i sekken, da er Ilsetra et godt utgangspunkt for et fantastisk opphold i fjellet. Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen, gir deg et lite hint om hva du kan forvente av dette hotellet, Ilsetra. Hotellet ligger mellom mer kjente Gaiastova i nord og Pellestova i sør.

Les også: Norsk natur turister kommer for å se

Til lunsj den første dagen ble det hjemmelaget rømmegrøt som smakte bedre enn forventet, enda forventningene var skyhøye. Fra nå av nevner vi ikke mer at maten er hjemmelaget, fordi alt på dette hotellet er det fantastiske kokker som står for all maten vi spiser.

Vi skjønte ikke så mye av dialekten, all den tid kokken vi snakket mest med, er født og oppvokst på Gålå.

Maten

Middagen fra en velfylt bufeet og en fiskegrateng som var så spekket med alt mulig snadder, at vi ba pent om å få møte ansvarshavende på kjøkkenet. Oppskriften fikk vi ikke, men kjøreturen fra Fredrikstad var verdt turen, bare for fiskegratengen alene. Nydelig.

Vi har laget god fiskegrateng selv, men aldri vært i nærheten av dette festmåltidet.

Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Lunsj, Lapskaus med flatbrød og tyttebær Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Nyrørt tyttebær Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Varme vafler og rømme Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Halvliter på Ilsetra etter langtur i fjellet Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Fyr på peisen en regnfull morgen på Ilstra hotell Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Basseng og badstue på Ilsetra hotell Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Destinasjon, Nevelfjellet Foto: Vargas12.com
Reisebrev fra storslåtte Hafjelltoppen
Pellestova, destinasjon vanningshull i bakgrunnen Foto: Vargas12.com

Maten har vært et overraskende positivt innslag i besøket vårt. Enda vi har et fullt operativt kjøkken å bruke, har de fleste måltid blitt inntatt i den koselige restauranten hvor det er blitt servert tradisjonell hotellfrokost. Men også overraskende gode middager fra et velfylt dessertbord.

Les også: Meningen med livet

Sjokoladepudding, bløtkake, gele, tilslørte bondepiker og muffins. For ikke å snakke om de varme vaflene. Førsteklasse kaffe, øl på tap og en fiskegrateng det går gjetord om i hele Hafjell, gir dette oppholdet et deilig punktum på en fin sommer.

Destinasjon: Hafjelltoppen

Fellesferien er over og sommeren har gått over i siste måned, vi skriver august og det er færre folk i fjellet.

Men det betyr ikke at vi ikke koser oss, vi som har såpass mye sommerferie igjen, at vi kan tilbringe enda noen dager på toppen av Hafjell. En vinterdestinasjon, mer enn sommer, men likefullt et deilig utgangspunkt for korte eller lange turer i fjellet.

Vi skriver ikke reisebrev fordi vi må, men fordi vi ønsker å dele gode ferieopplevelser med våre lesere. Skal du ha en ny destinasjon du ikke har forsøkt tidligere, anbefaler vi Hafjelltoppen generelt og Ilsetra hotell, spesielt.

Her har vi fått hva vi har behøvd og forventet, og litt til. Vi har bodd i en liten leilighet med to soverom, bad og kjøkkenkrok, med utsikt over hele Hafjell. Hotellet har svært imøtekommende og hyggelig betjening, nydelig mat, trimrom og et deilig basseng med tilhørende varm badstue.

Turen den første dagen gikk i gangavstand fra hotellet, til Slåsæterfjellet, videre til Nevelfjellet ca 1100 moh. Før vi snudde mot Pellestova for en rast, øl og nydelig pizza, og så hjemtur 1,3 km tilbake til Ilsetra. Turen totalt tok 3,5 timer.

Ta med deg kjæresten, venner, foreldre eller kollegaer til Hafjelltoppen – her er det fint å leve.

Ilsetra.no

All foto copyright Vargas12.com

Vargas12.com

Pin It on Pinterest