Reisemål Gaustatoppen – toppen av Telemark! En sommerferie bør bestå av kos, hygge, mat, sammenkomster med venner og familie, men også noen utfordringer, så man ikke får aldeles forstoppelse. Det er lett å gå på en smell, å glemme å gå på do – når man hiver inn på vått og tørt om hverandre, fra morgen til kveld.

Gaustatoppen ligger ovenfor velkjente Rjukan i Tinn kommune, og delvis i Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark.

Vi valgte Telemarks tak, som sommerens utfordring. En løype som snirkler seg i kupert og steinete terreng, men ikke lengre enn verre enn at hele familien, inklusiv svigermor – kommer til toppe, til slutt.

Løypa er nøyaktig 8,8 km lang. Fra parkeringsplassen til du er helt på toppen. Herfra kan du se helt til hovedstaden i godt og klart vær, ifølge lokale helter, de skal man som kjent alltid lytte til.

Du merker det selvsagt i skrotten, etter å tilbrakt nær 6 timer i fjellet, der 17, 6 km er tilbakelagt i et steinete og noe ulendt underlag, der man bør vokte seg vel for hvor man setter neste steg. Et skritt feil – og du må hentes av luftens helter og fires opp i båre, med eller uten brudd.

Reisemål Gaustatoppen - toppen av Telemark!
Reisemål Gaustatoppen - toppen av Telemark!
Reisemål Gaustatoppen - toppen av Telemark!
Reisemål Gaustatoppen - toppen av Telemark!
Reisemål Gaustatoppen - toppen av Telemark!
Fotos: Vargas12.com

Reisemål Gaustatoppen – toppen av Telemark!

Så, pass på liten og stor, ung eller gammel, du vil utvilsomt får en fantastisk opplevelse, om du er godt forberedt og vet hva du går til. Det er aldri for sent å begynne, og på toppen venter både vafler og kaffe.

Vær forberedt på alle typer vær – på kortest mulig tid. Fra regn og kuling, til sol og stille på minutter, og alt der i mellom, iløpet av turen. Riktig bekledning og sko beregnet til å gå i fjellet er en forutsetning for å nå toppen. Så enkelt er det.

Lest? Reisebrev fra vakre Ørebro

Dette er turen for storfamilien, sett av hele dagen – ta pauser med medbragt mat og drikke, sats på det beste været og nyt dalstrøka innafor, det er mye å se og og mye å mye å nyte.

En dårlig skjult hemmelighet er løsningen for alle som ikke liker å gå så langt i fjellet, men allikevel ønsker å få oppleve den eventyrlige utsikten fra toppen. Gaustabanen tar deg tvers gjennom fjellet, via taubanevogn, de 850 meterne i mer enn 40 graders stigning.

Kun for de med nerver av stål, og en ekstremt dårlig utviklet klaustrofobisk holdning.

God tur!

Foto: Copyright Vargas12.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nysgjerrig? Vil du se naboen ha sex?

Nysgjerrig? Vil du se naboen ha sex? Nordmenn er et nysgjerrig folkeslag, og ville ha betalt store deler av månedslønna...

Lukk