Reiseradioen 2019 kommer snart i en radio nær deg, du har sikkert ventet siden siste sending i august i fjor? Er det noe nordmenn føler er selve sommeren, er det lyden av kjenningsmelodien til Norges lengst levende radioprogram – lørdag 22. juni, klokken 09:03 er statsminister, Erna Solberg, klar på Marienlyst i Oslo.

For å sette i gang den 56. sesongen. Gleder du deg?

Norges kanskje viktigste radioprogram ble sendt første gang, sommeren 1963. Og har blitt et synonym for mange, for sol, fri, ferie og sommerferie. Det er bare et radioprogram, et av veldig mange i norsk radio. Men for veldig mange, det aller viktigste, i hvert fall når sommeren er i emning.

Skoleslutt, stemningen stiger, VG-Lista på Rådhusplassen nærmer seg (fredag 21. juni), musikk i fokus, du kjenner at du gleder deg. På radioen hører du velkjente toner fra Count Basies, og de neste 24 sekundene kiler det i magen, fordi du lytter til «The Kid From Red Bank«, som er den svært populære kjenningsmelodien til selveste, Reiseradioen.

Nordmenn elsker tradisjoner gjennom året, for å sende tankene tilbake til året som gikk og årene før det igjen, hva skjedde på hytta den gang, sammenlignet med det som skal skje i år. Vi liker å ta vare på gode minner år etter år, sammen med viktige mennesker vi elsker å tilbringe sommeren sammen med. Sjansen for å finne et hytte i Norge, uten radio, er heller liten.

Det er i disse dagene, som kommer og går, når forventningene er store for alt det spennende som skal skje, med aktiviteter og reiser, opplevelser og konserter, festivaler og viktige møter med nye spennende mennesker. For ikke å glemme de viktigste øyeblikkene med de som betyr mest – lange frokoster med radioen påslått i forventinger for hva som skal komme.

Med sol i ørene.

Reiseradioen 2019 kommer snart ...

Bare kjenningsmelodien vet vi om fra før, og de faste spaltene, tapt og funnet, værmelding, tips og råd fra Redningsskøyta, og ikke minst badetemperaturene på slutten av hver sending, men resten av de to timene er nytt for i år. Lettbente underholdning, reportasjer og konkurranser samt musikk vi elser å lytte til – i år som i fjor.

Erik Bye er ofte delaktig, Odd Børretzen og andre norske klassikere får endelig skinne, også denne sommeren. Vi kommer aldri unna ABBA eller Thomas Ledin, med «Sommaren er kort» hører vi ofte, samt andre kjente og ukjente artister. Aller helst norske, men også noen gjester fra utlandet får delta.

Neste alle mennesker har gode minner om dager som aldri burde ha blitt til minner, men bare vart i evigheter. Gode opplevelser er det vi sanser som meningen med livet og da er sommeren svært essensiell for mange. Vi gjør så mye forskjellig, men vi merkelig nordmenn har en felles glede, spesielt når solen står som høyest på himmelen, nemlig Reiseradioen.

Reiseradioen 2019 kommer snart …

NRK-lisensen, denne utskjelte fakturaen som kommer et par ganger per år, jeg lar meg ikke engang affisere, selv om det er mye penger for mange, så er det penger vel anvendt. Reiseradioen er så my mer enn et radioprogram på NRK P1, det er en institusjon som folket er avhengig av å lytte til, når solen skinner og vi endelig har tid til ettertanke og refleksjon, ferie og nytelse av livet.

Tidens utvikling siden 1963, har vært formidabel i underholdningsbransjen som ellers i samfunnet. 56 år er et langt liv som radioprogram. Heldigvis har NRK lyttet til lytterne og folket, og latt Reiseradioen få bli endel av vår sommer. Vi vil ha reiseradioen i båten, på stranda, på fjellet, på verandaen, i bilen, på kjøkenet – som Podcast og i øret, sommeren gjennom. År etter år.

Det blir faktisk ikke sommer i Norge – uten Reiseradioen.

Når statsminister, Erna Solberg, starter sending, lørdag 22. juni litt over klokka ni, starter faktisk sommeren for store deler av det norske folk.

Takk, NRK. For at dere tar lytterne på alvor.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik tar du gode nok bilder!

Slik tar du gode nok bilder! Et bilde, er nemlig ikke bare et foto, men en illustrasjon som forteller deg...

Du har vel stemmestyrt blogg?

Du har vel stemmestyrt blogg? I følge de som har greie på sosiale medier generelt og blogging spesielt, vil det...

Lukk