Akkurat i det man kan høre den meget kjente kjenningsmelodien til Norges desidert mest populære radioprogram, starter sommeren for svært mange nordmenn. 

Jeg betaler min NRK-lisens med et smil om munnen når jeg tenker tilbake på alle de minnerike morgentimene jeg har hørt på Reiseradioen. Men kun da.

Reiseradioen – med sol i ørene, bare uker igjen!
Reiseradioen - med sol i ørene, bare uker igjen!

Mandag 24. juni 1963 gikk den første Reiseradioen på lufta. Siden har den forlystet hundretusener av radiolyttere – sommer etter sommer.

 Du har garantert hørt de kjente tonene fra åpningsmelodien, om du ikke husker å ha hørt på det svært populære sommer-programmet. De 24 første sekundene «The Kid From Red Bank» med Count Basies orkester har vært Reiseradioens kjenningsmelodi helt siden 24. juni 1963.

Selv om Reiseradioen har gjennomgått store endringer i formen, viser kjøreplanen for den første sendingen i 1963 at mange av de faste elementene var på plass allerede da.

Mye sommerlett musikk, lett tone, badetemperaturerer og en av statsmeteorologene på plass for å fortelle om sommerværet og badetemperaturer i alle år.

Fra 9. juni til 19. august kan du oppleve jubileums-sendingen på NRK P1. Reiseradioen er 50 år i år.

En av de viktigste grunnene til å glede seg til sommeren er et radioprogram på NRK P1, som gir deg sol i ørene i to herlige sommermorgen timer fra kl 09:00 til 11:00.

Gleder du deg sommeren og Reiseradioen?

Klide: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Roskildefestivalen 2013 – 29. juni til 7. juli

I skrivende stund er det 67 dager til sommerens vakreste festivaleventyr starter. Er det en festival du alltid bør peile...

Luis Suarez er ferdig i Liverpool!

Uansett hvilke ferdigheter man har, han kan ikke ikke bite en annen spiller uansett nivå- Luis Suarez (26) er spiss...

Lukk