Sommeren er her og det er flere gode tegn på nettopp det. For de som liker radio så er endelig «Reiseradioen» tilbake.

 

Og et nesten like sterkt tegn på at vi endelig er kommet inn i den deiligste tiden på året, er selvsagt de norske jordbærene-

For meg to viktige ingredienser på at en lang og forhåpentligvis solrik sommer står for døren. Og kan man lytte til hele Norges favoritt-radioprogram og spise de deilige røde bærene samtidig, sammen med noen du er glad i, så er jo lykken komplett.

 

Reiseradioen med sol i ørene Foto: NRK.no

 

Sommerens radioflaggskip «Reiseradioen» byr på hyggelige programledere, reportasjer fra sommer-Norge og kjente og mindre kjente gjester i studio. Dessuten nyttig informasjon for deg som skal ut i båt, ut i været eller bare ut i vannet.

– «Reiseradioen» er for hele familien, et direktesendt program i NRK P1 fra kl 0905 til kl 1100 hver eneste dag fra 9.juni til 22. august. Programmet ble grunnlagt av Johan Vigeland som ønsket å lage et lett radioprogram med reisende reportere og mye musikk. Første sending gikk på lufta 24. juni 1963 Programmet har blitt en radioklassiker og lyttermagnet. «Reiseradioen» har rundt en million lyttere en vanlig dag og er dermed blant Norges aller mest populære radioprogrammer.

Det er nesten som man får sol i ørene, og varme i sinnet…

Og et annet meget viktig sommersymbol for mange er selvsagt knalldyre norske- nydelige jordbær. Yummy!

 

Norske jordbær Foto: Bama.no

 

– Fra slutten av neste uke vil det være 25 prosent markedsdekning av norske jordbær. Fra sankthans er det nok til alle, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama.

Starten på jordbærsesongen kommer dermed halvannen til to uker tidligere enn normalt hvis været samarbeider.

Belgiske og andre europeisk importerte jordbær er ok. Men jeg er rimelig sikker på at de fleste kjenner forskjell når de norske bærene endelig kommer. Det er kun noen få uker i året man får tilgang til de nydelige jordbærene.

Om man ikke sylter eller fryser ned på annen måte så de kan nytes senere på året.

– Bama regner med å selge cirka 3.500 tonn jordbær i år, 10 prosent mer enn i fjor. Plukkingen av norske bringebær begynner rundt 1. juli. De fleste bringebærene dyrkes i Sogn og Fjordane, der avlingene vanligvis er klare først. I år er de imidlertid litt senere ute enn et normalår, sånn at de kommer samtidig med Østlandet. Tilgangen blir derfor ekstra stor i år når sesongen starter.

Jeg spiser både is og koser meg med det meste om sommeren, men jeg er stor fan av norsk jordbær, mens jeg hører på NRK radios store flaggskip. «Reiseradioen». Anbefales!

God sommer!

 

 

 

 

http://www.facebook.com/pages/Reiseradioen/124730130899925?sk=wall

http://www.nrk.no/reiseradioen/

 

Vargas

 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10095310

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article516724.ece

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lyver du, eller pynter på sannheten?

  - Når man snakker med mennesker man er glad i, er det lett å ta en hvit løgn. Å...

Utroskap nok til å bryte ut av forholdet?

Lar du et sidesprang fra din partners side være så graverende at du gir vedkommende på båten? Tenker du i...

Lukk