Reiseradioen – sommeren er her! Hvordan kan et radioprogram være så viktig for folk? Jo, fordi nettopp Reiseradioen er så mye mer enn bare et program, det er en institusjon til oss alle, servert til det norske folk hver sommer siden 1963 av NRK. Tenk litt på det. Reiseradioen – med sol i ørene.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Lyden av sommer

Lørdag 18. juni er sommeren og sommerferien offisielt i gang. Klokken 09:03 vil statsministeren offisielt åpne sommeren 2022.

Les også: Maskorama – tidenes TV-suksess siden Lillehammer-OL

Tenk at alle nordmenn fra 59 år og yngre har opplevd somre med Reiseradioen på eteren. Først kun én time gjennom sommermånedene, før det ble to deilige timer – med lettbent underholdning til det norske folk.

Er det noe nordmenn er kjent for, er det å elske tradisjoner og rutiner. Vi som har hørt på Reiseradioen siden starten, har nå nedtelling de siste dagene, før en ny sesong offisielt åpnes av statsministeren. Jonas Gahr Støre er såpass gammel at han har fått med seg samtlige sendininger siden 1963, bevisst eller ubevisst.

De kjente tonene fra “The Kid From Red Bank“, med Count Basis orkester er nok lyden av sommer for mange. I hvert fall de 24 første sekundene av denne kjenningsmelodien, er som sol i ørene på oss nordmenn. Det er lyden av forventninger, ferie og nytelse. Reiseradioen – sommeren er her!

Sommer og sol uavhengig av vær. Reiseradioen har gitt Norge sommerstemning i 59 år! Morsomme programledere, spennende gjester og reiserapporter fra hele Norge, i to timer, fra lørdag 18.juni

NRK.no
Reiseradioen - sommeren er her!

NRK P1

NRK er altså ikke bare Dagsrevyen og Kveldsnytt. Det er så mye mer at det er en fornøyelse å betale NRK-lisensen. En lisens som nå er bakt inn i skatteseddelen, slik at man faktisk slipper å se beløpet man må ut med til NRK.

Uansett, det er verdt pengene, synes vi, fordi ‘rikskringkastingen’ gir oss den aller beste underholdningen vi kan drømme om. 14 radiokanaler, en hel haug med TV-kanaler og et rikholdig arkiv man kan boltre seg i, i ukevis om man ønsker.

NRK er en godtebutikk av kulturhistorie. Har du en DAB-radio og eller en smart-TV, kan du virkelig la deg blende av alt fra dokumentarer, filmer, nyheter og musikk. Ja, NRK er kanalen for alle nordmenn.

Reiseradioen er nok rosinene i radio-pølsa, hvis det er lov å si. Det er NRK P1s flaggskip vi snakker. Med mer enn én million lytter hver eneste dag, sommeren igjennom. Er det rart vi gleder oss?

Alvor og humør

Et radioprogram med respekt for seg selv skal innhold så mye som mulig, gjennom to direktesendte timer. Det bør ha god musikk med henblikk på sol og sommer, men også alvor, humor og godt humør.

Selv om Reiseradioen har gjennomgått store endringer i formen, viser kjøreplanen for den første sendingen i 1963 at mange av de faste elementene vi hører i dag, var på plass allerede da.

Vi lar ofte flosklene hagle, for det blir faktisk ikke ordentlig sommer for mange, uten dette radioprogrammet.

Reiseradioen er nemlig tettpakket av tradisjoner, værvarsel, viktig og mindre viktige meldinger fra hele landet, tapt og funnet, intervju, reportasjer og selvsagt badetemperaturer fra et sted langs kysten – nær deg.

Det aller beste med Reiseradioen er at vi vet hva som kommer. Vi sammenligner det med tonene fra i fjor og året før. Lyden av Reiseradioen er lyden av sommer og slik vil det alltid være. Ingen kan ta fra oss forventningene og gleden av noe så enkelt som et radioprogram.

Endelig er det god grunn til å slå på radioen.

Reiseradioen – sommeren er her!

Vargas

Pin It on Pinterest