Reiseradioen starter 23. juni! Norges viktigste og mest populære radioprogram kommer hver sommer i NRK P1. Så også i år, heldigvis.

Lørdag 23. juni kan du høre Erna Solberg, statsministeren åpne for årets sesong, nøyaktig klokken 09:05.

«Reiseradioen» er et folkekrav, en liten nasjonalskatt vi ønsker å beholde, lenge.

Vi er noen skikkelige raringer vi nordmenn, som ikke kan leve uten rutiner og tradisjoner. Hadde NRK gått til det drastiske steg og legge ned Reiseradioen, vill det blitt borgerkrig i landet. Folk hadde gått av hengslene, om de ikke fikk sitt favorittprogram på radio. Sommeren ville ikke blitt den samme igjen, for noen av oss.

Heldigvis har ikke NRK planer om nedskjæringer i radio, så vidt man vet. Man kan mistenke ledelsen i kringkastingen for å feige ut også, om det skulle være behov for å kutte i sendeflaten i radio, ville mange programmer fjernes før «Reiseradioen«. For husfredens skyld.

Reiseradioen starter 23. juni!

Reiseradioen starter 23. juni!
Reiseradioen, med sol i ørene gjennom mer enn femti år Foto: NRK.no

Johan Vigeland, kunne neppe vite hva han stelte i stand, da han 24. juni i 1963, for mer enn femtifem år siden, startet dette lette underholdningsprogrammet, som skulle sendes direkte, med reportasjer og mye musikk. Om det er nettopp denne rolige settingen, med faste innslag som badetemperaturer, tapt og funnet-reportasjer og meldinger for båtfolk over det ganske land – som får millioner av nordmenn til å slå på radioen gjennom hele sommeren ca klokka ni, hver morgen, sommeren igjennom.

Mange mener at det kan være den karakteristiske kjenningsmelodien som har fått så mange til å trykke «Reiseradioen» til sitt bryst. «The Kid From Red Bank«, med låta ‘Count Basies orkester’, har vært med fra start, og de drøy tjue sekundene som kjenningsmelodien varer, gir mang en nordmann følelsen av sommer.

To timer med reportasjer, intervjuer, humor og innslag fra hele Norge, er det svært mange nordmenn ønsker å starte sommerdagen med – på radio. Et radioprogram som er like synonymt som svaberg, reker, is, sol, strand, ferie og lange frokoster med familien.

Man kan ikke annet å håp på at NRK-lisensen holder «Reiseradioen» i live i uoverskuelig framtid. lørdag 23. juni, klokken 09:05 må du huske å sette radioen på NRK P1, for da er sommeren i gang for alvor.

God sommer, og takk til NRK – som gjør livet litt enklere gjennom Norges deiligste radioprogram.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skjelvet som dreper Oslo – når kommer det?

Skjelvet som dreper Oslo - når kommer det? Jordskjelv i Norge er ikke vanlig, jo, forresten, det er veldig vanlig,...

Her terminlisten for Premier League 2018/2019

Her terminlisten for Premier League 2018/2019. Endelig er kampprogrammet her, endelig har vi fått vite hvem som starter mot hvem,...

Lukk